• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Mary Witaj kochana ;-) Jak się czujesz? ;-):-) WoWw to juz 13tc jak to zapinkala:-);-):-D

Młodamamusia - hej słoneczko! :-) A właśnie o Tobie myślałam, czy jeszcze jesteś w dwupaczku. ;-) A czas faktycznie leci szybciutko!!! :-) Już II trymestr u mnie, a Ty zaraz powitasz Rafałka! :-) Jak się masz? U mnie jak już pisałam teraz masa stresu, co jednak staram się jakoś odgonić, bo dzidzi nie służy...

A w ogóle, to byłam dziś u lekarki i ja nie wiem, czy to ja nie umiem liczyć, czy co, ale ona się zdziwiła, jak jej coś wspomniałam o II trymestrze! :szok: Już 14. tydzień w toku, więc chyba to już II trymestr... Większość książek podaje info, ze od skończonego 13 tc zaczyna się ten II trymestr. Hmmm, nie czaję...

Póki co posprzątałam troszkę i padam na twarz. Do tego jeść mi się chce okropnie, wiec śmigam po żarełko! :tak:

reklama
Mary dziękuję:)
Tu jest wg owulki:
NORMY beta HCG dla poszczególnych tygodni ciąży,licząc tydzień ciąży od terminu owulacji mlU/ml
3 – 4 tydzień od owulacji—– 9 - 130
4 – 5 tydzień od owulacji—– 75 – 2600

Czyli jak jestem 10dpo to co?Będzie stężenie ale mniejsze?Dobrze zrozumiałam?

Skoro:
U kobiety z 28 dniowymi cyklami miesiączkowymi pęcherzyk ciążowy jest najwcześniej widoczny w USG dopochwowym w 32 dniu cyklu, przy poziomie HCG większym od 1000 mIU/ml (najwcześniej przy stężeniu 500 mIU/ml)

To u mnie jak jeżeli nie wiem ilo dniowy mam cykl?

Zakręciłam się:)

Ajć,krzyż boli...bardzo...normalnie jak do porodu:)))

Wiolka - a dziękuję, pogłaskany! Może troszeczkę widać, ale jeszcze nie bardzo. :-) Choć ja się czuję cała spuchnięta... A jak tam u Ciebie?

No, teraz brykam po jedzonko, bo uświrknę. :-D

Aha, Oliwka - do tych norm trzeba z pewnym dystansem podejść, bo u każdej kobiety inaczej... Oni tam piszą, że normy są bardzo szerokie. Tak wiec weź wartość najmniejszą i największą pod uwagę w 10 dpo, żeby mieć ogląd. Jak nie wiesz, ile dni trwa Twój cykl, to bierzesz najdłuższy pod uwagę - na wszelki wypadek.

Ostatnia edycja:
Ok,czekam do niedzieli a jak wytrzymam to do poniedziałku.
Pamietacie poprzedni cykl?2 bladziochy a beta na minusie:(((

Zmykam.Pani z opieki się nie zjawiła,kurde,cały dzień przez nią zmarnowałam:(
Umawiała się nie wiem po co,nawet nie zadzwoniła:(

Mąż zabiera nas na obiadek:)
Papapa,do później

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Mary noo a mam się dobrze ;-):-);-);-) dziękuje . No niedługo Rafik juz bedzie z nami :-)
Pogłaskaj brzuszek;*
Wiolka uwierz ze chciałabym juz urodzić !:-)

Wygońcie mnie na porodówke co ?;-);-)

Oliwka - miłego popołudnia i obiadku!

Młodamamusia - super, że się dobrze czujesz! Mam nadzieje, że poród będzie lekki! :-)

Mój M. już w drodze z pracy, więc ja się biorę za obiad. Wcięłam 2 kanapki z fetą, ale zaraz znów będę głodna! :-D Tymczasem miłego popołudnia życzę wszystkim!

idę na egzamin. Trzymajcie &&&

Ewula serduszko było?? suwaczek piękności :*

POK??

mocno trzymam &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& :)))

ja tylko na chwilecze i muse lecieć bede później;)

najważniejsze to to ze tak serduszko było bede wieczorem opowiem i pokaże;)

super , ze serduszko bilo :)) czekamy na foteczki :)

Ewula,gratki serdeczne:)
Wysyłaj fluidki:)))
Śliczny suwaczek,też taki chcę!!!! :((((((

Asionek dzięki,taką mam nadzieję...strasznie źle się czuję przez to:(Strasznie mi przykro,że tak robi.

Brzuch boli coraz bardziej... :( Będzie @

ehh tak to juz jest , tlumacz sobie , ze mama chora i nie wie co robi , bo z reguly tak jest :( oni sami nie zdaja sobie sprawy za bardzo ze swojego postepowania i czynow
moze bedzie ci latwiej troche ...

hejka!

Libyy, Marcepanek, Jos dziękuję Wam za te słowa.
Kocurek Tobie też dzięki, wiesz za co, nie miałam siły odpisac.

Marcepanek a powiedz mi Fenoterol dostawałaś w kroplówce czy tabsy? jak to znosiłas? długo brałaś? A szyjkę jaką miałaś?

Ja dziś miałam kryzys, ale już lepiej, co chwilę inna decyzja, zmiany itd. a ja juz mam dość. ale już się uspokoiłam, choc jestem niezbyt wesoła, chyba radość wróci do mnie jak opuszczę mury szpitala... niewiadomo kiedy...

Ewula gratki bijącego serduszka :-)

bedzie dobrze !!!! trzymaj sie tam jakos !! :)

Cześć wszystkim!

Przepraszam za długą nieobecność, ale ostatnio u mnie lipa straszna, nie miałam głowy wchodzić na forum, a jak wlazłam, to nie miałam siły na wszystkie wątki. :eek::sorry: Myślę o Was ciepło, staram się podczytywać.

Wiolka - a widzisz, nosa miałam by zajrzeć. Przerwa była, bo do niczego nie miałam głowy, ale mam nadzieję, ze nie macie mi za złe.

Młodam - dużo zdróweczka dla Ciebie i maleństwa!

Boogie, Młodamamusia - jak tam? Jeszcze w dwupaczku?

Oliwka - co u Ciebie? Jak Twoje dziewczynki? Jeju, mam nadzieję, ze ta sprawa zakończy się po Waszej myśli!

Ewula - gratulacje ogromne!!! Super, że wizyta owocna i serduszko chyba też już było! :-) Piękny suwaczek!

Wisieńka - jaki piękny pokoik! Musieliście się nieźle napracować przy malowaniu, ale efekt super!

Asionek - jak Twoje samopoczucie?

Dla wszystkich potrzebujących mam troszkę fluidków: ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ślę Wam wszystkim gorące pozdrowienia!

dzieki za pamiec :)
u mnie super wsumie :)
tylko juz dokuczaja mi plecy i biodra szczegolnie w nocy i rano :/

W 10dpo powinna beta wyjść jak jest fasolka?
Josephine...nie wiem,niestety cykle nie regularne więc nie wiem,owulka 7 dni temu była.

moze poczekaj do 14dc ??
ogolnie jak Jos pisala te testy sa bardzo czule mi tez przed spodziewanym okresem wychodzily bez problemu :)
a beta powinna jeszcze szybciej
tylko jak ty masz nieregularne cykle to roznie moze to byc

Mary 3maj się ;**

Moja siostra na festynie wylosowała zestaw dla dzieci po 4mc a w tym kaszka soczek i deserek he :-D:-D

ooo jaka siorka szczesciara :))

Kochane uciekam no ogicho :-D:-D:-D
mmmm kiełbaska ;-);-)

Miłego wieczoru ;***
Buśśka;***

Mysle ze nie wyląduje później na porodówce;**

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama