Emejj - to co wiem, to przekazuje, bo w koncu mamy sobie pomagac; i tak dosc dostalysmy po d... od zycia; nie wiem dokladnie jaka masz sytuacje z ex; bo owszem mozesz tak zrobic, tylko niech on uzna dziecko nawet jeszcze przed porodem;
Panegiryka - niestety zaoczne uznanie jest niemozliwe; jedynie mozesz teraz np umowic sie z tatusiem zeby uznal dziecko przed urzednikiem USC, co zaoszczedzi ci troszke chociaz nerwow po porodzie;
wczesniej diewczyny tez pytalyscie jak to jest z tym nazwiskiem naszych dzieciatek; jesli dziecko sie uznaje w USC przed porodem, to musicie sie z tatusiem dogadac; a jesli chodzi o uznanie przed sadem, to decyduje sad (ale majac dobre argumenty macie na to bardo duze szanse, aby dziecko nosilo wasze nazwisko);
dzidzia 29 - witam serdecznie;
przykro mi, ze to forum sie powieksza w nowe bb-mowiczki i to samotne; ale damy rade; wiecie - my wbrew pozorom jestesmy o wiele silniejse od tych drani; wiadomo - jest ciezko; po porodzie wcale tez nie jest latwiej, bo zaczynaja sie tez inne problemy, dochodzi do tego zmeczenie i burza hormonow, ale... wtedy czlowiek ma takie dzieciatko namacalnie i musi... o niego dbac i walczyc;
ja trzymam kciuki i awse sluze rada i pocieszeniem;
dzidzia 29 - a skoro chce pomoc, to moze w ramach tej pomocy, by placil chociaz cos za to mieszkanko??
a do wsystkich rodzacych niedlugo mam - cierpliwosci; owszem koncowka ciazy jest ciezka, ale zleci.... bardzo szybko; i jeszcze zamarzycie za powrotem waszych szkrabow do brzuszka (ja marze, marze, chociaz tak na jeden dzien w tygodniu)