Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Dzieci mają czas na coś takiego do końca 8-mego m-ca, więc Julia ma duuużo czasu
na początku chwilkę a teraz potrafi tak kilka minut się bujać. Myślałam, ze to normalne na tym etapie :-) od wczoraj próbuje nóżki podkulać pod siebie, jakby chciała się przesunąć na dywanie, ale jeszcze nie zajarzyła, że rączki też musi przesunąć
do tego sama obraca się po zabawkę, którą sobie upatrzyła, sięga ją, nawet, jeśli musi do niej podpełznąć, potrafi bawić się dwiema zabawkami naraz
na razie jeszcze nie mówi żadnego słowa ani sylaby, czasami jej się coś uda połączyć, ale głównie to prychanie, mruczenie i reranie krtaniowe. Ostatnio wpadliśmy z mężem w osłupienie, jak małej podałam dwie zabawki i poprosiłam, żeby pokazała, gdzie jest krówka. Najpierw popatrzyła na obie, jakby się zastanawiała, później chwyciła krówkę i się cieszyła. Zamieniłam zabawki miejscami i poprosiłam o to samo, znowu powtórzyła. Znów pozamieniałam zabawki i poprosiłam o pokazanie owieczki i znowu pokazała prawidłowo.
ona rozumie więcej niż nam się wydawało. Podobnie było z rozpoznawaniem mamy i taty, babci i dziadka, żółwika i rybki i paru innych. Reaguje na głosy bliskich, szuka zabawki, którą poruszyłam, żeby zapiszczała, normalnie szok. Obserwuje rybki w akwarium, wpatruje się w zegar i słucha cykania, ogląda książeczkę do kąpieli i pokazuje owieczki. Aha i melduję, że pojawił się drugi ząbek
Tak na podstawie linka wnioskuję, że jest około 7-8 miesiąca ...
aż trudno uwierzyć.