• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
asionek : heeeeeeeeeeeeeeeej :) bo juz sie zaczynalam niecierpliwic :) tak sobie po cichu a i nawet glosno na forum myslalam, ze sa szanse ze mama wyjedzie w weekend, i ze do nas zajrzysz :) mialam czuje ;)
fajnie z ejestes no i przede wszystkim SUPER NOWINKI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ciesze sie razem z toba!!!! u ciebie juz 34tc, myslalam wczoraj i dzis o tobie intensywnie, jakbym chciala byc na typ etapie juz hehe ;)
a u mnie z poldusiem takie porzadne sikanie zaczelo sie pod koniec wrzesnia, a termin byl na poczatek stycznia, ostatnie 3 miesiace to juz praktycznie nie spalam. teraz wychodzi identycznie, koniec sieprnia, ale przeciez dzidzia na grudzien a nie styczen... no wiec wychodzi na to ze mega powtorka z rpzrywki i jak na moje to nie jest przejsciowe tylko juz do porodu nie pospie... WYKONCZE SIE!!!!!!!!!!!!!!! u mnie tez najgorzej jak leze, wtedy kopie, no i daje po pecherzu... aze moj poporodowy pecherz juz po d***ie dostal, to wystraczy ze raz mnie kopnie i wydaje mi sie ze normalnie zaraz popuszcze i jeszcze wiecej biegam dp wc niz ustawa przewiduje!!!!! wogole dosc nisko wydaje mi sie ze malego czuje..; niby w 2giej ciazy to normalne no ael srednio mi sie to podoba... :/

a imie juz potwierdzone na 100%???? :) jak wyprawka
ja szukam mebelka ale takiego plastikowego 'komoda z plastiku" na ciuszki dla bajbika
my nie mozemy w naszym posranbym budynku uzywac windy przy przeprowadzce wiec nie chcemy juz zadnych dodatkowych ciezkich mebli do przeprowadzki( ktora mam nadzieje nastpai niedlugo...) wiec druga komoda narazie odpada, ma byc lekko i maloprzestrzennie :) licze ze znajde cos kolorowego fajnego, anie przezroczyste baki-chamidla...

ps. dziex za komplement :)
ps.2. wymiary synka bardzo pozytywne :)))) tez nie jestem fanka rodzenia 60cm i ponad 4kg :) poldus mial 50cm i drugi bejbik tez moze sie zamknie w 50-52 ????? ;)

Ostatnia edycja:
reklama
czesć :-)

co tam słychować? ja wpadłam na trochę, młoda śpi, K pojechał do roboty - ale będzie mi ciężej :-( ale dam radę, więc siadłam z lapkiem na kolanach ;-)
jos łandne, a że niebieskie to nic nie znaczy ;-)

doświadczone babki jaki polecacie leżaczek-bujaczek?

Ostatnia edycja:
Jos -piekny turkusowy kolorek ;)))
a moję bąki miały wagę urodzeniową taką:
Zuza urodzona 10 dni przed terminem 3720 i 53cm
Domi urodzony 2 dni po terminie 4100 i 57 cm

oba porody sn,oba bez znieczulenia,oba z nacięciem krocza..

my siedzielismy długooo na tarasie ,ale teraz Tom poszedł z dziećmi na rowery to ja bb odpaliłam;) i kawkuję

Młodam cześć -kup taki który ma regulację położenia dziecka,że może być na płasko lub bardziej siedząco..

mama to ja też poproszę kawcię :-)

ja czekam na koleżankę, miała przyjść... ale cosik jej nie ma... :baffled::confused: a niedługo to ja niunię kąpać będe... będzie ups jak przyjdzie tuż przed kąpaniem

Mama u mnie z pokarmem padaczka, Ola od poczatku nie chciała się przyssać :-( próbowałam ale z mizernym skutkiem, więc ściągam laktatorem i daję z butli, ale nie ma tego zbyt wiele, więc jest dokarmiana MM a właściwie to je MM a dokarmiam moim :-( a tak chciałam ją karmić. miałam trochę doła z tego powodu, ale przecież najważniejsze, by niunia nie była głodna prawda...
dziś to wogle ściągnęłam co kot napłakał:-( czyżby się kończyło :-( chciałabym ja jeszcze pościągać trochę.

Młodam -ściągaj jak najczęściej to pobudzisz laktację.
pewnie,że najważniejsze,żeby dzidzia najedzona była...tym się w ogóle nie stresuj.....co to da ,że będziesz się zadręczać..przecież nie robisz tego specjalnie,żeby nie karmić Małej...
jedne karmią rok a drugie kilka tygodni..głowa do góry!

Mamcia dlatego właśnie odrobinkę zmieniłam myślenie. Obecnie swoje traktuję jak istotny dodatek-gaszący pragnienie a nie jako posiłek ;-)

u mnie dzisiaj chłodniej :-)
hm... tak właśnie przyszło mi do głowizny, że niedługo koniec wakacji... i znów szkoła ;-) ale nie dla nas hihihi kiedy to było, że człowiek płakał, iż wakacje się kończą ;-)

reklama
Młodam i co tam ,kumpeli nie ma???
tak,tak-juz w czwartek szkoła;))
i przedszkole i super-moje sie doczekac nie mogą zabaw i spotkań z dziećmi:)
no i Zuzka szkołę przeżywa...:)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry