• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Jestem na chwilkę.

Asionek - &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& za szybki i bezproblemowy poród!!! Oby się szybciutko zaczęło!

Lil - u Ciebie cisza? Dzięki, kochana, za masę ciepłych słów. Dziś poproszę M. o masaż i mam nadzieję, ze cosik pomoże. Złotego mam chłopa, od początku ciąży mam masaż na zawołanie, a jeszcze mi chce zasponsorować SPA po porodzie. :-) Tymczasem boję się, ze przez te 7 tyg. będę się tak męczyła z tym bólem... :sad:

Carolineee - jak tam u Ciebie? I jak z remontem?

Kocurek - zazdroszczę Ci, ze już tulisz malutką! Oj, jak ja bym chciała już urodzić i przytulić moją niunię...

Cieśla już skończył na dziś na szczęście, a tłukł się niemiłosiernie i oczywiście nie było opcji drzemki... :eek: Teraz próbuję się coś pouczyć, ale tak mi powoli idzie... :szok: Okropnie się czuję, po prostu jak trup! :-(

Mary,hej:)
Remont zakończony...co prawda kręcą się chwilami bo dokańczają jakieś małe głupoty...wieszaki,drzwiczki itp.
Mam ich dosyć,niech sobie idą!

Buziaki
biggrin.gif

Uff... Ciśnienie mi podskakuje regularnie, ostatnio sprawy "dzidziusiowe" zeszły trochę na dalszy plan przez to, co dzieje się naokoło mnie...
embarrassed.gif
A już bym tak chciała mieć ciszę i święty spokój! No niestety, im bliżej porodu, tym więcej na głowie...
sorry2.gif

Jutro o 16:00 mam spotkanie z prawniczką w końcu i DZIĘKI BOGU udało mi się doprosić o tłumacza, więc jestem spokojna o zrozumienie wszystkiego
yes2.gif
wink2.gif
A pytań mam mnóstwo, teraz tylko przed jutrem muszę zrobić sobie listę co by niczego nie zapomnieć. 21 października mam USG o 9:30 i będą mi sprawdzać położenie łożyska, a tego samego dnia o 14:00 przesłuchanie z jakimś gościem z sądu w mojej sprawie. Ot, będzie dzień pełen wrażeń
sorry2.gif
A rozstrzygnięcie spraw w sądzie najprawdopodobniej 29 listopada - 15 dni przed terminem porodu... :szok:

Asionek o kurczę blaszka! :szok: Lekarz zrobił Ci masaż szyjki, tak? Nie wiem, czy masz świadomość tego, ale mnie położna mówiła że po masażu szyjki dają maxymalnie 72 godziny na rozpoczęcie akcji P :szok: Ponoć tak ten masaż właśnie działa! Zresztą, moja mama, po szkole pielęgniarskiej, mówiła mi dokładnie to samo!....

Kurcze już któryś raz słyszę o masażu szyjki dziewczyny - wcześniej nie miałam pojęcia o czymś takim - a każdy pisze, że jest to bardzo bardzo nieprzyjemne - czy taki masaż to standard?

Serg może to i dobrze, że masz tyle spraw na głowie - czas szybciej zleci i nie będziesz się tak na porodzie koncentrować - oby tylko sprawy poszły po Twojej myśli!

Ostatnia edycja:
Kocurku a Ty co się dziwisz, że Asionek się sypie hehe - sama nam się niedawno posypałaś....

Asionku jak taki dyskomfort to czuję, że to już tuż tuż!!!!!!! Ja żadnego dyskomfortu nie czuję hehe - "stety niestety" - pamiętaj wysyłaj nam eski jakby coś - bo my tu niecierpliwie czekamy!!!!

napewno bede pisac :)
ciesz sie , ze nie czujesz dyskomfortu , bo ja to juz wymiekam :/ normalnie cala ciaza super ,a etraz z dnia na dzien coraz gorzej :szok:
leze teraz bo wszystko mnie ciagnie , boli na dole , wysikac sie nie moge ehhh
co do masazu to moj mnie delikatnie pomasowal ostatnio i jak widac podzialalo :)
dzisiaj bylo dluzej i bolesniej :/ wiec ciesz sie , ze nie masz tego , bo to jest okropne :( ja to malo sie nie poplakalam tam ...

Asionek a w razie godziny P masz do którejś z nas kontakt, aby dać znać co i jak??

mam i napewno dam znac :)

Jestem na chwilkę.

Asionek - &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& za szybki i bezproblemowy poród!!! Oby się szybciutko zaczęło!

Cieśla już skończył na dziś na szczęście, a tłukł się niemiłosiernie i oczywiście nie było opcji drzemki... :eek: Teraz próbuję się coś pouczyć, ale tak mi powoli idzie... :szok: Okropnie się czuję, po prostu jak trup! :-(

dzieki tobie tez zycze zeby czas szybciej plynal i zeby lapki nie dretwialy !!
ja tez sie czuje jak trup jak cie to pocieszy :)))

asionek trzymam kciukasy za szczęśliwe rozwiązanie i aby to było jak najszybciej :-)

dzieki Pysia :) jak maly ?? :)

Mary,hej:)
Remont zakończony...co prawda kręcą się chwilami bo dokańczają jakieś małe głupoty...wieszaki,drzwiczki itp.
Mam ich dosyć,niech sobie idą!

super , ze juz po :) teraz tylko kosmetyka i bedzie git :))

Buziaki
biggrin.gif

Asionek o kurczę blaszka! :szok: Lekarz zrobił Ci masaż szyjki, tak? Nie wiem, czy masz świadomość tego, ale mnie położna mówiła że po masażu szyjki dają maxymalnie 72 godziny na rozpoczęcie akcji P :szok: Ponoć tak ten masaż właśnie działa! Zresztą, moja mama, po szkole pielęgniarskiej, mówiła mi dokładnie to samo!....

kurcze rzeczywiscie plan masz niezle napiety ... dasz rade :)
co do masazu to chyba dziala , bo ostatnio nie mialam rozwarcia , szyjka twarda , zamknieta , a teraz juz otrarta i zgladzona :)
zobaczymy czy mnie cos ruszy po dzisiejszym :) wsumie mogloby , bo ja juz sie naprawde mecze okropnie :/

Asionek to trzymam kciukasy za rozkręcenie AKCJI P :tak: Kto wie, może jeszcze w tym tygodniu się Rozpakujecie? :laugh2:
Mary-beth miałam Ci napisać, że ja ostatnio zaczynam mieć dokładnie to samo - drętwienie! :dry: :wściekła/y:Ręce mi w nocy "odpadają", budzę się po 50 razy, nic nie daje zmiana pozycji... O dziwo, w dzień jest ok, ale nocki co raz gorsze... :-(

Lila ojj, wolałabym ciszę i spokój, ciągle mam wrażenie, że z przygotowaniami do przyjęcia Maleństwa jesteśmy w czarnej d...ziurze ;-) :-( Nie potrafię się nad niczym skupić....

Seerge no calkiem mozliwe :)

wlasnie w Wc bylam i na papierze krew mialam ... nie zywa taka brunatna
pewnie po tym "grzebaniu" :/
zaczynam sie bac :szok:

ja dretwieje , ale malo , za to nie moge spac w innej pozycji jak na lewym boku , bo na prawym czy plecach zaczynam sie dusic :/ nie raz budzilam sie , bo przestawalam oddychac .. maly pewnie cos naciska

reklama
Asionek - no to oby jak najszybciej!!! :-) Wierzę, kochana, że się już męczysz, ale zaraz będzie po wszystkim!

Sergeevna - oj, to życzę Ci, zeby Ci się to nie nasiliło. Boże, ja już dosłownie wymiękam przez to, a jakby tak miało być przez 7 tyg. jeszcze... :sad: Przez ostatnie 2 doby może z 6 h snu zaliczyłam... :-(:-( Jutro mam lekarza, ale czy coś poradzi, to w to niestety wątpię. Powodzenia z tym postępowaniem w sądzie!

Carolineee - oby jak najszybciej poszło z tymi detalami!

Jeju, właśnie mi brzuch twardnieje znowu... :eek: I do tego skurczowe bóle w samym dole brzucha, dziś nawet dość wyraźny kłujący ból przy tym... :eek:

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry