• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
oki a ja zmykam do spania,pozdrawiam i spokojnej nocki

Młoda-to brzmi ała... chyba jak będę następnym razem w przychodni to pomęczę moją pediatrę jeszcze raz...

reklama
Paulina, nam jak kazała naciągać, to delikatnie i przy kąpieli.
Ostatnio rozmawiałam z koleżanką położną i też mówiła, że powinno się naciągać i także potwierdziła, że delikatnie ( w żadnym wypadku aby był siusiak czerwony) bo jest czas do około dwóch lat :))

Marcepanku
, no niby tak po 4 miesiącu, ale ja tam się nie trzymam kurczowo tych zasad. Fakt, biszkopta mój Mały jeszcze nie jadł, choć mamy jeden słoiczek kaszkę z biszkoptami, ale jeszcze Munie dałam choć jest po 4 msc, ale zapewne na dniach ją dostanie :))

Mloda, no nie, makaronu, to Mikołajowi prędko nie dam ;)

Paulina lepiej to robic teraz póki dziecka jest nie Świadome i nie kumate niz nacinac go chirurgicznie w wieku 4 lat . Fakt na początku boli sam lekarz powiedział ze dziecko na początku moze płakusiać. Ale później juz nie boli .

Ewcia a jakie herbatki podajesz małemu ? MOj nie chce pić herbatek z HIPPU a jak dostanie herbatke normalną to pije jak szalony ;-)

ewuś ale ile jest tego biszkopta w kaszce tak samo banana? Nic? Tylko smak pseudo imitujący?

Ja tam nie mam zamiaru się z nikim kłócić ,każdy ma swój rozum i robi jak uważa...byle dzieciaczek nie ucierpiał na tym. Ja swoje wychowuje ,jak uważam i nie mam zamiaru narzucać mojego sposobu innym. Ale jak ktoś uważa ,że podanie 3miesięcznemu dziecku rosołku z makaronem jest ok to ja już nic nie mówię...jak by nie było mam już drugie dziecko i co nieco wiem.

młoda podajesz 3miesięcznemu dziecku teinę?!:szok:

dobranoc...

Ostatnia edycja:
Marcepanek moja droga ja nie podaje młodemu jeszcze zupy z makaronem .
Wydaje mi sie ze kazdy wie jak wychować swoje dziecko i inne osoby nie bedą mu dyktować co maja robić a co nie !...
Ty masz do mnie jakiś problem ?

Mloda, Mikoś dostawał herbatki tylko w upały i to na cały dzień miałam zrobione 150 ml z kopru włoskiego, a któregoś razu dałam Mu z melisą i jabłkiem, też się napił, ale On dużo ich nie pił, bywało, że z tych 150ml zostawała połowa:tak:

Jak bedzie starszy to mam zamiar wprowadzić samą wodę:tak:

a jedzonko też dostaje ok 12 kilka łyżeczek czegoś na "obiadek" choć zaraz potem domaga się cyca:-)
no i po 18 kleik
wystarczy jak na razie:-)

dobra, ja też uciekam sie kąpać i lulu

Pa Babeczki;-)

Marcepanku
nie denerwuj się, bo Tobie nie wskazane to jest :*
Mloda pisała o koleżance ;)
no i dokładnie tak jak piszecie każda wychowuje swoje dziecko na swój sposób. ja wiem, że Małemu nie robię krzywdy i tyle:tak::-)

Ostatnia edycja:
Marcepanek moja droga ja nie podaje młodemu jeszcze zupy z makaronem .
Wydaje mi sie ze kazdy wie jak wychować swoje dziecko i inne osoby nie bedą mu dyktować co maja robić a co nie !...
Ty masz do mnie jakiś problem ?

Nie ,ale zacytowałaś przykład koleżanki uważając to za normalne...
Ja do Ciebie nic nie mam...Twoje dziecko...ale przykro patrzeć ,że próbujesz tu mi wpierać co i kiedy można bo wszystko ma swoje granice.
A podanie dziecku zwykłej herbaty gdy ma ledwo trzy miesiące to grzech...zwykła herbata zawiera teinę która raczej takiemu dziecku szkodzi. Masz internet to poszukaj w google...

Marcepanek tak troszke herbaty i troche zagotowanego cukru . I Nic mu nie jest !
Ewcia
no tak MIki jest karmiony cycem . A młody moj na butli ;-)

Marcepanek ty maasz zawsze do mnie jakies ALE.... Z tym ze nie mozna dmuchnąć dziecku w buzi tez miałaś jakieś aluzje pamiętasz? ...
Znajome w tym wieku dawały tez herbate a nawet po jednej zyzeczce soczku na spróbowanie ! I są całe i zdrowe !

Ostatnia edycja:
Młoda-mój syn ma 3 lata i nie dostaje zwykłej herbaty, tylko owocówkę parzoną a w sklepie zawsze sprawdzam czy nie zawiera teiny, popieram w poglądach koleżankę Marcepanek-pozdrawiam i naprawdę dobranoc

reklama
kurcze widze niezla dyskusja :)
ja mama nie jestem jeszcze wiec sie madrzyc nie bede :)
jedyne co to siusiaka bede ruszac :) podobno troche podczas kapieli nalezy odciagac napletka , ale bardzo delikatnie i nigdy na sile !! tylk tyle ile da sie i nie poczuje sie oporu

co do jedzenia i picia ja uwazam , ze dzieci maja czas zeby sprobowac "normalnego" jedzenia czy picia i nie ma potrzeby tego przyspieszac
jeszcze zdarzy sie najesc i napic :)

hej

made : czy ty chcesz mi za wszelka cene dzien zepsuc :) corka jak corka, moja tez bedzie piekna :)
ale siebie wklejac nie musialas hahahahaha :) jezzzzzzzzzzzzzzuuuuu... o tym ze wygladasz na 10 lat to juz nie wpsomne, ale promienna, zgrabna, usmiech od ucha do ucha, zero sladu zmeczenia ciaza!!!! Jak ty to robisz... ? jestes cyborgiem ! :) i jeszcze to kuszace odsloniete ramie! KOBIETO toc ja sie 15min temu zmotywowalam zeby wlosy umyc POD KRANEM bo wiem ze jutro rano nie bede miec na to energii... makijazy lakierow nieplanowalam... i bylam z siebie zadowlona(bo istnialo pewne ryzyko ze zaprowadze dziecko do przedszkola z tlustymi wlosami) az do momentu gdy nie zobaczylam twojego zdjecia :/
a corka - pogratulowac :) niebanalna uroda bedziecie sie o nia bac I DOBRZE WAM TAK!!!!!!!

just : GG?????????????????????????????????????? co ty gadasz?????????????????? to tylko mi po ciazy wyrostki zostaka wyrostkami... z 85B w ciazy wskoczylam na 90B... :/

i na dodatek wciazy mam diody jak made corka.............. tylko z eja juz nie jestem nastolatka...LAAAAAAAAAAAAAAAA!!!! juz nigdy nigdzie nie wkleje swoich zdjec!

wybacz Jos , ale wymieklam po tym poscie :-D
ja mam dni , ze moge gory przenosic , a sa dni , ze tez nawet lba mi sie umyc nie chce ... :)

ale dzisia przegielam i juz wiecej nie bede sie forsowac :/

mialam znowu skurcze i to bolesne :/ az mnie caly krzyz bolal i promieniowalo na dupsko i chyba dupsko bolalo najbardziej
na szczescie przeszlo !!

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry