Madlein mnie się wydaje,że a babeczka jest chyba za bardzo przewrażliwiona,naczytała się jakiś nowych opracowań naukowych i wymaga za dużo! Każde dziecko rozwija się w swoim czasie.Jak moja mama słyszy o asymetrii i braku postępów w umiejętnościach ruchowych u mojego dziecka,to mówi ze wydziwiam bo za jej czasów nic takiego nikt nigdy nie mowił.Dzieci spały na jedą ulubioną stronę,trzymały się za jedną nóżkę,obracały sie na jeden tylko bok lub w jedną stronę na brzuszek i nikt nie wydziwiaj z asymetrią,a wszyscy jesteśmy zdrowi i jak najbardziej symetryczni.Ja się nie znam,nie jestem lekarzem ale już jakiś czas temu postanowiłam traktować te nowinki naukowe z przymrużeniem oka,bo inaczej bym zwariowała od samego myślenia,MOje dziecko przewraca się tylko w jedną stronę na brzuszek,przez lewe ramię,nie siada(chyba,że sama posadzę to wtedy owszem) i co z tego?Byłam u neurologa 2 razy jak było napięcie mięśniowe(już nie ma) i wszystko jest ok więc ja czekam cierpliwie,aż moje dziecko będzie sie przewracać w drugą stronę,a także z brzuszka na plecki,do siadania mi nie spieszno bo według kilku książek które czytałam dziecko może zacząc to robić miedzy 4 a 7 miesiącem,tak samo z obracaniem się z plecków na brzuszek i odwrotnie.
Moriam wiem że pewnie to przeżywasz ale bardzo fajnie,że się zdecydowałaś zatrudnić elektroniczną nianię :-)