reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Rozszerzanie diety naszych dzieciaczków

hej dziewczyny powiedzcie mi w jakiej ilości podajecie te dania ze słoiczka...??i co dzień co innego podajecie czy jak...??/
Co do glutenu to ja zacznę wprowadzać jak mały skończy 5 miesięcy będę dodawać do tych zupek 1,5 łyżeczki kaszki z bobovity..

reklama
no własnie ja przeczytalam sklad i u mnie tej skrobi nie ma..... chyba ze gdzies mi umkneło albo pod inna nazwa jest:eek:
a to Wy juz jesteście na 2?

suzi zdawaj relacje i pisz co dajesz jak mozesz;-):tak:
Jasne:)

Po 6 miesiącu są również kaszki bezmleczne i wtedy idziemy tym samym torem co teraz:-p woda/MM/kaszka i tu jest paradoks zagęszczania a raczej: "nie należy" :eek:

Jutro wędruję na zakupki i obkupie się w jak to mój mąż mówi "gluty" :cool2:

I jeszcze jedno ile Wasze dzieci wypijają kaszki na MM/bezmlecznej?
Tak jak robicie mleko np 180 wody + 6 mierek MM + kaszka?

Ostatnia edycja:
a to Wy juz jesteście na 2?

I jeszcze jedno ile Wasze dzieci wypijają kaszki na MM/bezmlecznej?
Tak jak robicie mleko np 180 wody + 6 mierek MM + kaszka?

nie ale mam probki w domku wiec kuknełam:cool2:
moj je 180 mm( 6 miarek) + 4 kaszki
ja bede dawala kleik do mleka 2 bo maly po tym mi nie ulewa wiec zgaeszczac bede :tak:

a i zapewne jakas kaszke mleczna ryzowa tez dostanie a zeby na mleku zaoszczedzic:-p

hej dziewczyny powiedzcie mi w jakiej ilości podajecie te dania ze słoiczka...??i co dzień co innego podajecie czy jak...??/
Co do glutenu to ja zacznę wprowadzać jak mały skończy 5 miesięcy będę dodawać do tych zupek 1,5 łyżeczki kaszki z bobovity..

ja podaje dziennie caly słoiczek bo moj tyle zjada i mu starcza ...póki co :-)i codziennie cos innego je :tak:

ja kupuje jutro tez kaszke bobovity i zaczynamy glutenowanie :-)

Amelka 3 dni słoiczek jadła bo pisze zużyć do 48 godzin więc zmieściłyśmy się w czasie .Jak ktoś zaczyna lepiej kilka dni podawać to samo bo inaczej ewentualnej alergii się nie zauważy.U nas było najpierw jabłko potem jabłko + marchewka ,a jutro zaczniemy ziemniak + szpinak

a najlepiej by bylo zaczac od dan jednoskładnikowych a pozniej dopiero łaczonych zeby wlasnie wykluczyc na dany produkt alergie...ja sie w to bawilam prze pierwszy tydzien ...potem lecialam roznymi słoiczkami bo moj na 1 posiedzeniu zjadal caly wiec co mu bede odmawiac.... poki co nic mu nie jest i na nic alergii nie ma . Ale wiadomo kadzy dziec inny i kazda mam powinna po swojemu zrobic :tak: owocowy sloiczek starcza na 2-3 dni ale obiad juz nieee:sorry: azula moj ziemniaki + szpinak to jadł az mu sie uszy trzesły tylko słyszałam "mmmm" :-) a jak ja to spróbowałam to myslalam ze puszcze pawia:no::-p od pazdziernika bede juz gotowala cos sama + czasami cos ze sloiczkow np.cos z dynia bo nie chce mi sie tego gotowac:-p pierwsze co to zje brokułka od mamusi:-) i potem cos z mieskiem:-) owoce tez beda w wiekszoci sloiczkowe ...na wszystko przyjdzie czas;-)

dziewczyny powiem wam ze czytam o tym glutenie i juz nic nie wiem, wiec suzi1 jak mozesz to prosze piesz wszystko ze szczegołami co i ile tego podajesz, nawet jakiej firmy bo ja juz sie pogubilam.

Nie wiem czy was dobrze zrozumialam ale kaszki mleczne nestle sa na mleku NAN a bobovity na BEBIKO? bo ja wlasnie daje Oli bebiko i nie wiem jakie kaszki z mlekiem pozniej kupic..hmmm normalnie zgłupialam z tym wszystkim

dziewczyny powiem wam ze czytam o tym glutenie i juz nic nie wiem, wiec suzi1 jak mozesz to prosze piesz wszystko ze szczegołami co i ile tego podajesz, nawet jakiej firmy bo ja juz sie pogubilam.

Nie wiem czy was dobrze zrozumialam ale kaszki mleczne nestle sa na mleku NAN a bobovity na BEBIKO? bo ja wlasnie daje Oli bebiko i nie wiem jakie kaszki z mlekiem pozniej kupic..hmmm normalnie zgłupialam z tym wszystkim

a własnie dla mnie jest jasno wszystko wytłumaczone z tym glutenem;-)http://www.bobovita.pl/cms/images/clipart/PDF/gluten.pdf

tak w kaszkach bobovity jest mleko bebiko wiec np jak bys chciala zaczac podawac gluten to masz do wyboru kaszke manna z nestle z mlekiem nan albo bobovite z bebiko ( pomijajac zwykla manne oczywiscie ta kóre dzieczyny cycowe kupuja;-))...to lepiej zeby dawac juz z tej firmy z jakiej podajesz mleko ...wiesz to roznie bywa moze od kaszek z innym mlekiem bedzie ja bolał brzuszek;-)mozesz podac oczywicie ale po co mieszac?;-) i tak samo sie tyczy kaszek mleczno-ryzowych :tak: ja sama ryzowa mam nestle ale juz mleczna ryzowa to bobovity bo moj tez pije bebiko;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry