reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozwój fizyczny, emocjonalny i intelektualny naszych pociech

reklama
a po moim M dzieciaki złapią zapał do gier komputerowych :no: Emi już zaczęła ale jej nie pozwalam za często.

ooo gry komputerowe, to coś co i u mnie bedzie dominować :/ mój m. juz powiedział że musi kupić playstation żeby ćwiczyć z synkiem ;) oj boje się tego że nic innego nie będzie go interesowało tylko granie :/

doris, super z tymi zajęciami sportowymi i z tym uniwersytetem :) a gdzie coś takiego organizują, myślisz że są w różnych miastach ? podpowiem coś takiego mojemu bratu bo nie ma pomysłu na swojego synka ;)

strip brawo dla Wojtka, słuszny wiek to i słuszna waga ;)))

Wojtek waży 8,500 :D:D:-D dzisiaj się ważyliśmy :)
aaa i uspokaja go bardzo jak mu z A. gramy na gitarze, albo jak mu śpiewam::-p
Wooow! Jaka słuszna waga. I Ty się, Strip dziwisz, że ważysz tak malutko. On Ciebie po prostu zjadł ;-).
Ja Olka zważę 16-go przy szczepieniu, ale stawiam na jakieś 7kg.
A co do śpiewania dziecku, to moje też to lubi :-).

Moja córunia też wpatrzona w TV jak w obrazek :) ale staram się jej ograniczać :)
A jeśli chodzi o przewroty to też sporadycznie z brzuszka na plecy udaje jej się. Chociaż ostatnio w ogóle nie chce leżeć na brzuchu. Rączki na boki, twarz w podłogę i ryczy żeby ją podnieść - niedzielny leniuszek :D
A jak wasze pociechy reagują na stawianie na nóżki bo czytałam, że prawidłowy odruch to uginanie kolanek a moja córcia prostuje nóżki i staje jak mały żołnierzyk. Śmiesznie to wygląda jakby miała zaraz zacząć chodzić. Oczywiście tylko w zabawie tak robimy żeby nikt nie pomyślał, że coś wymuszam na dziecku :) Wszystko w swoim czasie :)
kruszynka, Olek, jak się go postawi, to zgina nóżki i z całej siły się wybija do góry i podskakuje, no i robi to tak długo, jak mu się pozwoli. Mnie najczęsciej ręce wysiadają, a on chce dalej, mały skoczek. Normalnie drugi Małysz ;-).

A co do gier i tv to hmm telewizora nie mamy, ale w laptopa mały sie wpatruje z namietnością a dziś pół godziny trzyamł w rączkach ipoda i oglądał na nim kubusia puchatka... - wyrodna matka musiała poczytać forum :)

U nas znowu bardzo uspokajająco działa telefon. Szczególnie jak przebieram na głodziaka w nocy to wtedy mąż włącza mu jakiś film który nagrał z Fifim i mu puszcza, wtedy jest spokój. Dziś np. odpowiadał do telefonu jak siebie zobaczył:)

a ja dzisiaj sie usmialam teraz niedawno bo moje dziecko z dzika fascynacja bawilo sie papierowym recznikiem, mietosila, wywalala nim we wszystkie strony:) kurde byle co i ja to tak zajmuje ze szok:)) ale to dobrze bo przynajmniej byle co dostanie w lapki i juz ma zajecie:)

doris ale super!!! świetnie organizujesz synkowi czas, opowiedz coś więcej :-)
co do gier komputerowych to mój też wymyśla, że trzeba ps kupić, żeby potem mógł z dzieckiem grać...

doris, super z tymi zajęciami sportowymi i z tym uniwersytetem :) a gdzie coś takiego organizują, myślisz że są w różnych miastach ? podpowiem coś takiego mojemu bratu bo nie ma pomysłu na swojego synka ;)

Widzę że jesteś z Warszawy więc taki uniwersytet dla dzieci jest na SWPSie. Robię tam podyplomówkę i widziałam właśnie, że jest coś takiego.

reklama
Do góry