• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
powiedzcie mi czy bol ja na okres w dole brzucha , ciagnacy az na wewnetrzna strone ud i do tego bol plecow na dole to surcze ??
cos mnie wzielo wlasnie i ledwo siedze :((( buuu ja musze dotrwac jeszcze te 3 tyg. !!

Jos jasne , ze na lyso :) i tam tez gole maszynka pod innym kontem i jazda :)
oj sobota w Ikea to porazka musiala byc :/
dobrze , ze kupils cos , a nie na darmo pojechalas :)

Mary jasne , ze pamietamy :) pisz co u ciebie !!

reklama
powiedzcie mi czy bol ja na okres w dole brzucha , ciagnacy az na wewnetrzna strone ud i do tego bol plecow na dole to surcze ??
cos mnie wzielo wlasnie i ledwo siedze :((( buuu ja musze dotrwac jeszcze te 3 tyg. !!

Mary jasne , ze pamietamy :) pisz co u ciebie !!

Asionek - dziękuję, kochana, za miłe powitanie po długaśnej przerwie! :-) Może te bóle to skurcze przepowiadające?

Skurcze przepowiadające Braxtona-Hicksa
Skurcze przepowiadające

Mam nadzieję, ze niunia się nie pośpieszy, ale nie stresuj się. Pamiętaj, ze już 35 tc u Ciebie (ale ten czas leci!!! ;-)) i jakby co, to nic niuni nie grozi. :*:*
A u mnie wszystko OK, dziękuję. :-) Nie wiem, czy Wam pisałam (zważywszy na długą nieobecność tu nie pamiętam), ale u nas będzie dziewczynka i już zdecydowaliśmy, jak damy jej na imię! ;-);-);-);-) Będzie Mia. :-) Poza tym niedługo zaczynam urlop macierzyński. Czas tak sobie jakoś leci, raz lepiej, raz gorzej z formą, ale ogólnie nie mogę narzekać. :-)

Ostatnia edycja:
kurcze no boli dosc mocno i nie wiem czy panikowac i jechac do kliniki czy dac czas i przeczekac ??
Mary sliczne imie :) sama tak chcialam nazac jakby coreczka byla :)
tutaj malo popularne na szczescie :)

tak sobie mysle , czy ja wogole rozpoznam jak sie zacznie porod :/

mary : hej :) sliczne imie :)

asionek : panikowacd i nakrecac sie nie ma co...ale moze warto jechac sprawdzic
a przede wszystkim wez 2 spasfony... ja prawie wogole nie mialam skurczy z leopoldkiem...wlasciwie nawet do DNIA "0", rozpoczello sie odejsciem wod
ale nie podoba mi sie co piszesz o krzyzyowych... ze kregoslup ciagnie

ja tera zmam drobne skurcze od 9/10 tygodnia i brzuch mam kilka razy w tyg, spasfon biore, ale krzyza nie mam nigdy i jak jezdzilam na pogotowie ZAWSZE pytali czy tylko brzuch czy krzyz... takze nie wiem...
jak nie przejdzie pos pasfonie to moze jednak jedz... usranie kilka godzin ale czy warto ryzykowac ...?

Asionek - dziękuję! :-) A co do skurczy, to oczywiście jeśli masz możliwość, to może warto to sprawdzić. Trzymam kciuki za to, zeby dzidzia jeszcze poczekała!

Jos - hej kochana! Ale czas leci u Ciebie - już 26 tc! Jak samopoczucie?

Dziewczyny, ja też mam skurczowe bóle - jakoś mnie parę h temu złapało i czuję takie małe skurczyki, ale gdzieś tak w okolicy jajników i bardziej po lewej niż prawej stronie i w dole brzucha. To może te skurcze Braxtona-Hicksa... :eek::nerd:

przeszlo :)))

kurcze normalnie coraz ciekawiej , godzina zero zbliza sie wielkimi krokami !!

Jos maly sie rusza,bole przeszly wiec nie jade

Mary mozesz miec juz skorcze BH :) ja mialam o tym czasie juz sporo
gin i polozna mowili , ze jest ok macica cwiczy
szyjke ma cala wiec mieli racje , ze nic zlego sie nie dzieje
jezeli nie ma wiecej niz 10 dziennie to jest luz
po 30tc czestosc sie zwieksza niestety

przeszlo :)))

kurcze normalnie coraz ciekawiej , godzina zero zbliza sie wielkimi krokami !!

Mary mozesz miec juz skorcze BH :) ja mialam o tym czasie juz sporo
gin i polozna mowili , ze jest ok macica cwiczy
szyjke ma cala wiec mieli racje , ze nic zlego sie nie dzieje
jezeli nie ma wiecej niz 10 dziennie to jest luz
po 30tc czestosc sie zwieksza niestety

Asionek - dziękuję za info! :happy: U mnie to chyba właśnie to. Przyznam, ze boli mnie też w dole pleców dość często, ale taka moja uroda, bo ten ból mam przez całą ciążę. :sorry2: Jakby było tych skurczy więcej, to zacznę się martwić, a póki co raz są, raz nie ma. :tak: Wizytę u położnej mam 26.09., a ciut wcześniej u lekarza. Poza tym chyba będę chora, bo strasznie mnie bolą zatoki! :no::-( Dobrze, że u Ciebie ucichło. Ale chyba od 36 tc można już być przygotowanym, że wszystko sie może zdarzyć. Torba do szpitala spakowana? ;-)

podobno lepiej jak macica cwiczy wiec sie ciesz :) bedzie latwiej urodzic tak kazdy mi mowi ...

torba juz stoi , jeszcze nie wszystko wsadzilam do srodka , ale juz sie zabralam przynajmniej za to :)
w tyg. z moim pojade do jakiegos CH i dopupie co tam trzeba i dopakuje do konca

a co dzisiaj tak pusto ??

Mloda kurcze wez daj nam znac co u ciebie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

podobno lepiej jak macica cwiczy wiec sie ciesz :) bedzie latwiej urodzic tak kazdy mi mowi ...

torba juz stoi , jeszcze nie wszystko wsadzilam do srodka , ale juz sie zabralam przynajmniej za to :)
w tyg. z moim pojade do jakiegos CH i dopupie co tam trzeba i dopakuje do konca

a co dzisiaj tak pusto ??

Mloda kurcze wez daj nam znac co u ciebie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Asionek - a coś się dzieje z Młodamamusia (to o nią chodzi?)? Trochę mi zajmie wdrażanie się, co u Was słychać. Miłego dopakowywania! U nas prawie wszystko dają w szpitalu, ale i tak spakuję swoje rzeczy na wszelki wypadek. :tak: A pusto, bo pewnie rodzinnie dziewczyny spędzają weekendzik. ;-)

reklama
caro - mi się 3 tec podoba baaaaaardzo , ale u mnie są schody do pokonania i wydaje mi się, że bm się wypierniczał wózior ?:baffled:

A wogóle to zapodaje mleko z płatkami kukurydzianymi rodzynkami i miodkiem - której podesłać ?
Palemko może byc mały problem bo on ma ''błotniki'' na kołach a można by wciągać po schodach tyłem...
W takim razie szczerze polecałabym Quinny Buzz.Idealny.

Nie mam siły...
Oliwki nie puściłam dzisiaj z matką.Pojechałam na policję i przedstawiłam sprawę bo matka mnie straszyła,że z policją przyjedzie po dziecko...
Potem wyzywała mnie kilkukrotnie a na koniec zadzwonił ojciec małej pod dyktando matki,siedziała obok i bluzgała na nas...pijana oczywiście...
Na koniec dostałam sms-a,że pisze pozew do sądu przeciwko mnie bo ją oczerniam mówiąc,że jest pijana.
To nie koniec...dziewczyny nie będą miały pokoju,znaczy się pokój będzie ale nie będzie zejścia na dół...ARCHITEKT pomylił się o pół metra w wyliczeniu a ściany działowe i podtrzymujące już są....dobrze,że nie zaczęli kuć zejścia.....Kuźwa...naraził nas na 15tysięcy straty i czas...już byśmy mieszkali u siebie gdyby nie ściany...
Po prostu siedzę i wyję,zabiję skurczybyka...idę z psem,zapalę sobie mimo,że rzuciłam.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry