• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Serg wstaw wszystkim nam się przyda :)
Ja sobie nie robię nadziei bo wiem, że teraz sie nie uda, mało tego, jeśli dostanę pracę, to muszę staranka porzucić do czerwca. W piątek się wszystko okaże :)

Oliwka ja się staram, ale wiesz jak to jest, bardzo się chce, stara, a tu zawsze rozczarowanie przychodzi :( Ja zaczynałam tu bywać, jak Made z Kocurkiem były przed testowaniem, one zaraz rodzą, a ja ciągle nie zaszłam :(

Ale zrobiłam rosół, pyszota, normalnie nigdy mi tak smaczny nie wyszedł!

Made ja wiem, że one nie mogą pytać, tak samo jak nie powinien stary pracodawca udzielać udzielać przyszłemu informacji o pracowniku, a mimo to robią. Jak bym jej nie udzieliła odpowiedzi to od razu byłabym skreślona, a tak nakłamałam, że się nie staramy teraz i tyle:-D

Ostatnia edycja:
reklama
Kochana,tak to jest...czasami nasza cierpliwość jest wystawiana na próbę...ale sama pomyśl.....czekasz trochę dłużej a jaka radość będzie...Większa niż gdyby się udało za 1-wszym razem...
Wiem,że nie jest łatwo...Ja mam Ninkę,jest Oliwka a ciężko mi jak cholera...też chciałabym kupić łóżeczko,wózeczek,wybierać ubranka,dopasowywać wszystko,głaskać po brzuchu...bardzo bym chciała.I chciałabym abyś i Ty i ja i reszta kobietek cieszyła się jak najszybciej z tych II kreseczek...Ale co by były jak by wszystkie babeczki zachodziły w ciąże jednocześnie?:)))
Nie smutaj się,myśl pozytywnie.Ja też próbuję mimo,że szanse są u mnie gorzej niż marne...

Rureczka ojj, to teraz już jestem pewna, ze Ci się udało!! Skoro musielibyście staranka odłożyć na czerwiec i teraz jest cykl "ostatniej szansy", to na pewno się udało :tak: U nas tak włąśnie było, marzec był ostatnim cyklem starań, bo chciałam mieć pół roku na dojście do siebie po porodzie przed ślubem. I co? Bobas w grudniu, a ślub w czerwcu! Ja tam wierzę w Twojeg bladziocha, u mnie faza lutealna miała aż 16 dni zawsze, a II wyszła bladziuteńka w 12dpo, zobacz sama:
SN153007 - Copy.jpg

I z "takiego bladzioszka" wyrósł teraz "taaaaaki brzuchol" :-) Poza tym, 3 Fasolki nie mogły się "zmarnować"... :no:

Carolineee Ty też się doczekasz, Słońce! Szczerze w to wierzę :tak: Wiem, że marne słowa pocieszenia, że chciałabyś już zobaczyć na własne oczy test, poczuć... Mnie też było przykro, jak naokoło wszędzie widziałam ciężarne, brzuszki, laski z BB jedna po drugiej zachodziły w ciążę, a u nas mimo starań była blada doopa... :sad: Ale zaciskałam zęby i dalej walczyłam...

Wiem Serge,wiem...jakoś to będzie:)
Napisałam maila do Sióstr z Radonia...już dawno miałam to zrobić i nie wiem po co zwlekałam...mam nadzieję,że i tym razem pomogą:)

Wstawiam referacik - ku potomności! :tak:

[FONT=&quot]OBJAWY CIĄŻY – WSZYSTKIE WCZESNE OZNAKI, KTÓRE MOŻESZ U SIEBIE ZAOBSERWOWAĆ[/FONT]
[FONT=&quot]BRZUCH:[/FONT]
· [FONT=&quot]Wzdęcia[/FONT]
· [FONT=&quot]Gazy[/FONT]
· [FONT=&quot]Bóle jajników[/FONT]
· [FONT=&quot]Ostre / przeszywające bóle[/FONT]
· [FONT=&quot]Uczucie parcia na pęcherz[/FONT]
· [FONT=&quot]Skurcze (podobne jak przy PMS)[/FONT]
· [FONT=&quot]Uczucie wypełnienia i ciężkości[/FONT]
· [FONT=&quot]Bóle mięśni[/FONT]
· [FONT=&quot]Bóle podbrzusza podobne do bólu owulacyjnego[/FONT]
· [FONT=&quot]Niskie ciśnienie[/FONT]
· [FONT=&quot]Lekkie nudności[/FONT]
· [FONT=&quot]“ciągnięcie” lub “szczypanie” w podbrzuszu[/FONT]
· [FONT=&quot]Ukłucia[/FONT]

[FONT=&quot]PLECY I NOGI:[/FONT]
· [FONT=&quot]Bóle pośladków lub pleców[/FONT]
· [FONT=&quot]Bóle nóg (jak po dniu pełnym intensywnej “bieganiny”)[/FONT]

[FONT=&quot]KLATKA PIERSIOWA:[/FONT]
· [FONT=&quot]Przeszywający ból w piersiach[/FONT]
· [FONT=&quot]Zgaga[/FONT]
· [FONT=&quot]Uwidocznienie się żyłek na piersiach[/FONT]
· [FONT=&quot]Uczucie pełnych i/lub cięższych piersi[/FONT]
· [FONT=&quot]Powiększenie się rozmiaru biustu[/FONT]
· [FONT=&quot]Tkliwość piersi[/FONT]
· [FONT=&quot]Bolesność piersi w okolicach pachwin[/FONT]
· [FONT=&quot]Ściemnienie otoczki sutka[/FONT]
· [FONT=&quot]Ból/tkliwość sutków[/FONT]
· [FONT=&quot]Mrowienie w piersiach[/FONT]
· [FONT=&quot]Znacznie powiększone gruczoły Montgomery’ego (to te malutkie “grudki” naokoło sutka)[/FONT]

[FONT=&quot]GŁOWA:[/FONT]
· [FONT=&quot]Niewielkie krwawienie z nosa i/lub dziąseł[/FONT]
· [FONT=&quot]Ból głowy[/FONT]
· [FONT=&quot]Katar[/FONT]
· [FONT=&quot]Niedrożność nosa [/FONT]
· [FONT=&quot]Lekkie zawroty głowy[/FONT]
· [FONT=&quot]Zwiększenie ilości śliny[/FONT]
· [FONT=&quot]Ból gardła[/FONT]
· [FONT=&quot]Suche usta[/FONT]
· [FONT=&quot]Zwiększone pragnienie[/FONT]
· [FONT=&quot]Wyczulenie na smaki i zapachy[/FONT]
· [FONT=&quot]Dziwny lub też metaliczny smak w ustach[/FONT]

[FONT=&quot]SKÓRA:[/FONT]
· [FONT=&quot]Nagłe pojawienie się trądziku[/FONT]
· [FONT=&quot]U kobiet które mają trądzik, może się on zmniejszyć i/lub zaniknąć[/FONT]

[FONT=&quot]ŻOŁĄDEK:[/FONT]
· [FONT=&quot]Zanik/wzrost apetytu[/FONT]
· [FONT=&quot]Wymioty[/FONT]
· [FONT=&quot]Niezanikające uczucie głodu (głód pojawia się nawet kwadrans po najedzeniu)[/FONT]
· [FONT=&quot]Nudności[/FONT]
· [FONT=&quot]Wstręt do jedzenia[/FONT]
· [FONT=&quot]Zachcianki żywieniowe[/FONT]

[FONT=&quot]MIEDNICA: [/FONT]
· [FONT=&quot]Ból szyjki macicy[/FONT]
· [FONT=&quot]Brak wydzieliny[/FONT]
· [FONT=&quot]Plamienie[/FONT]
· [FONT=&quot]Zaparcia[/FONT]
· [FONT=&quot]Częstomocz[/FONT]
· [FONT=&quot]Silny zapach moczu[/FONT]
· [FONT=&quot]Rozwolnienie[/FONT]
· [FONT=&quot]Żółtawa wydziena z pochwy (bez przykrego zapachu i/lub swędzenia, które mogłoby sugerować infekcję),[/FONT]
· [FONT=&quot]Większa ilość wydzieliny niż zazwyczaj [/FONT]
Ø Wiele kobiet[FONT=&quot] zauważa we wczesnym okresie ciąży więcej wydzieliny z szyjki macicy niż zwykle. To jest normalne. Może być biała i kremowa (jak balsam) lub na mokro i ślisko. Może pojawić się stopniowo przez cały dzień, lub wystąpić w postaci „grudek”, zwłaszcza podczas wycierania lub tylko raz w ciągu dnia. Jeśli zauważysz dziwny zapach, kolor lub masz jakieś swędzenie należy skonsultować się z lekarzem, ponieważ mogą to być objawy grzybicy (drożdże).[/FONT]

[FONT=&quot]EMOCJE:[/FONT]
· [FONT=&quot]Wiele kobiet w miesiącu, w którym były “absolutnie pewne”, że nie udało im się zajść w ciążę, okazywały się “mile rozczarowane” II kreseczkami ;)[/FONT]
· [FONT=&quot]Ogroooomna drażliwość (jak przy PMS)[/FONT]
· [FONT=&quot]W początkowych tygodniach ciąży twoje emocje (ale też odczucia fizyczne) będzie można porównać do szalonej jazdy na kolejce w parku rozrywki ;) Nieuniknione emocje, stres i niepewność miesza się z gwałtownym wzrostem hormonów i na początku ciąży dolegliwości jak nudności, zmęczenie, wzdęcia, gazy i tkliwość piersi - nic dziwnego, że nastroje kołyszą się szalenie! Będziesz mieć szczęście, jeśli te objawy nie dopadną Cię w tym samym czasie. Powinny znacznie ustąpić po stabilizacji poziomu hormonów w drugim trymestrze ciąży.[/FONT]
· Bardzo często kobiety „po prostu wiedzą/czują”, że są w ciąży... Pamiętajmy jednak, że intuicja może nas zwodzić...
· Możesz popadać w nastroje depresyjne lub dla odmiany – w euforię
· [FONT=&quot]Możesz czuć niepokój i poirytowanie[/FONT]
· [FONT=&quot]Zwiększenie popędu płciowego ;)[/FONT]
· [FONT=&quot]Płaczliwość[/FONT]

[FONT=&quot]POZOSTAŁE:[/FONT]
· [FONT=&quot]Niektóre kobiety odczuwają o wiele mniejszą tolerancję na alkohol w bardzo wczesnym okresie ciąży – nawet przed terminem w którym można będzie wykonać wiarygodny test! Już jeden lekki drink może nam zawrócić w głowie, możemy się niespotykanie szybko upić. Dla wielu kobiet był to bardzo przekonujący znak i objaw ich ciąży.[/FONT]
· Większość kobiet doświadcza[FONT=&quot] większe zmęczenie w czasie ciąży, zwłaszcza w pierwszym trymestrze ciąży. Twój organizm produkuje wyższy poziom progesteronu, który może powodować senność. Twój organizm produkuje również dodatkową krew do przenoszenia tlenu i substancji odżywczych do rozwijającego się płodu, oznacza to, że twoje serce musi ciężej pracować. Niski poziom cukru również może być winien odczuwaniu zmęczenia.[/FONT]
· Bezsenność
· [FONT=&quot]Krótki spadek temperatury w fazie lutealnej jest również określana jako "spadek implantacyjny”. Definiowany jako spadek z podstawowej temperatury ciała, który to będzie równy lub większy niż 0,3 ° C w drugiej połowie cyklu (po owulacji). Pojawia się raczej na czas spodziewanej implantacji (7-10 dni ostatnich owulacji). Występuje częściej, gdy kobiety w ciąży, ale może wystąpić w czasie cykli w których ciąży nie ma. Nawet jeśli nie zobaczysz tego „spadku” na swoim wykresie NPR, mimo wszystko możesz być w ciąży![/FONT]
· [FONT=&quot]Wzrost energii do działania (odpowiedzialność spada na progesteron...)[/FONT]
· [FONT=&quot]Wiele kobiet zauważa też, że już od wczesnych momentów ciąży pojawiają się u nich bardzo wyraziste sny, które łatwo jest zapamiętać. Stan ten utrzymuje się u nich najczęściej przez cały okres ciąży aż do porodu. Uważa się, że są za to odpowiedzialne hormony, których wzrost jest przyczyną pojawienia się również pozostałych, dobrze znanych symptomów ciąży.[/FONT]
· [FONT=&quot]Dreszcze[/FONT]
· [FONT=&quot]Uderzenia gorąca[/FONT]

Aaaa... a ja głupol myślałam, że pocztówkę z moim miastem mam Ci przesłać... :baffled: :-) ;-)

Hm... no to musiałabyś mi jakieś konkretne zalecenia dać - nie ma problemu :laugh2:

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry