reklama

Samotna Matka- Samotna w ciazy?

• Starter tematu Starter tematu Iff
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Przyszła mama
Kochaaana poznałam już każdą z Was na tyle by wiedzieć, że po tym co napisałam co nie które panie skomentują to w taki właśnie sposób :-) Macie racje po porodzie wszystko się zmienia, teraz chce się cieszyć moim "aniołkiem" bardziej rodzice naciskają bym w końcu to załatwiła, a ja wole z małą siedzieć i powtarzać jej co 5 sekund jak bardzo ją kocham :-D

Mam wogole problem z ubezpieczeniem małej, tzn. z wyrobieniem karty zdrowia.. jestem już bezrobotna wiec nie mam ubezpieczenia wiec mała nie ma pod kogo podlegać, podobniez powinnam iść się zarejestrować jako bezrobotna, ale przecież w dalszym ciągu jestem na macioerzyńskim..

Carla
Kochana moja to w domu z gołą psioszką leży, a na dwór zakładam pampersa i skromną sukieneczkę taka przewiewną i opaske tylko zeby miała usza schowane, a przecież maja ma dopiero 1,5 miesiaca.. Nelka spokojnie może w samym pampersiku śmigać :)

Kingusia
Super zdjęcia :-) My zabraliśmy aparat na porodówke, ale nawet nikt nie myślał o tym by zdjęcia robić :-)
Wogole sporego dzidziusia urodziłaś, Maja dopiero teraz ma 57 cm i 4,2 :)
Dziś idziemy z Maja i Krystianem na urodziny do Mojej bratowej, pierwsze oficjalne wyjscie :-D
Maja się budzi.. przez tą pogode marudna jest i spać nie chce zbytnio..

BOŻE JAK JA JĄ KOCHAM :-D
Całuje dziewczynki :)

Ostatnia edycja:
reklama
Moja myszkaa :)

Załączniki

• DSC00644.jpg
    DSC00644.jpg
    21,9 KB · Wyświetleń: 68
  • DSC00664.jpg
    DSC00664.jpg
    22 KB · Wyświetleń: 71
  • DSC00665.jpg
    DSC00665.jpg
    11,2 KB · Wyświetleń: 67
Kasia Fajna ta Twoja Maja :happy2: Śliczny maluszek :happy2:
Kingusia Mniej więcej o to mi chodziło ;-) Ładne zdjęcia. Ja w szpitalu miałam aparat, miałam mp3 z muzyką, ale jak przyszło co do czego to nie miałam ochoty nawet na muzykę, bo tak mnie bolało. Pamiętam tylko, że cały czas pisałam smsy :-D Zdjęć ze szpitala mam mało też dlatego, że leżałam tam tylko dobę. Mój Kubul też ponad 4 kg ważył, ale wydawał mi się taki malutki, Twoja córeczka nie wygląda na noworodka tak po wielkości patrząc ;-)Duża była :happy2:

Hej! Wpadlam sie pochwalic, ze dzis dostalam decyzje z MOPSu o przyznaniu rodzinnego i dodatku za urodzenie dziecka :-):-):-):-) we wtorek ide do pracy, wiec od razu im wrecze wniosek o urlop wychowawczy i od 2 lipca bede sie wylegiwac z Nikosiem na plazy :-)
Ja sie nie wypowiem na temat sadow, bo nie mialam okazji tam byc :) Z exem uklada mi sie super, jestesmy dla siebie mili jak nigdy hehe moze dlatego, ze ciagle go nie ma ? ;)
Co do basenu, to juz dawno chcialam isc z Nikosiem, ale boje sie o oczy innych ludzi na basenie ;) Oby nie dostali biedni jakiejs zacmy jak mnie zobacza ;)
Moja Mama kupila z Mango Vibro Max ...... troche sie na tym pobujalam, ale zoladek mnie od tego boli, wiec chyba raczej nie dlugo na tym pocwicze, poza tym ja nie wierze w chudniecie po staniu na jakiejs maszynie :)
Kasiu masz sliczna coreczke, ostatnie zdjecie mi sie najbardziej podoba, pieknie sobie spi, mala slicznotka :* a jak jestes na macierzynskim to jestes ubezpieczona, wiec wystarczy, ze pojdziesz wyrobic malej ksiazeczke i tyle :) ja przez miesiac nie bylam ubezpieczona a i tak chodzilam z Nikosiem do lekarza :) a nie bylam ubezpieczona, bo miesiac po macierzynskim jeszcze zostalam w domu, dopiero jak mial 6 miesiecy to poszlam do pracy :)
Kingusia ale Ci zazdroszcze zdjec z porodowki!!!! Ja rodzilam naturalnie, ale i tak chcialabym miec takie zdjecia :) tak jak pisze Bezsenna mi sie tez wydaje, ze Twoja Malutka byla duza przy urodzeniu :) Na zdjeciu, gdzie trzyma ja lekarz, jej stopy wygladaja prawie jak moje ;) tez bylam w UK, konkretnie w Northampton (bede tam tez w sierpniu na tydzien :D ) ..... nie ma co porownywac UK do PL ...... to tak jakby sie porownywalo niebo i ziemie .... ehhh szkoda, ze u nas nie ma tak dobrze jak tam :( .... chcialam wyjechac znow do UK, ale tam bym musiala isc do pracy, a nie mialabym co zrobic z Nikosiem, wiec juz odpada :( a Ty tam pracowalas? Masz jakis macierzynski czy cos?
Charlene moja Mama mnie i moich braci zabrala do zoo, a nastepnego dnia mi powiedziala, ze lisek z zoo zabral mi smoczka :wściekła/y: do tej pory lisow nie lubie hehehe zartuje ;) ja nie mam tego problemu, bo Nikos mi rzadko bierze smoka, jakos nie lubi :) czasami przed snem mu daje tylko, ale tak w dzien, to nie ma potrzeby :) hmmm Twoja corcia juz duza, to pewnie duzo rozumie, mozesz wyprobowac sposob ze zubieniem smoka i szukaniem go (oczywiscie bezskutecznym), kilka chwil i zapomni ;) bo nie wiem jak musztarda ..... czy ona w ogole moze juz musztarde? chyba za ostra co? moze przetnij go i powiedz Malej, ze sie zepsul i powiedz, ze juz nie ma innego .. ? :) Nie wiem, przy dzieciach trzeba kombinowac :)
Nie pamietam co ktora pisala, bo wlasnie nadrobilam, ale teraz postaram sie czesciej zagladac do Was :)
Ostatnio byli dziadkowie Nikosia i zaporsili nas do nich na domek za Gdansk na jutro ..... w sumie sie zastanawialam, ale mysle, ze nawet by bylo fajnie .... tylko, ze mieli dzis zadzwonic sie dogadac dokladnie, ale nie zadzwonili, a ja przeciez nie bede sie prosic nie? :)
Pozdrawiam Was wszystkie i caluje Maluszki :*

Młoda Gratulacje :happy2: A powiedz mi, jak załatwiłaś te zasiłki? Bo masz taki sam układ z exem jak ja, nie? Płaci Ci dobrowolnie, ale nie masz alimentów, to oni liczyli wasze wspólne zarobki, czy jak? Ja nic nie pobieram, nie wiem, gdzie mam z tym iść i jak to jest, jak nie mam alimentów.

Młoda Gratulacje :happy2: A powiedz mi, jak załatwiłaś te zasiłki? Bo masz taki sam układ z exem jak ja, nie? Płaci Ci dobrowolnie, ale nie masz alimentów, to oni liczyli wasze wspólne zarobki, czy jak? Ja nic nie pobieram, nie wiem, gdzie mam z tym iść i jak to jest, jak nie mam alimentów.

masz czas na ten tysiac do roczku kubusia!!!! po tym czasie po prostu przepada a szkoda bo tysiak na ulicy nie lezy idziesz do mopsu po wniosek i dajesz papiery twoje i exa za 2008 i tyle,i oni maja miesiac na rozpatrzenie
a o rodzinne w kazdej chwili

Ostatnia edycja:
Bezsenna dziekuje ;)mialam Ci juz dawno odpisac na ten temat, bo pamietam, ze pytalas, ale ciagle zapominalam :/ ja w MOPS-ie zlozylam wniosek .... staralam sie o rodzinne "razem" z exem, on nie mial zarobkow w 2008, bo caly czas pracuje na czarno :) dlatego brane byly tylko moje zarobki pod uwage, a z moich to na mnie ledwo jest 504 zl haha :sorry2: musialam miec od exa tylko kilka podpisow, zaswiadczenie o zarobkach z 2008 roku i chyba to wszystko :) ciesze sie, ze wszystko mam juz za soba, bo codziennie zastanawialam sie, czy nie policza mi brutto, bo gdyby tak policzyli, to by mi przekroczylo :) A jak tam Kubulek? Chodzi juz? Nikos ma tyle siniakow, ze moi rodzice jak byli w zeszlym tygodniu na weekend na dzialce, to po powrocie Mama zapytala czy katowalam Nikosie hehe ciagle sie gdzies przewraca, ale sam jeszcze nie idzie :) nawet za reke nie chce isc, chyba, ze dam mu dwie rece, to czuje sie pewniej :)
Mam do Was ogromna prosbe :D Powiedzcie mi jakich uzywacie balsamow, oliwek i kremow do twarzy (na slonce) ? Bo ja mam dla Nikosia balsamy i oliwki z niemieckiej firmy (ojciec exa kupuje), ale one tak brzydko pachna :( Nikos wcale nie pachnie niemowlakiem :( a ja bym tak chciala zeby tak ladnie ciagle pachnial :D chyba kupie mu perfum haha
Milkada jak przygotowania do roczku Kubusia ? To juz za 9 dni ..... tak ten czas leci :) Pamietam, ze jak dolaczylam do forum, to akurat wrocilas ze szpitala, bo Ci powiedzieli, ze masz jeszcze czekac (czy jakos tak) a za chwile juz bylas z Kubusiem :)
Katerinka gratulujemy zabka!!!

Ostatnia edycja:
Qitam mamuśki!

Liczyłam dzisiaj na piękną pogodę a tu nici, jakoś chłodnawo we wrocławiu, nudny szay i ponury ten dzień,, ale Kubulek mi to wynagradza, właśnie siedzi u mnie na kolankach i strasznie spodobało mu się jak piszę na klawiaturze.. teraz ciągle tylko pac i pac w nią więc przepraszam za liteowki i milego dnia wam życzę!:) a teraz coś od mojego syna... mklb ubgdcv n. r cxgczex i pac! i pac! i cos mi sie popryestawialo w klawiaturye

Witajcie Kochane!!!

Strasznie długo tutaj nie zaglądałam i muszę przyznać, że stęskniłam się za Wami. Zdążyłam nadrobić tylko kilka ostatnich stron, chociaz jak mam czas to Was podczytuje. Wiktoria rośnie zdrowo :-) Marudzi w upały ale tak to jest od rana do wieczora uśmiechnieta i zaśliniona. Raczkuje po swojemu i łapie sie za wszystko czego jej nie wolno. Od 24 pracuje na cały etat (choć i tak szukam czegoś innego) i ciężko mi się z nią rozstać. Na szczęście zostaje z moja mamą czyli w dobrych rękach. W przyszły wtorek mam druga sprawę i nie wiem co zrobie z Małą :-( Moja mama jedzie ze mną bo będzie świadkiem (nie wiem po co w ogóle swiadkowie), mój tata będzie na wyjeździe, siostry w pracy a ja w kropce. W najgorszym wypadku wezme ja ze sobą, choć wolałabym tego uniknąć. I tak juz się tym stresuje. To dopiero będzie pranie brudów... Z siostrą exa nadal nie mam kontaktu (odkąd powiedziałam jego drugiej o nas). To już półtora miesiąca i chyba nawet juz nie jest mi żal. Tylko żałuje, że ja wybrałam na chrzestną dla mojej córeczki. Za tydzień na pewno spotkamy się na imprezie u naszego wspólnego przyjaciela i zobaczymy jak drętwo będzie. Chciałabym, żeby to juz była ostatnia sprawa... Wielki kamień spadnie mi z serca jak będzie juz po, niezależnie od wyroku. Przyszła Mama ja od razu wniosłam o pozbawienie władzy, chocby z tego względu, żeby nie łazic non stop po sądach. I podobnie do Ciebie ale tez jak do Anowi i Agazoji trafiłam na okropna zołze. Koleżanka z nowej pracy tez miała u nie sprawe, która sie ciągnęła prawie dwa lata :szok: ta babka zawsze stoi po stronie samców. Widocznie zycie jej nie doświadczyło. Muszę juz uciekać. Mam nadzieje, znajdę dla Was więcej czasu.
3majcie się Kochane te "starsze" i te "nowe"!!!

reklama
I po chrzcie... Nie tak miało być qrwa mać!! Nie chce mi się o tym pisać, jestem zła jak cholera!! Idę zapalić!! Wrrr, dobrze że już z głowy!!!

Aneek a Kubuś też z 22.01 :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry