• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Mama wpadła na chwilkę ;-) a miała być normalnie na pogaduchy. ale nic to w tygodniu odbijemy ;-) przyszła zobaczyć małą :-)
co do przeżywania to na pewno, początek szkoły to BIG przeżycie, oby jej się nie odwidziało i cały czas nauka i szkoła podobała :-)

reklama
asionek : heeeeeeeeeeeeeeeej :) bo juz sie zaczynalam niecierpliwic :) tak sobie po cichu a i nawet glosno na forum myslalam, ze sa szanse ze mama wyjedzie w weekend, i ze do nas zajrzysz :) mialam czuje ;)
fajnie z ejestes no i przede wszystkim SUPER NOWINKI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ciesze sie razem z toba!!!! u ciebie juz 34tc, myslalam wczoraj i dzis o tobie intensywnie, jakbym chciala byc na typ etapie juz hehe ;)
a u mnie z poldusiem takie porzadne sikanie zaczelo sie pod koniec wrzesnia, a termin byl na poczatek stycznia, ostatnie 3 miesiace to juz praktycznie nie spalam. teraz wychodzi identycznie, koniec sieprnia, ale przeciez dzidzia na grudzien a nie styczen... no wiec wychodzi na to ze mega powtorka z rpzrywki i jak na moje to nie jest przejsciowe tylko juz do porodu nie pospie... WYKONCZE SIE!!!!!!!!!!!!!!! u mnie tez najgorzej jak leze, wtedy kopie, no i daje po pecherzu... aze moj poporodowy pecherz juz po d***ie dostal, to wystraczy ze raz mnie kopnie i wydaje mi sie ze normalnie zaraz popuszcze i jeszcze wiecej biegam dp wc niz ustawa przewiduje!!!!! wogole dosc nisko wydaje mi sie ze malego czuje..; niby w 2giej ciazy to normalne no ael srednio mi sie to podoba... :/

a imie juz potwierdzone na 100%???? :) jak wyprawka
ja szukam mebelka ale takiego plastikowego 'komoda z plastiku" na ciuszki dla bajbika
my nie mozemy w naszym posranbym budynku uzywac windy przy przeprowadzce wiec nie chcemy juz zadnych dodatkowych ciezkich mebli do przeprowadzki( ktora mam nadzieje nastpai niedlugo...) wiec druga komoda narazie odpada, ma byc lekko i maloprzestrzennie :) licze ze znajde cos kolorowego fajnego, anie przezroczyste baki-chamidla...

ps. dziex za komplement :)
ps.2. wymiary synka bardzo pozytywne :)))) tez nie jestem fanka rodzenia 60cm i ponad 4kg :) poldus mial 50cm i drugi bejbik tez moze sie zamknie w 50-52 ????? ;)

hej Jos :)
tez za wami sie stesknilam juz :)
z tym sikaniem i waleniem po pecherzu to przegiecie :/ normalnie w kiblu powinnam zamieszkac hehe
tobie tez juz coraz mniej zostalo :) szybko poleci !!

kurcze tak sobie wlasnie poukladalam ciuszki i okazalo sie , ze na 60 , 62 mam mase cala , a na 56 prawie nic :( juz nie wspomne o mniejszych
i co teraz ?? myslisz , ze pokupowac jeszcze ?? dr przewiduje , ze dziecie za duze nie bedzie ... wiec wypadaloby zeby sie nie topil w duzych ciuchach , a z 2 strony dzieci szybko rosna
ale mam dylemat teraz hehe

masz racje jak nie mozecie przewozic mebli to kup cos lekkiego :) ta co pokazalas super jest i kolorek sliczny !!

u mnie juz prawie wszystko jest , no teraz tylko okazalo sie , ze ciuszkow malych nie mam :/ chyba myslalam , ze bede giganta rodzic hehe

imie juz zostaje :)

kurcze coraz czesciej mi sie brzuch stawia ;/ obym dotrzymala z 4 tyg. jeszcze !!

Jos -piekny turkusowy kolorek ;)))
a moję bąki miały wagę urodzeniową taką:
Zuza urodzona 10 dni przed terminem 3720 i 53cm
Domi urodzony 2 dni po terminie 4100 i 57 cm

oba porody sn,oba bez znieczulenia,oba z nacięciem krocza..

my siedzielismy długooo na tarasie ,ale teraz Tom poszedł z dziećmi na rowery to ja bb odpaliłam;) i kawkuję

Młodam cześć -kup taki który ma regulację położenia dziecka,że może być na płasko lub bardziej siedząco..

dzieci mialy fajne wymiary :) ja sie ciesze , ze pierwszy nie bedzie za duzy , zawsze to chyba latwiej wypchnac :))

Mamcia dlatego właśnie odrobinkę zmieniłam myślenie. Obecnie swoje traktuję jak istotny dodatek-gaszący pragnienie a nie jako posiłek ;-)

u mnie dzisiaj chłodniej :-)
hm... tak właśnie przyszło mi do głowizny, że niedługo koniec wakacji... i znów szkoła ;-) ale nie dla nas hihihi kiedy to było, że człowiek płakał, iż wakacje się kończą ;-)

dobrze , ze nie przejmujesz sie piersia !! najwazniejsze , ze mala nie glodna jest !! ja tez nie wiem czy uda sie karmic ... moze byc tak , ze jak reszta kobiet w rodzinie bede miala problem ..
lezaczek z FP fajny jest ten 3w1
mozna od 0 do chyba 18 kg uzywac wiec dosc dlugo :)

tez sie ciesze , ze do szkoly juz nie musze isc i nie przeraza mnie koniec wakacji jak kiedys hehe

Asionek w małym rozmiarze nie dokupuj dużo...,maluch szybko urośnie...
Zwłaszcza,że jak urodzisz to powinno być jeszcze ciepło...więc pampers,bodziak i skarpetka cienka...

Oliwka sliczne foty !!

no wlasnie kurcze sie zastanawiam ... strasznie malo tego mam , a jak maly bedzie mial wedlug dr ok 50 cm to w 62 sie utopi :/
a jeszcze na zmiane trzeba miec cos , wiadomo moze przeciec , ulac sie itd.
a pralki z jednym body i pajacem nastawiac nie bede

ehh same dylematy hehe

Asionek dzięki za info w sprawie fotelika. Co do karmienia piersią to życzę aby Tobie się udało! A jakie imię wybraliście? bo nie dam rady nadrobić niestety...
Mamcia a Ty chyba gości miałaś co? i jak tam wizytka?
Oliwka pięknie wyglądacie :-)

Młodam...chyba leki...
Miały być mdłości i są ale w drugim jest właśnie biegunka:(((((((((( Boli mnie jajnik,brzuch,głowa...jest super.

reklama
Mlodam no licze , ze jednak mi sie uda pokarmic :)
a imie to Nathaniel :)
sama tez lezacze bede zamawiac , cena przystepna ,ma super opinie no i te plozy sa mocniejsze , a nie taki patyczki jak niekiedy sa w innych modelach ...

Karolina kurcze wspolczuje :( oby przeszlo szybko !!

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry