• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Wisieńka "kopę lat" :laugh2: Cieszę się, że z Emilcia już lepiej, wygląda przesłodko :-) A Ty jak się czujesz w roli Młodej Mamusi?

Rurka dziękuję :-) Właśnie myślę o tym, żeby się tym może zająć na poważniej... ;-)

Asionek mam zdjęcia! :tak: ;-)
1.jpg2.jpg

Paulina pewnie, będę zaszczycona... :zawstydzona/y:

reklama
serge oj jaka ty juz pięknie zaokrąglona i brzuszek spory i to bardzo a i w ogóle sexi mamuśka. A i pooglądałam Twoje cuda. ja chce takie:-)Pisze się na zakupy do ciebie.:-)
paulinka Mila ma WNM i lekka asymetrię. Pierwszy zauważalny objaw to było to , ze ciagle śpi tylko na lewą strone, patrzy na lewo i nie chce się obracac w prawo ani na leżąco ani na rekach. Drugi to już u pediatry, ze nie podnosi głowe w próbie trakcji czyli podciągana za dłonie do siadu. natomiast na brzuszku czy w pionie trzymała rewelacyjnie. Na brzuszku tak mocno odginała głowę do tyłu, ze az się przewracała i nie wyciągała raczki przed siebie tylko tak jak skrzydełka trzymała. No i nie nawidziła leżec na brzuchu. Po za tym robiła mostki, patrzyła do tyłu za głowę i wyginała sie tak jakby chciała na niej stanąc. Przy przewijaniu robiła pupę do góry. Czesto sie napinała i szpanowała. U dzieci z WNM często drżą kończyny, są zaciśnięte cały czas piąstki, podwinięte paluszki u stópek są marudne, płaczliwe , maja kłopoty z zasypianiem i ssaniem, krztuszą się igłośno łykają ale tych objawów Mila nie miała. Jest bardzo spokojnym i wesołym dzieckiem, ssie cudownie i zasypia sama w łóżeczku przesypiając noc z jedną przerwą na jedzenie. Śpi do 10-11 rano:-)A co cię niepokoi. Bo tu nawet zwykły lekarz nic ci nie powie trzeba do neurologa a czas robi ogromne znaczenie im młodsze dziecko tym szybciej działa rehabilitacja u nas po tygodniu prawidłowej pielegnacj Mila zaczeła trzymac główke przy próbie trakcji:-)

Jako mamusia, hmm z tą młodością nieprzesadzajmy jestem najszczęśliwsza na świecie. Uwielbiam byc mamą i taką panią domu. Realizuję się cudownie. Tylko szlak mnie trafia, ze już połowa macierzyńskiego minęła...

Ide do kąpieli, wróce to zaglądnę

Wisieńka cieszę się bardzo, że Emi taka grzeczna i nocki przesypia :tak: Świetnie widzieć Cię taką kwitnącą! :*

Chyba będę musiała założyć swoją stronę-sklepik w necie ;-)

Sergi cudny brzuszek !! kiedy moj byl taki malutki zgrabniutki ?? :))
pomysl ze sklepem super mysle , ze klientow bys miala napewno ! teraz jest duze zapotrzebowanie na rzeczy robione wlasna reka :)
sama bym kartki zamowila u ciebie , dla rodzinki z okazji urodzin malego :)

reklama
Asionek no problemo :-) Tylko musiałybyśmy się zgadać, jakie masz oczekiwania co do kartek, żeby były jak najbardziej spersonalizowane pod Ciebie :-) No i ile sztuk ;-)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry