reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Samotna Matka- Samotna w ciazy?

Adka ja tez mysle, zeby wyjechac za jakis czas, ale zgadzam sie z dziewczynami. Nie ma co jechac na sile, bez pracy i bez niczego, bo mozna skonczyc na ulicy. Wazne zeby znac jezyk!!! To podstawa, bez niego nie da sie zyc dobrze za granica, a nie ma co liczyc na socjal za bardzo. Najpierw cos trzeba dac od siebie :) Jak dla mnie wyjazd ma sens jesli zna sie bardzo dobrze jezyk i jest dobrym w czyms - cos w stylu zeby sie bardziej zrealizowac, a nie byle troche kasy a wszystko jedno co robie. Pamietaj, ze nie tylko kasa sie liczy, ale tez rodzina, przyjaciele i realizacja zawodowa!

Ja chcialabym za rok-dwa jak skoncze studia i Mloda bedzie starsza. Bede miala juz rok doswiadczenia w angielskim przedszkolu i licze,ze tam uda mi sie podobna prace znalezc. Moja kolezanka tez chce jechac, bo juz kiedys tam mieszkala. moze razem pojedziemy. Chce zeby Sara poznala Londyn - to cudowne miasto i ma wiele do zaoferowania dzieciom. A ja naogladam sie musicali za wszystkie czasy :p

Ale nie chce wyjechac na stale - moze na rok. Tu moja rodzina, moi przyjaciele...Tu mam plany zawodowe. Tak tylko dla urozmaicenia i satysfakcji :)

The_devil ja mysle, ze Adka mowila o wyjezdzie z Lilka. DLa mnie wyjechanie bez dziecka to w ogole cos niewyobrazalnego!! Jak mozna dziecko porzucic na kilka miesiecy albo lat??? Rozumiem wakacje tydzien- dwa ;) Ale jak mozna zostawic swoje dziecko zeby miec wiecej kasy? Chocby i bylo troche starsze-nawet nastolatek potrzebuje mamy albo taty blisko! A co dopiero maluch. Moim zdaniem tacy rodzice maja nie do konca po kolei priorytety, albo maja gdzies swoje dzieci. Ja bym sie zatesknila za swoim a ono za mna :)

reklama
Uspokoiłaś mnie troszkę Charlene. Już szukałem nowych pomysłów by ją powstrzymać.
Znam realia życia, ale skończyłem z wyjazdami "za kawalera". W czasie gdy mój syn był jeszcze mały kilka miesięcy rozłąki wyjęła mi kontynuacja nauki za granicą. Już nawet nie chcę wracać pamięcią do tamtych chwil. Wyjazd z dzieckiem oczywiście ma sens - i to właśnie teraz kiedy Lila jest taka malutka. Później - zerwanie z podwórkowymi koleżankami i otoczeniem, też wyrządza dziecku emocjonalną krzywdę.

the devil dziekuje:) na pewno bede czytac jak bedziesz cos tam pisac,przykre ze ty jako facet musiales to sam znosic ale moze choc trocszke rozumiesz nasz zal i rozgoryczenie na jakies zachowanie naszych exow
a moge spytac jak syn reaguje na matke i czy chce miec z nia kontakt?? i jak ty sobie dajesz rade

witajcie kochani
ostatnio tocze sie jak kulka doslownie na dodatek zoladek mi dokucza ale juz niedlugo wkoncu zaczelam juz 7 miesiac :-)
witam samotnego tatusia the devil i ode mnie rowniez wielki podziw za ta wspaniala milosc jaka dajesz swojemu dziecku tak samo jak i my :):)
piszecie ze wierzycie w facetow to powiem wam ze tez bym chciala w nich wierzyc ze jednak inni jeszcze sa na tym swiecie ale na kazdym kroku spotykam niestety nie tych a ostatnio to juz wogole omijam ich wielkim lukiem eh moze to minie jak faktycznie ktos sie dobry stanie na mojej drodze
katerinka musze sie udac do biedrony bo faktycznie tanio a dada jest ok juz 2 paczki czekaja :)

ach i podziele sie z wami jak obiecalam swoim azylkiem po malowanku wlasnorecznym dzielu :D

ploaded with ImageShack.us

i jeszcze moja "Basie" w wersji meskiej :):) jak juz wam pisalam o szoku na widok mojego malego siuraczka hihi (doswiadczone mamy synkow moze wy mi potwierdzicie ze jednak Basi nie bedzie :) bo do mnie wciaz ciezko to dociera i garstka nadzieji łudze sie ze jednak lekarz sie pomylil a dzidziolek byl uparty i nie pokazal nic )

i moj pysiaczek malutki

Ostatnia edycja:
Witaj katerinka111 i witaj mlodaMama1987. Witajcie wszystkie.
Widzisz katerinka111. Musiałabys poznać całą historię. Mój misiek nie znosi matki, ale ja akurat się mu nie dziwię, i za chwilę wszystkie go zrozumiecie. Jedna z przyczyn rozpadu mojego małżeństwa, to fakt iz ex znęcała się nad dzieckiem i to - jak podkreślili psychologowie - w wielu zakresach. To były ciosy nie tylko psychiczne ale także fizyczne. Z lenistwa wciskałem guzik telefonu głośnomówiącego, gdy dzwonił telefon. Syn słyszał jak jego matka rzuca groźbami i obelgami pod moim adresem. Znienawidził ją. Niejednokrotnie dostał tzw. lanie - za darmo. Za nic. Za to że ... miała zły nastrój. Dużo by opowiadać. Mógłbym napisać całą książkę, ale wy kobiety - pewnie uznały byście ją za fantazje. W sądzie przedstawiałem nagrania, jak syn telefonował do mnie gdy byłem w szpitalu, i żalił się, że "mama znów uderzyła go w głowę". Chce ktoś posłuchać ?
To był koszmar.
Od biegłych psychologów w prezencie, dostała widzenia z synem w PCPR w obecności psychologa lub pedagoga - raz w tygodniu. Wraz ze swoją prawniczką - zmieniła termin widzeń - co dwa miesiące. Przyczyna ?! Bo jest za granicą :)

Jak widzisz
mlodaMama1987 nie tylko mężczyźni są źli, ale i kobiety. Wszystko zależy od tego, kto kiedy stanie na czyjej drodze.

A mnie zainteresowało czy ty sama w 7 miesiącu dźwigasz te paczki z Biedronki ?

the devil potrafie sobie wyobrazic taki typ baby sama sie natknelam na taka wlasnie siostre mojej kolezanki i niestety nie tylko wasza plec jest taka i strasznie to jest przykre ze w ogole tacy ludzie sa na tym swiecie i rodzicami zostaja ale jak tu czesto padaja slowa to sa to tylko biologiczni a nasze dzieciaczki i tak wszystko widza i wiedza jak postepowac tak jak twoj synek a co do paczek ja mam ogromne wsparcie ze strony mamuski takze jak narazie to ona taszczy nam wszystkie paki i zakupy :) mam ta chwile kiku miesieczna blogiego lenistwa ale to szybko minei i wroci haroweczka ze zdwojona sila :) i nie moge sie juz jej doczeka tego kolejnego malego wielkiego szczescia :):)

yenna1 mam 2 podgrzewacze i raz użyłam jednego i więcej nie ruszyłam ... mogę oddać :-) na siłę nic nie kupuj w praniu wyjdzie co potrzeba, jak będziesz karmić piersią to tylko cierpliwość będzie Ci potrzebna;-) a ja w mieszany karmiłam to grzałam w czajniku, ale na początku nie na kranówie tylko kupowałam żywiec zdrój - żródlana mało zmineralizowana, dzieci mają jeszcze delikatne nereczki.... a może już rodzisz????
mlodamama1987 no jak dla mnie to Basia ma sisiak ;-) ale z sisiakiem czy nie będzie kochane, a pokoik śliczny i karoca w pełnej gotowości
charlene fajnie że wyjazd był udany, a kasa na spiczeki chwilę przebolejesz a potem tylko będziesz się cieszyć jak ślicznie Sara wygląda. A moja koleżanka ostatno córce przebijała nawet nie płakała i nic się nie paprało, tak że może będzie bezproblemowo. A jak tam sprawa samochodowa?

the_devil statystycznie to faceci są gorsi niż babki...ja jeszcze jestem na etapie nielubienia facetów... ale szkoda zawsze jak się nieułoży i dziecko cierpi, fajnie że okazałeś się odpowiedzialnym, mądrym tatusiem

mloda super pokoim:-) swietny koloirek a lozeczko wymiata:) zawsze mi sie takie podobaly:)
a ja juz po urodzinkach,dzis siedzialam w domu z rodzika a jutro na karaoke ze znajomymi ide:)

mlodamama pokoj jak w pieknej krainie:)))) jednak kobiety to potrafia robic remonty heheh
a susiak ewidentny hehe a imie juz wybrane?? ja mam parke i bardzo sie ciesze:)
the devil no tak tafiles i jak kazda z nas,czasu sie nie cofnie
najwazniejsze ze syn jest z toba a nie z taka psychopatka,BRAK SLOW!!!!!!!!!!!
fikusek to udanego wyjscia:)
no i jeszcze raz
STO LAT:))))))))))))))))))))))))))))))))))

reklama
Pokój full wypas - faktycznie. Młode już sie pewnie cieszy. Ma zestaw podręczników na całą podstawówkę :) TV i komputer. Zainstaluj GG, bo będzie zawiedzione :) Paczki z Biedronki ładnie poukładane na meblach :)
- podzielam Twoją radość mlodaMama1987 i cieszę się że wszyscy się cieszymy.
Tylko na tych cz-b zdjęciach nie widzę pisiora. Ale może sie nie znam.

Statystycznie faceci są gorsi jaimis. Potrafią głośniej krzyknąć, mocniej uderzyć, i odejść bez słowa - tak jak to ktoś się żalił w jednym z wątków. Tu jednak nie zagląda żaden sadysta, alkoholik czy psychopata - wszyscy pewnie jesteśmy o tym przekonani. Nie kierujmy sie tu seksistowskim kryterium dzielenia płci. To forum łączy wszystkich, którzy cenią rodzinę i kochają swoje dzieci. W tym wątku natomiast łączy nas samotność. Przemyśl to w wolnej chwili - po to by cenić tych, którzy zasługują na podziw i gardzić tymi, którzy swoim postępowaniem sprawili, że to forum pomieściło aż tylu z nas.
https://www.babyboom.pl/forum/members/jaimis-86908.html

Do góry