• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Hej dziewczynki. Widzę że dzisiejszy dzień taki trochę leniwy dla wszystkich, ale to chyba pogoda taka.

Maja no mam nadzieje , ze jednak moj maly wyjdzie zgodnie z kolejnoscia na naszej liscie :)))

Mary a kierunkowskazy to tez tutaj olewaja :/ wrrr

Agapa ty za pozno ?? to co ja mam powiedziec :) wypada od razu w nastepna zachodzic hehe
No, ja chciałam pierwsze dziecko rodzić ok. 20r.ż. ale wtedy nie miałam jeszcze stałego faceta i wogóle moje życie wtedy było do doopy i nie chcę tego wspominać.

hej

agapa : to pochwal sie ile masz lat :) tak z ciekawosci pytam bo mysle ze mamy inne kryteria wieku
np. tutaj pierwsze dziecko to srednio 30-34 lata a statystyczna francuska ma najczesciej 3 dzieci :)
i bardzo czesto ostatnie to przedzial 37/38 a nawet 40/43 lata :)
takze mysle ze masz jeszcze czas przed soba, kwestia tylko czy chcesz w takim wieku zachodzic rodzic, itp
Już się przyznaję, w końcu to nie tajemnica Mam 35lat, pierwsze dziecko urodziłam 10 lat temu. Wiesz ja znając siebie mogłabym rodzić tylko że teraz jak odchowam to maleństwo, z którym się spotkam w grudniu to muszę poszukać jakiejś pracy, bo u nas tylko mąż pracuje. Zanim zacznę szukać to minie 3 lata (dziecko wtedy do przedszkola), ja będę miała już 38, zanim znajdę to też się zejdzie (nie mam matury), no i zanim troszkę zarobię to pewnie już z laską będę biegać:-D:-D:-D, a że mam problemy z kręgosłupem od kilku już lat to będzie pewnie ciężko urodzić dziecko w wieku 40+, ale cieszę się że Bóg dał mi tą ukochaną 4

Nawet nie mam siły nadrabiać :( dopiero wróciłam niedawno do domu :(

Przyznam się, ale nie krzyczcie :zawstydzona/y::( nie wytrzymałam dzisiaj i mimo, że ginka nie kazała robić, to zrobiłam test, z popołudniowych siuśków, bo tak się bałam, że może coś nie tak i co tam widzę? Od razu mega wielkie i grube ll krechy :-D:-D mam nadzieję, że wsio git, uspokoiłam się :-D

Nie będziemy krzyczeć. Po tylu cyklach starań to ja bym chyba też co chwilkę robiła testy. Ważne że fasolka jest, a ty uważaj na siebie.

Dziewczyny ja też poproszę wasze namiary na nk

reklama
Hej Agapa, hej Rureczka!

Rureczka mmmm spanie do 12.............Cud miód!

Agapa i tak jesteś dzielna mama, myślę, że przy czwórce dzieci pracy jest co niemiara - ja się boję jak sobie z dwójką poradzę! Sama późno zabrałam się za dzieci - bo dopiero miesiąc przed 30 urodzinami - więc na dwójce na pewno poprzestanę, bo chcę szybko do pracy wrócić.

hej
poldusinksi w przedszkolu, zakupy zrobione, nocka znowu do bani - padam!
godzine siedze z tylkiem a pozniej wychodze po malego :)

lil : no to jest wlasnie to slynne rondo, maz z nim 2 razy dziennie jezdzi bo pracuje jakies kilkaset metrow za rondem w bocznej ulicy

agapa : no to ja mam rceepte : teraz urodzisz 35 i za rok nastepne! wtedy ciagiem odchowasz z 3 lat do przedszkola zrobia sie 4,5 i tyle :)
z kregoslupem to rozumiem ze nie chcesz rodzic po 40 ale jak dla mnie to masz jeszcze ladnych pare lat na ewentualne dzialania ;))))

asionek : jak samopoczucie ????

rurka : wariatko ty :) czego sie spodziewalas??? III ?????? :) hihihihihhi PEWNIE ZE JESTES W CIAZY :)

aha a co do dzieci to u nas bylo tak ze ja chcialam 3 a maz 4. duzo zalezy jak dostaniemy w tylek z drugim, jakie bedzie zdrowie, nocki itp
bo ja juz na codzien od kilku lat mam problemy ze spaniem mimo ze poldek spioch to na nic mi to... a jak do tego dojdzie wiecznie chorujace drugie dziecko, czy nie spiace do 2 lat to chyba spasujemy...
teraz tendencja jest taka ze ja chce 3 a maz 2/3 :) czyli o czowreczce juz raczej nie ma mowy
ale wszystko wyjdzie w praniu, bo pod koniec ciazy to mysli sie zmeczonej babie zmieniaja, nawet do stopnia rozmyslania czy nie lepiej bylo miec jedynaka ;)
ale jak znam siebie, jak odpoczne to mi szal pworoci i ogladanie sie za wozkami ;)

Ostatnia edycja:
Lil powiem ci że i przy 2-3 jest mnóstwo roboty, bo dopóki nie pójdą do szkoły czyli zaczną już tak poważniej rozumować jak to ja mówię to ciągle coś się dzieje, a jak pójdą do szkoły to już wogóle pełne ręce roboty. No chyba że są na tyle odpowiedzialne że same się pilnują tzn wiedzą że trzeba odrobić lekcje, nauczyć się itp. Ja muszę tego wszystkiego pilnować szczególnie u najstarszej i ciąle pytam czy lekcje odrobione, do szkoły spakowane, nauczone, w pokoju porządek itp , itd. Dobrze jak jeszcze nie chorują bo wtedy to już załamka. Ja też czasami siąde sobie i popłaczę z bezradności albo mam wyrzuty sumienia że mogłabym przecież inaczej postąpić i takie tam. Ale dla mnie nie ma nic piękniejszego niż bycie mamą gromadki dzieci.

Agapa grunt to się spełniać w swojej roli :-)

Hej Zizi - widzę, że wszyscy dziś jacyś leniwi...A pogoda jak w środku lata....

Witaj Jos - ja też dziś od 4 nie śpię i jakoś tak do bani.

Nie wiem czy to kwestia tego dnia czy co, ale dopiero do mnie dotarło, że jak o 4 rano poszłam do kibelka, to musiałam przebrać piżamę, bo była strasznie mokra w kroku - tak na szybko pomyślałam, że to przez to, że wczoraj sobie czopek clotrimazolum włożyłam i mi to lekarstwo po prostu nad ranem wyleciało - ale teraz sobie myślę, że aż za mocno to wszystko mokre było. Jak Wy macie po takich czopkach nad ranem???

reklama
hej :)

ja tez jakas zamulona , ale zbieram sie i ide do poloznej moze poloza mnie na ktg , bo skierowanie mam , ale sie nie zapisalam jeszcze , a jak nie to sie zapisze chociaz , bo mam lazic 2 razy w tyg. :)

Jos a jakos leci :) powiem ci , ze ja tez mysli rozne mam i az mi glupio przed soba sama :/ juz mi w kosc to wszystko daje i w przyplywie paniki mysle sobie po co mi dziecko bylo :( wali mi na dekiel i tyle :/

Maja ja nigdy zadnych czopkow nie bralam wiec nie wiem , ale dziewczyny pisaly , ze wyciek jest niezly ..wiec to pewnie to :)

Agapa ja i tak podziwiam ciebie :) jestes super mama i tyle !!

Wiola tez musze isc na krew , ale to juz po niedzieli ostatni raz w koncu hehe

Ajas milej pracki :)

buziaki dla wszystich !!

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry