• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
just : pisze tutaj, juz w oddzielnym poscie :)

nie masz czego sie wstydzic ze boisz sie czy dasz rade z opieka, bo nie wiesz jak sie robi kapanie itp itp
ja tez sie balam !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a po porodzie? to wszystko bylo tak naturalne, ze nawet sobie pytan nie stawialam :)
mysle ( to jets moje zdanie, zrobis zoczywiscie jak uwazasz, bo spokoj ducha jest b. wazny) ze platna wizyta poloznej jest zbedna!
tym bardziej ze w polsce sa wizyty szpitalnych poloznych w domu do 6 tygodnia po porodzie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

mi kapanie pokazala polozna w spzitalu! pierwszy raz kapala ona, drugi raz ja, z nia za plecami. wystarczylo w zupelnosci :)
podobnie z ubieraniem ciezszych ubranek :)
a ja wogole nie mialam zadnej poloznej w domu, bo rodzilam w pryw. szpitalu daleko od nas i juz nas terenem dojazd poloznej nie obejmowal :)
takze w domu nie mialam ZADNEJ ZADNEJ WIZYTY
po 3 dniach wyszlam ze spzitala i radzilam sobie sama i nie bylo absolutnie zadnego problemu :)
mama dojechala dopiero po 1,5 tygodnia wtedy juz smigalam tak ze tylko stala i patrzyla nie miala do roboty nic poza pomoca w prasowaniu i rozpieszcaniu nas obiadkami polskimi :)
takze nie przejmuj sie :) zobaczysz ze dasz rade, tym bardziej ze bedziesz miec wizyty poloznych ze szpitala w ktorym rodzisz, takie obowiazkowe :)
i wtedy zapytasz o co chesz, pokaza ci co i jak :)

rurka : przestan sluchac weteranek !!!!!!!!!!!!!!!!!! :)

Ostatnia edycja:
Problem polega na tym, że my wszystkie się już długo staramy, jesteśmy nerwowe i każdej się wydaje, że dużo wie. Ja byłam u ginekologa, dostałam leki i zastosuje się do tego co on mówi i na czym się zna. Miło jest podzielić się wiedzą i radami, ja jednak skorzystam z tych od ginekologa :)

Rurreczko głowa do góry :tak: zgadzam się z tym co napisałaś, czasem nadmiar wiedzy i porównywanie do innych jest problemem, skoro Twój gin tak zaleca, to konsultuje tylko Twój przypadek, więc trochę więcej zaufania do kogoś kto posiada dokument potwierdzający jego wiedzę i kompetencje....

Jos dziękuję :* :tak: to mnie właśnie utwierdza w przekonaniu, że wszystko będzie ok, zresztą będzie też mój tata, on sam przeżył 5 lat temu narodziny syna, więc jest na czasie z takimi sprawami jak mycie Maluszka i przewijanie, więc tak całkiem sama nie jestem, ale jak u każdej mamy po raz pierwszy w głowie kłębi się masa pytań :sorry2: ale jestem dobrej myśli!!!!!!! :tak:

just : pewnie, ze bedzie dobrze :)))))))))))))))))))))))) jetsem tego po prostu PEWNA :)
aha no i &&&& za dzisiejsza wizyte :) ciekawe co tam gin powie? na ktora idziesz? koniecznie zdaj relacje po wizycie :)
aha i jeszcze mialam sie juz kiedys zapytac jak sie zyje z kolokatorka? dogadujecie sie? nieuciazliwa?

rurka : masz racje :)

Hej wszystkim.
Zaraz Was poczytam.
Jestem zła na siebie, bo kupiłam test i zrobiłam go pół godziny temu i oczywiście jedna krecha:wściekła/y:
I tyle wiem że nic nie wiem:wściekła/y:

reklama
Jos wizyta na 14.40, wpadnę po wizycie na chwilę do domu, o napiszę co i jak :tak:
a jak mi się żyje z Panią Dzidką (hahahaha, prawdziwa z niej dzidka :-D) prosta kobieta, ale o dziwo jest całkiem spoko, nie ma zgrzytów, wiesz ja jestem przyzwyczajona do życia z innymi, ja nie wtrącam nosa w jej życie, a ona w moje, a to, że rano powiemy sobie "dzień dobry" i czasem jej amant do mnie zagada, to nic nie przyjemnego :-) jest całkiem, całkiem, denerwuje mnie tylko to, że ja mam prawo swoich gości przyjmować, a co domofon, to ona wychodzi kontrolnie, czy to do niej, czy ktoś inny, ale, żeby tylko takie to były problemy, to nie chcę chwalić dnia przed zachodem słońca, jest dobrze :)

Młoda damy radę!!! Zobacz same nie jesteśmy, mamy BB i nikt nam tu nie powie, że nasze obawy są trywialne, że o czym my wogóle gadamy :tak:4głowa do góry i brzuch do przodu hahahaha

Zizi ta ciekawość... Ale pamiętaj, że my tu dalej zaciskamy kciuki :D &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry