Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
i że chciałaby mi dużo wytłumaczyć
że ma syna chu,ja a ona nie lepsza? i najlepsze jak będę potrzebowała mam pamiętać,że jest

no to mi pomogła...........rodzice sami mają ciężko,choć starali się mi pomóc ,nie mieli z czego:-(
po wyjściu ze szpitala miałam chyba 10zł w portfelu,na szczęście przyjaciółka pożyczyła mi na wózek bo inaczej nie miałabym nawet jak pójść na wizytę prenatażową jak Miś miał dwa tygodnie,była też u wnuka druga babcia i przywizozła pampersy i chusteczki i mi 100zł,żebym sobie coś kupiła.........chętnie bym sobie coś kupiła gdybym miała na podstawy dla syna,1.03 ex przyjechał do usc,gdzie przy oświadczeniu pani była w szoku,że ja nie mam dochodu ani macierzyńskiego,ani żadnej zapomogi z mops a ex podkreślał dumnie,że pracuje a ja nie jestem na jego utrzymaniu
nie spytał nawet o syna,nie chciał go zobaczyć .........potem zresztą dziewczyny wiedzą ile się nabiegałam,nawkur.wiałam żeby załatwić becikowe,dostałam je 30.03 z czego 200zł musiałam oddać przyjaciółce,16.04 zaczęłam pracę do której dojeżdżam 1,5h potrzebowałam na bilety,do tego ze względu na 12 godzin poza domem w sobotę i niedzielę nie udało się utrzymać laktacji,więc potrzebowałam kasy na mleko,becikowe szybko poszło,do wypłaty daleko,19.03 sąd zasądził mi zabezpieczenie alimentów w zabójczej kwocie 250zł ale mamy 8.06 nie dostałam jeszcze nic
z mopsu nic mi nie przysługuje bo cudny tatuś uznał dziecko,więc samotną matką nie jestem,w sądzie co było już pisałam,1.06 dostałam pierwszą wypłatę z którą nie wiedziałam co zrobić chyba jedynie kupić gruby sznur:-( nie raz i nie dwa brakowało mi dosłownie 12,50zł na nan1
Bardzo mi przykro, że tak Cię potraktowano, smutno mi się zrobiło jak czytałam Twoją wypowiedź. Nie dość, że chcesz walczyć o pieniądze na syna, to jeszcze Cię traktują, jakbyś wymagała nie wiadomo jakiej kwoty i na nie wiadomo jakie luksusy chciała ja przeznaczyć. Brak słów. Trzymaj się, dzielna kobietka jesteś :*
Przejrzałam tą stronę do której podałaś linka. No cóż...Przeczytałam tylko 2 zakładki, bo myślałam, że mnie coś strzeli. Zaściankowe myślenie. Na szczęście chyba mniej było komentarzy obrażających nas, jednak większość ludzi wykazała się myśleniem. Ale dobił mnie komentarz jakiegoś faceta: nie będę cudzego bachora wychowywał. Z takim podejściem to ja mu życzę, żeby żadnego nie wychowywał. Nie mogę zrozumieć czym kierują się ludzie w ocenianiu sytuacji, o których nie mają pojęcia. I najczęstszy tekst to taki, że słabo znamy partnera. To znaczy, że facet po pół roku związku ma większe prawo zostawić kobietę w ciąży niż po 3 latach związku? Moja mama młodo mnie urodziła, miała 19 lat, ale była z moim ojcem już 3 lata, a po następnych 3 się rozwiedli. Nigdy nie ma pewności jak się potoczą nasze losy, a niektórzy mają stereotypowe myślenie i patrzą tylko w jednym kierunku. Masakra.
A skoro w mopsie jesteście jako rodzina, to jakiś zasiłek masz?Kochanie..u mnie Opieka Spoleczna pomaga...sa babki tzw srodowiskowe piszesz podanie o pomoc i juz..musza rozpatrzyc wydac decyzje itd..Ja non stop na tym jade...Dzis np. byla zna moja sytuacje i juz nawet sie o nic nie pytala tylko mialam podpisac i po kase pod koniec miesiaca..nie wiem jaka kwota ale nawet zlotowka czasami sie przydaje...Co do tych "puszczalskich" zgadzam sie..mieszkam w malej miescowosci na osiedlu...tu wszyscy wszystko wiedza..co gdzie jaki kot pierdnie itd..ostatnio sasiadka mi dupe obrabiala z taka druga stara dewota...pech chcial ze miala okno otwarte...wszystko slyszala...ale jak wyszla to jej wygarnelam...nawet moj tatus stanol w mojej obronie:-)ale ja jestem msciwa...dzis naslalam na nia straz gminna nasza tutaj bo jej pies nie zaszczepiony luzem biega i takie tam ja wiem ze oni widza ze to ja bo po wizycie goraco bylo ale zaczynam coraz bardziej miec ich wszystkich w dupie....u mnie co metr dewota stara..biegaja do kosciola sie modlic pobozne udawac..a co do czego nawet w kosciele jedna drugiej dupe obrabiaja brak slow!Nie ma co sie przejmowac bo sa ludzie i taborety...A apropo tesciowe napisalabym jej jak jest szczerze obrazi sie to sie obrazi...Kontakt przez sms? itd niech spadaja...Moja niedoszla tesciowa wnuka po moim trupie zobaczy za to wszystko!nienawidze jej ta baba nie ma serca....i mozgu..anowi kochana dziękuję..........u mnie była masakra choć ex się nie stawił
nie wyobrażam sobie gdyby był
i nie ma czegoś takiego jak pomoc dla samotnych matek
ani w mopsie ani w sądzie
ja nieraz odczułam,że to jest takuściłaś się z nieodpowiednim Twój problem trzeba było myśleć głową
a nie czym innym"
i nieważne,że to był związek,wspólne mieszkanie,dziecko planowane
każda co ma dziecko a nie ma faceta jest puszczalska
i teraz chce naciągnąć albo państwo albo biednego,wykorzystanego faceta
żeby się ustawić,leżeć i nic nie robić............
jest mi tak smutno ale nie odpuszczę
i masz rację,że to wojna
tyle,że ja walczę o dobro dziecka i tak łatwo się nie poddam
no nic jeden plus,że przynajmniej wiem co mnie czeka na kolejnej rozprawie
i wcale mi nie brakuje ichCzesc dziewczyny witam w ten sloneczny dzien :-).W niedziele byl tata Oliwki w czestochowie .NiUNIA cala przeszczesliwa byla.Od niedzieli wieczora zaczal sie do mnie odzywac ojciec mojego dziecko z ktorym jestem w ciazy.A raczej odzywala sie jego zona bo on to tak troche.Zaproponowali mi ABORCJE na ktora sie nie zgodzilam.Normalnie meczyli mnie wczoraj tymi telefonami jak nienormalni.Ja sie czuje ok .Raz mnie cos pobolewa a raz jest ok.Staram sie maksymalnie oszczedzac.Pozdrawiam was wszystkie i zycze milego dnia.
Witajcie mamusie!
Z tym czasem w sądach jest tragicznie, Moja spawa się jeszcze nie zaczeła, Pismo adwokat zlozyl 14 kwietnia i dzisiaj dostalam wlasnie zawiadomienie z sądu o terminie rozprawy ktora odbędzie się za dziesięć dni, pismo zostalo napisane 15 maja, a otrzymalam je dziś, amm 10 dni an psychiczne pzygotowanie się na wojnę z ex
Witajcie Mamusie!
POchwale sie zdjeciami z chrztu. a co. Martynka pol mszy marudzila. a pol przespala. nawet niewiecie jak sie ciesze ze juz ja ochrzcilam.
Hej, ja na chwilę, padam ze zmęczenia. Rano uczelnia, polałam wodę na egzaminie jak tylko mogłamWróciłam i na działkę, wróciłyśmy po 19... Tak ciepło że Nelka w samym bodziaku, bez skarpetek- Orchidea najlepiej ubieraj Jasia jak siebie, jemu w gondoli jest ciepło i nic mu nie będzie
Tym bardziej że koleżanka z Londynu ostatnio była, też ma syna w wieku naszych maluchów i było z 15 stopni na dworze, a Julek w skarpetkach, krótkich spodenkach i koszulce z długim rękawem. Tam się tak dzieci ubiera i są zdrowsze, bo nie ma przegrzewania. Na mnie patrzą jak na idiotkę bo mała wywalona w wózku bez koca i lekko ubrana, ale mam to gdzieś. Mi pod kocem byłoby za gorąco
![]()
Moze nakarm Kubulka przes nocnym spaniem swoim pokarmem w butelce i daj kleiku?Podobno dzieci dluzej spia...Czytalam tez ze czasem juz tak duze dzieciaczki budza sie bo chce im sie pic (sok herbatka) lub chce przytulic mame i spia dalej...Ja studiuję dziennie, więc nie pracowałam jeszcze nigdy na stałe. Zacznę dopiero po studiach. Zazdroszczę Ci tych przespanych nocy. Normalnie po 8 godzin Ci śpi? Mój Kubul do tej pory się budzi parę razy na cyca, czasem jestem tak zmęczona, że mam różne nieprzyjemne akcje (pisałam niedawno tutaj o tym). Np. już mi ze 2 razy Kubulek spadł z łóżka, bo nawet nie pamiętałam, że go brałam do siebie. Mam nadzieję, że w wakacje trochę zregeneruję siły. .
Kochana a podaj mi marke jego?;-)orchidea lal to tak jak kazdy ,myslisz co was laczylo szybciej,to jest wszystko smieszne tak naprawde,
a co do zmeczenia,latem sie czlowiek zdecydowanie szybicje umeczy tym wszystkim
ja mam inhalator,kupilam nowy u mnie za 130zl,fajny poreczny w malym pudełku,z dwiema maskami,mala i duza, cos dobrego,i jak tylko cos sie dzialo malej zaraz jej robilam z z samej soli i naprawde jest pomocne,kiedys sie zapozyczylma na to ale nie zaluje i juz mam 3 rok i dziala super