• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Wioluś gratulacje!!!!!!!!!!!!!!! Odpocznij sobie teraz! A co do szpitala pytaj o wszystko, co Cię interesuje - ja miałam oba porody tak ekspresowe i bez problemów, że może dlatego tak miło wspominam - nie wiem jak to jest jak poród trwa wiele godzin - generalnie taką ciekawostką jest, że połowa Torunia chce rodzić w Chełmży, bo tam podobno lepsza atmosfera....choć ja szczerze Ci powiem, że dla mnie było naprawdę rewelacyjnie w Toruniu...

Ewula super córeczka :-) PRZEPIĘKNA!!!!

Pysia :-)

Carola dziękuję kochana ;-):tak:

Więcej nie doczytuję, bo padnięta jestem - zobaczymy jak jutro będzie.

Aha Martynka waży 6315 g i mierzy 62 cm - fajna z niej kluseczka :-)

P.S. Wioluś - moja koleżanka jechała właśnie do Chełmży rodzić ze względu na dobre opinie i była rzeczywiście bardzo zadowolona, mimo, że poród trwał 30h.. także się nie łam - Toruń i Chełmża tak samo dobre!

Ostatnia edycja:
reklama
rurka - vectra - pierwszy raz takie cyrki mamy :wściekła/y: u mnie na salę ogólna mężów nie wpuszczają, tylko na salę porodów rodzinnych. My byliśmy wyjątkiem bo M był w białym i tylko raz wyszedł jak przywieźli dziewczynę na szycie - wyproszono go. Jakby inna kobita rodziła to nie mógł by być ze mną :no:

Ewula - Asia śliczna - jak jej e-ciocia imienniczka :-p

Wiola - to trafiłaś na porodówkę z epoki PRL-u - u mnie można było sobie gadać do wejścia na porodówkę a po porodzie można było mieć od razu odwiedziny - tylko z umiarem w ilości osób żeby nie przeszkadzać innym babkom na sali. A dziecko jak nie wymaga inkubatora lub lamp to od razu dostajesz albo możesz poprosić o podanie dziecka mężowi czekającemu na zewnątrz :tak: - wtedy pan jest proszony na salę poporodową gdzie maja cię położyć i tam siedzi z maluszkiem jeśli ty chcesz odpocząć po porodzie albo ci oddają maleństwo. Moje wymagały obie lamp bo były w Karola ciężkim a Emi w zmęczonym - stanie.
GRATULUJĘ SYNUSIA :tak::tak::tak::tak::tak:

pok - możesz się sklerozą ciążową wymigać :-p

Bogusia - Karola dziękuje za kartkę :tak:

Ja w marcu muszę podpisać umowę na rok kolejny przedszkola - czy będzie kontynuować czy nie. Była bym na 100% pewna na tak jakby tą głupią blondi wywalili albo by poszła na urlop kilku letni :tak: A tak się waham :confused2:
Emila dalej mi gorączkuje i strasznie mi jej żal bo raz działa na nią Panadol, raz Nurofen ale to loteria co w danej chwili zadziała. Biduli do 39.5 rośnie ta temperatura i widać po niej że nie do końca cokolwiek kojarzy wtedy. Karola powoli lepiej, tylko ryczy jak jej psikam Mucofluidem do nosa. Ogólnie ... padam na ryj :zawstydzona/y:

ewula no prześliczne dziecię Ci się trafiło.... ajakie rozumne już z oczków aaahhhh... :sorry::sorry::sorry:

wiolu no ogromne gratulacje i BUZIAK !!!! szkoda tylko, że tak nerwowo.... ;-)

AAAAAAAAAAA HA!! made WIEDZIAŁAM HAHAHAHAHA :-D !!!!! OOOOJ... no ależ mnie koleżanka miło rozbawiła cmoki cmok CMOK !!! :)

Ostatnia edycja:
Kocurku - a to wszystko zaczęło się od wypranej czapki po Mańku :-)) i tak mnie podkusiło...a wezmę i przymierzę temu wyjcowi...i mnie tak ten widok rozczulił, że no...musiałam Ci to wysłać :-D)))

reklama
Asionek sprawdzili, szyjka co prawda zamknięta ale krótka. Nie pozostaje mi nic innego jak czekać na rozwój sytuacji. W szpitali też bedą kazali mi leżeć, pewnie dostanę nospę albo inne leki i tyle, to samo mogę robić w domu.

