• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
just tez fajna. Ja kupuję tylko jedną bo mam nadzieję, ze pierś wystarczy. A jak nie to tata Wisnia bedzie biegał i kupował
mlodamamusia oj bidulko tak niestety bywa ale w razie czego ja nie zejdzie po trzymaniu nóżek do góry idz do lekarza.

ja idę leżakowac do łózka bo na kanapie mi niewygodnie i zaczynam znów czuć skurcze

Ostatnia edycja:
Młoda podnoś nogi do góry, połóż się i nogi oprzyj powyżej linii bioder, krążenie się musi ruszyć, możesz też jakimś kremem chłodzącym nogi posmarować, lepiej schodzą obrzęki

Wisienko u mnie niestety nie będzie komu tak polecieć, więc wolę być przygotowana :tak: na wszelki wypadek, żeby tu trafić na jakiś sklep z artykułami dziecięcymi to trzeba pół Gdyni objechć, a w aptece wiadomo cena wyższa niż w takim zestawie

Dzień dobry :))))))))

Ale się napracowałam...miałam jeszcze zajrzeć wczoraj, ale nie dałam już rady. Niech się te święta już skończą :)))

just - witaj pozytywie :-D Wklejaj fotkę pokoiku ;)))))

Kocurek !!!!!!! Jak tam po wizycie ????? Odezwij się ;-)

Made :-D witam Cię mróweczko!!!
Ja też tak właśnie myślę, że czekam na koniec świąt, jedyne co mnie pociesza w tej sytuacji, to to, że odwiedzi mnie mama i siostra :tak:

Koccurek mógł by się chociaż na chwilkę pokazać, żeby się informacjami podzielić :-p

Made jakosć zdjęć dużo pozostawia do życzenia, ale były robione fotki przy słabym oświetleniu i telefonem :sorry2:

just - naprawdę świetnie to sobie urządziłaś ;))) pokój bardzo przestronny, miejsca a miejsca ;-) BRAWO !! BRAWO !! BRAWO !! Kawał dobrej roboty :-D
A co do butelek, to ja właśnie używam z TT i kierowałam się w wyborze właśnie kształtem smoczka, który wygląda jak kobiecy sutek :))) Wcześniej miałam z Aventu, ale jeśli miałabym wybierać i polecać to zdecydowanie TT. W pierwszych dniach mogą wystąpić pewne problemy z karmieniem (u mnie tak było), więc jest to doskonały zamiennik żeby oszukać małego głodomora ;)))

Made :-) starliśmy się zrobić jak najlepiej :tak: no i oczywiście nie za dużym kosztem, więc jak do tej pory zamknęłam się ze wszystkim w wyznaczonej kwocie, mm już łóżeczko, tylko trzeba jez złożyć, to jutro zrobi mamy przyjaciel :tak: generalnie jestem bardzo zadowolona, bo jest czyściutko, świeżo i po mojemu :-D

a co do karmienia to położna ze szkoły rodzenia mówiła właśnie o tym, że w pierwszych dniach może nastąpić nawał pokarmowy i trzeba gdzieś ten pokarm przetrzymać, bo to sprawia ból kobiecie, nie można dotknąć piersi, albo jest sytuacja odwrotna np po cesarskim cięciu i co Maluszka zostawić bez jedzonka???? więc w takiej sytuacji podaje się mleko z butelki, najlepiej takiej, która najbardziej przypomina sutek matki :tak:

Ostatnia edycja:
just - najważniejsze, że uporałaś się z tym przed rozwiązaniem, i teraz możesz już psychicznie i fizycznie odpocząć. Głowa na pewno lżejsza ;)))
Ja również oferuję Ci swoją pomoc i wsparcie, niestety tylko wirtualne, ale zawsze jak będziesz czegoś potrzebować, to służę pomocą ;) o każdej porze...

pysia - hej !!! Pochwal się co dobrego kupiłaś :-p

Ostatnia edycja:
reklama
Pysia mów szybciutko co kupiłaś ;-)

Made dziękuję bardzo :tak: kurcze to takie miłe i przywraca wiarę w ludzi jak mówi Pok :-) jesteście dla mnie lepszą grupą wsparcia nawet wirtualnie niż nie jedna koleżanka na miejscu, bo na czym się te dzierlatki znają skoro nie mają pojęcia co to znaczy chcieć mieć dziecko, starać się o dziecko i być już rodzicem, jedyne co mi mówią to "będzie dobrze, zobaczysz!" a, że dobrze musi być, to ja już od dawna wiem :tak: musi być, bo mój Skarb jest tego wart! Nie dla siebie się tak staram, ale dla tej mojej tajemnicy poliszynela :-D głowa lżejsza i teraz tylko spokojnie mogę sobie spędzać czas, już bardziej beztrosko i jak przystało na 35 tydzień ciąży!!! :-D

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry