• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
witam sie :)

marcepanek : sliczny robaczek maly :) uwazaj na siebie!

carola : faktycznie szok objawy... nie wiadomo o co halo...

mama : where aaaaaaaaaaaaaaaaaarrrrrrrreeeeeeeeeeeeeee yyyyyyyyyooooooooouuuuuuuuuuuuu?

made : na co szczepi sie manius?

mloda : fajnie ze zajrzalas bosmy sie martwily wszysytki! ciesze sie ze rafalek zdrowo rosnie!

kocurro : jak tam samopoczucie, kulasz sie jakos????? :) jetsem pewna ze za 2-3 tyg ty juz bedziesz rozpakowana :) jakos takiego czuja mam ;)

maran : a to podobna ilosc godzin u was! i fajnie macie ze mozecie zaczac o 9... u nas trzeba wejsc do skzoly miedzy 8h20 a 8h30... wolalabym te pol godizny pozniej, bo maly lubi spac jak nic...

dzisiaj ansz 2gi dzien w przedszkolu, maly rano poszedl bardzo ochoczo :) normlanie kurka zwraca uwage nawet na to co mu ubieram! ze chce takie spodnie i takie a nie inne buty ( bo to sa buty do szkoly) !!!!!!!!:szok: :-D oczywiscie obiwiazkowo plecak, do widzenia mowi mi w locie ledwoe na mnie patrzac... nie myslalam ze sie okaze takim judaszkiem... chyba liczylam mimo wszystko,nie nie na lzy, no ale powiedzmy choc na te kilka minut przy mamusinej spodnicy ;)))))

reklama
lil mi by pewnie serce pękło zostawić Maciusia w przedszkolu. Jest niemal w tym samym wieku co Twój ,ale dla mnie jeszcze za mały. Boje się ,że ktoś zrobiłby mu krzywdę :-(

cześć babki-nadaje do Was z wozu transmisyjnego czyli z pracy...

zalatana jestem przez pracę ,szkołę,zakupy i inne zajęcia-wszedzie z zegarkiem w ręku..muszę sie ogarnąć a to potrwa kilka dni...

ściskam wszystkie i przesyłam ciepłe myśli...

Jos- ;****
ukochaj Poldusia ,że taki dzielny:))
u mnie też oki-Zuza nadal zachwycona szkołą a Domi zadowolony z przedszkola:))

mama : hej! sciagnelam cie myslami :) ciesze sie ze dzieciaczkom sie podoba, buziaki dla zuchow!
zawsze czytalam ze np szykujesz sie i jedziesz zawiesc do przedszkola, ze jedziesz odebrac :) a teraz ja mam takie godziny :)))) i ja wychodze po poldusia za 35min :)

marcepanek : przypomnij mi plis w ktorym tygodniu urodzilas nikole i kiedy dokladnie mialas problemy ze skurczami jak lezalas w szpitalu... czy to bylo duzo przed 30tc ? pamietam ze sporo tych tygodni musialas przeczekac... ale nie wiem ile..
ja mam takie twradnienie brzucha, tak mnie ciagnie jak chodze gdizekolwiek ( nie mowie o dlugich dystansach a o spacerku 15-20min) + skurcze ze jakos nie wyobrazam sobie dotrwac tak do 36-37tc... :(
nie wiem jak to sie skonczy...

Mamuś hejka!!!!! Aż serce rośnie jak dzieci szczęśliwe!!!!! Oby tak dalej!!!!! I byle nie chorowały! Ja pamiętam jak pisałaś o rutinoscorbinie i zakupiłam dla Maciusia - od którego roku życia Ty podawałaś swoim dzieciom???

Jos ale super, że Polduś tak pozytywnie zareagował na przedszkole!!!!!!! A u Was przedszkole w szkole jest? Jak tam to wygląda??? No i widzisz jak szybko się zbliżasz do 30 tc!

Marcepanku a Twój Maciuś ile ma lat?? Wiesz ja się nie boję, że ktoś skrzywdzi Maciusia - zresztą on mi zaraz wszystko powie. Jedynie co to wiem, że nie jest w przedszkolu takim jedynaczkiem jak w domu - ale akurat to raczej na dobre mu wyjdzie. Ja długo o tym myślałam zanim się zdecydowałam na przedszkole - bo jak Maciuś się urodził to ja do 13 nawet herbaty się nie napiłam. Chodziłam w piżamie, lamentowałam itd....Teraz gdyby się to powtórzyło to bałabym się, że Maciuś na tym ucierpi - bo może posadziłabym go po prostu przed TV, żeby mieć święty spokój - nie wiem jak by było - ale wiem, że u mnie ciężko z organizacją....Jeśli zobaczę, że przedszkole jest dla niego dobre, to go tam zostawię. Wrzesień i tak już mam opłacony, więc będziemy próbować - a dziś poszedł do przedszkola bez płaczu, więc kamień z serca!

Jos a ile masz tych twardnień dziennie? I jak długo trzymają??? Bo ja też mam takie twardnienia od 20 tc - przed 30 tygodniem miałam tego nawet więcej niż teraz - zawsze to dla mnie dość nieprzyjemne i lekko bolesne. Ale jak do tej pory nie wpłynęło to na moją szyjkę. Nic się nie dzieje. Trzymam kciuki za Ciebie!

lil : dzieki :) ja pisze "przedszkole" bo to jets WIEKOWO odpowiednik polskiego przedszkola, ale tutaj to juz jest normalnie szkola, przedszkolna szkola. pierwszy rok nie masz obowiazku, mozesz dac dziecko tylko na rano mozesz caly dzien, pozniej jelsi dziecko uczeszcza - to juz caly dzien, do 16h30
sa tez mamy co daja dziecko dopiero do prawdziwej skzoly w wieku 6 lat, ale wtedy trzeba normlanie to zglosic w administracji i zapewnic dziecku ze mama w domu bedzie go uczyla podstaw przedszkolnych, tak aby zostalo przyjete w wieku lat 6 do szkoly... szczerze to tak rzadkie jets, ze nie spotkalam tu przypadku zeby dziecko nawet niepracujacej mamy nie chodzilo do przedszkola....
we francji inaczej to wyglada, powtarzac klase mozna nawet w zerowce, jelsi dziecko nie jest gotowe psychicznie, ale i odstaje mocno z "programem" tj. nie mowi, nie zna kolorow, nie ryzuje prostych figur itp
wiec jesli mama nie czuje sie na silach by bawic sie w guwernantke, to jednak lepiej dac dziecko do przedszkola na te kilka godzin ;)

lil : nie nie place, to jest normalna szkola :) obowiazkowe od 6 lat ale musisz jak chcesz to uzasadnic i zapewni 'nauke' 7nie ma tak ze po prostu zjawisz sie pewnego dnia z 6 letnim dzieckiem w szkole, instytutucje od edukacji musza wiedziec co sie z dzieckiem dzieje, kto sie nim opiekuje i czy ma zapwniony rozwoj itp

witam was
od rana probowalam sie zalogowac i nie moglam nawet mnie zablokowali, w koncu sie wk....i wylaczylam kompa. teraz zasiadlam znowu i z drugiej przegladarki udalo sie zalogowac.

buziaczki dla wszystkich kobitek

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry