wiem,ze trzeba zatytulowac zgoda o wyrobienie paszportu i o to wnosic w pierwszym punkcje,
pisac o wydanie wyroku zaocznie?? a moze o zwrot kosztow 40 zl?? i na pewno zwolnienie z kosztow sadowych??
to nie pierwsza sprawa,wiec dam kopie aktu urodzenia, orginal do wgladu
krotkie uzasadnienie i cos jeszcze???
heh ja dostalam zasadzony zwrot ale do dzisiaj nie widzialam na oczy kasy

wiec na to nie licz i napisze ci jak ja to mialam mniej wiecej ,moze sie jeszcze komus przyda
miasto,data
sad ,nazwa
adres
Wnioskodawczyni : dane twoje z adresem
Uczestnik postępowania: dane exa adres
WNIOSEK O ROZSTRZYGNIĘCIE O ISTOTNYCH SPRAWACH DZIECKA
Wnoszę o :
wydanie zgody na wystąpienie o paszport dla małoletniej .... ur. ...... w ..... córki ( imie matki i nazwisko) i ( imie ojca i nazwisko) z pominięcięm zgody uczestnika postępowania.
Uzasadnienie
Małoletnia imie i nazwisko dziecka ur........ jest córką wnioskodawczyni i uczestnika postępowania.
Dodód : odpis aktu urodzenia ,
Wniskodawczyni zamierza wraz z małoletnią w niedalekiej przyszłosci wyjechac na wycieczke do ... na zaproszenie znajomych ,Do tego celu małoletnia potrzebuje dokumentu -paszportu,na podstawie którego będzie mogla wraz z matką przekroczyć granicę.Ponadto małoletnia będzie miala możliwość wyjazdów na zagraniczne wycieczki szkolne ,poniewaz od wrzesnia br. zacznie naukę w szkole.Na chwile obecna corka nie moze uczestniczyc w wyjazdach zagranicznych.
Uczestnik postepowania nie chce wyrazic zgody na wydanie małoeltniej paszportu.W przeszlosci wniskodawczyni podjęła juz próbę wyrobienia stosownego dokumentu,jednakże uczestbik postępowania odmówił podpisania wnisoku,uzasadniając to obawą,iż wnioskodawczyni wywiezie dziecko i już nie wróci.
W tym miejscu wniskodawczyni oświadcza,iż planowany zagraniczny wyjazd będzie miala charakter wyłącznie tymczasowy i turystyczny.W żadnym razie wnioskodawczyni nie zamierza zamieszkać z małoletnią zagranicą.
Z tego też względu z uwagi na brak zgody uczestnika,będącej przeslanką do wystąpienia o paszport wnioskodawczyni zmuszona jest o wystapienia z niniejszym wnioskiem do sądu .
W załączniku :
- odpis wniosku,
- dokumenty powołane w uzasadnieniu