reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ruchy naszych maluszków

Krecik mój jak byłam tydzien temu na usg ważył 2115:-) , Ewan-Augustowianka ja to ogólnie mam wrażenie że mój brzuch jest napachny do granic mozliwości:-) Corsini jak sie powtorzy że mnie tak boli to powiem gince...

reklama
Poisy ja mam KTG i USG osobno ale jednego dnia!!! Ona potrafila przez USG okreslic wage dzioecka a teraz mi mowi ze musimy poczekac!!! Bez sensu!!! A z tego twojego brzdaca niezly niemowlak sie szykuje!!!

Kreciku coś nasi chłopcy nie lubią ktg! mój robaczek też cały czas uciekał jak pielegniarki próbowały zapis robić
i później jak już do mnie podchodziły to były zielone !!  ;) ;)
ale synuś mi  w szpitalu numer wykręcił kiedyś przychodzi pielęgniarka przykłada te sondy z ktg i szuka po całym brzuchu
tętna małego a tu nic spytała mnie kiedy ostatnio czułam ruchy a ja mówię że 2 h temu więc ona dalej szuka a mi coraz cieplej się robiło w końcu kazała mi wstać z łóżka i iść 5 minut pospacerować jak ja się modliłam na tym spacerze żeby wszyystko było ok i prosiłam go obudź się kopnij mnie już normalnie miałam łzy w oczach no i jak wróciłam i się położyłam to poczułam parę kopniaczków i pielegniarka przyszła i tym razem małego znalazła od razu ale przeżyłam mówię wam  ::) ::)

Mój bobasek na ostatnim USG 11 maja ważył 1980g, a ostatnio się tak rozpycha i wierci w brzuszku, że mnie wszystko boli... ale to przyjemny ból :)

Moja córcia czasami przesadza bo strasznie mnie naciska na pecherz a ostatnio to tak mnie naciskała na dół brzucha ze myślałam że za chwilkę będą odchodzić mi wody i zacznie się poród :o jejku jak się wystraszyłam.Ale moja ginka mi powiedziała że malutka bardzo nisko jest ułozona i dlatego tak mnie czasami boli.

Iza z tym bólem w dole brzucha to normalne dzidzia coraz mniej ma miejsca i coraz bardziej jej ciasno więc i my to odczuwamy :)

Olu czkawka pojawia się gdy maleństwo połknie płyn owodniowy i czkawka jest prawidłową reakcją, znaczy, że maleństwo dobrze się rozwija :)

reklama
Moja Niunia ma codziennie czkawki nieraz po 3 razy nie wiem czy to normalne ???

Do góry