dobrze bedzie lez jak najwiecej nie przepracowuj sie :) koniec ze szprzataniem na jakis czas i staniem przy garach :) ksiazka , BB i lozeczko , az sie rozmarzylam ehehe

r
asionek a moze sprobuj malemu podac jakis syrop przeciwbolowy w nocy.jak to zabki go tak mecza to powinno pomoc

no wlasnie chyba tak musze zrobic dzieki :)

Boże, ja chyba zaraz wykituję!... :baffled::baffled::baffled: Nic nie pomaga, mała płacze już 3 h... Kurczę, no, opadam z sił, kiedy te cholerne kolki się skończą?!?!!

zapytaj jakiegos lekarza obojetne jakiego u was o ten debridat , albo moze ktos w Pl poprosi o recepte i ci przesle ??
nam sab simplex nic nie pomagal , a chyba gorzej bylo ... w kazdym razie po tym syropie rewelka :) gazy ladnie bez boli szly , kupy tez super :) podaje sie max 3 razy na dobe ( jest strzykawka i odmierzasz ilosc na tyle na ile dzidzia wazy ) , ja dawalam tylko raz na noc i luzik :) kolek nie mamy , ale gazy dalej sa okropne syrop sie skonczyl i wsumie moze przez to maly sie budzi i go cos boli ?? dobrze , ze 24ego idziemy do pediatry to poprosze o nowa dostawe hehe
trzymaj sie i nie obwiniaj sie !! niestety maluszki musza przez to przejsc , tylko nam tak ciezko na to patrzec :(

Ja właśnie wróciłam od lekarza z dziewczynami bo Emi mi w nocy dostała 39,6 gorączki. Ogólnie jedziemy na przeciwgorączkowych i witaminach i jakby co w piątek kontrola albo wcześniej jakby coś się działo. Ogólnie padam na ryj po nieprzespanej nocy i mam wszystkiego dość :no: O 14 ma przyleźć dupek z Vectry - oj pojadę po nim jak po burej świni :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

A to fotka ze spotkania z Wisienką i jej Emilką ;-)
Zobacz załącznik 426395

zdrowka duzo !!
ale z was sliczne kobietki !! :)))))

asionek : no faktycznie u ciebie to egzotyczne upaly latem. ja na poludniu u tesciow tez zakladam samo body, koszulke ewentualnie i spodneki rano
ale tutaj to moze byc i deszcz i 20 stopni czasem :) takze bluzy sweterki i inne sa w uzyciu zawsze, choc malo, jako ze 2 pelne m-ce przynajmniej spedzam od 3 lat u tesciow
a ty faktycznie nie masz co kupowac nie wiadomo ile... fajnie u was - ekonomicznie ;)
a tej zimy w 2 wartswach i lekkim spiworku to ci zazdroszcze!
u nas body pizamka welurkowa sweter i gruby spiwor, do tego 2 koce i kapa. maly nie jets spocony. Ale temps. od 5-6 do tak jak dzis rano : 65 i w dzien -2

oj tak lato mega ekonomiczne hehe
ja to juz nawet malego w samej bluzie daje , bo jak naloze spiworek to jednak mokry jest :/ mam taka bluze z futerkiem w srodku i ja daje :)

Przepraszam ze tak zniknełam ale mała mnie wzywała a później to juz sil nie było ot taka jestem silnie teraz zakręcona już wstawiam fotkę to Joasia dziś;)
Zobacz załącznik 426440

jej jaka slodka :)))

muszę się pochwalić że mój mały półroczniak już prawie sam siedzi-oczywiście jeśli się akurat nie wierci-ale głównie leży na znienawidzonym brzuszku;))
?

gratulacje :)))

kocurek mój tez cycoń:rofl2: bez cyca ani rusz

hehe to jak moj :) cos maja te chlopaki z tym cycowaniem od malego :)))

640gram faceta jest w moim brzuchu

GRATULACJE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
kurcze tak czulam , ze bedzie chlopczyk :)))
super synus mamusi :))) ale ci sie udalo fajnie coraczka i synek super :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry