reklama

Samotna Matka- Samotna w ciazy?

• Starter tematu Starter tematu Iff
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
mnie narazie rozstepy omijaja. ale moze dlatego ze jak narazie waze mniej niz przed ciaza. i malutko przybieram na wadze(w ciazy bedac schudlam ok 4-5kilo i jeszcze tego nie nadrobilam) ale profilaktycznie smaruje sie kremem fissan, dosc drogi (przynajmniej dla mnie). obawialam sie o piersi bo wg mnie urosly szybko i duzo. ale smaruje je i jak narazie niema.
mi jak narazie zaczyna sie dluzyc druga polowa ciazy, a to dlatego ze mam zalecone lezec nie przemeczac sie. wiec dzialka i grzadki odpada (normalnie jak nigdy zaszalalam i zasadzilam warzywkami dzialke dla mojego maluszka, ale czy z tego bedzie korzystac to niewiem). wielkie sprzatanie tez. wiec komp spacerek i lezenie. ale dla dzidziusia sie oszczedzam

reklama
samasamotna dziewczyny po wczorajszym maratonie odpoczywaja, moze wieczorem zagladna?
bezssenna przyznaje Ci racje nie ma co sie zadreczac jak i co bedzie w sadzie. wiadomo ze bedzie trudno, na to trzeba byc przygotowanym. niewiemy co wymysla nasi exowie, jaki nam sie trafi sedzia. ale napewno sobie poradzimy

anowi82 ja tez mialam w 21 tygodniu zalecone duuzo odpoczynku. niestety musialam chodzic do szkoly ,mialam praktyki w hotelu na ktore tez musialam chodzic ale odpoczywalam ile sie dalo,poniewaz zaczela mi sie skracac szyjka macicy i brzuch mnie bolał. treaz od gin nie kazala mi duzoodpoczywac ale poprstu nie mam sil nigdzie chodzic jeszcze na taka pogode;/ wiec wiekszosc czasu spedzam w lozeczku i przed komp. a mozesz ppowiedziec gdzie kupilas ten krem i ile kosztował ? ten ktorego uzywam tez jest bardzo dobry i w miare tani <niecale 30 zł> ale konczy mi sie i moze sprbowalabym czegos innego;] ale polecam wam dziewczyny ten kremik super jest <perfecta mama ,intemsywny preparat na rozstepy czy cos w tym styly ,niebieska tubka>

ja też się trochę smarowałam tym fissan ale szybko przestałam bo leniwa ze mnie bestia i jakoś nigdy nie przywiązywałam do wyglądu dużo uwagi :tak: i rozstępy mam na piersiach, udach i po bokach i na całej pupie właściwie. Ale tak po półtora roku to prawie ich już w ogóle widać nie było ;-) a aspirant też mówi ,że nie widzi ale nie wiem czy tylko tak mówi żeby mi nie było przykro :tak: ... ech, zreszta tam przez pierwszy okres po porodzie to sie bardziej martwiłam tym jak wyglada moj brzuch, a po tym jak przestalam karmic piersia to ich wygladem.. bo wygladały jakbym miała ponad 40 lat.. jakieś takie sflaczałe, miekkie, rozciagniete, pomarszczone i na dodatek małe aaa fee :tak:. Ale póki co to się wyrobiły i teraz poza tym ,ze jak dla mnie to sa mniejsze niz przed ciaza to nawet całkiem miło dla oka sie prezentują :-D
Okey dziewczyny zmykam po mojego małego dzikusa :) wreszcie się do kogoś poprzytulam hiehie :tak:

ja tez uzywam kremu przeciw rozstepom Fissan :) jest bardzo dobry, do tego wieczorem smaruje sie oliwka, narazie nie mam zadnych rozstepow, ale moze dlatego ze brzuszek nie jest az tak bardzo duzy :) zobaczymy po porodzie czy dalej bedzie taki ladny ;-) juz sie nie moge doczekac porodu, ostatnie miesiace strasznie sie dluza, jestem na zwolnieniu lekarskim od stycznia, ale wczesniej mialam co robic a teraz tylko krece sie po mieszkaniu :) Poza tym wyszlam tylko na chwile ugotowac obiad a tu znowu tyle do czytania :) musze czesciej zagladac :)
Samasamotna szkoda ze Twoj ex sie nie przyznaje, mam nadzieje ze szybko Ci mina te rozprawy sadowe, slyszalam ze sedziowie sa przewaznie po stronie matki, a facet czy ma 16 czy 70 lat ma 2 rece i moze pracowac, bo jesli byl przy poczeciu to chyba wiedzial co robi :)

Dziewczyny zlitujcie sie, wylogowałam sie wczoraj po 22 i mielam chyba z 10 stron do przeczytania. Odpowiem z mojej strony na pytania:
1. chrzciny - Piotra chrzcilam jak bylam w trakcie rozwodu to ksiadz sie nie pytal nawet gdzoe jest tata:)), zalatwilam to na mszy wieczornej w tygodniu
2. rozstepy mam tylko na piersiach, ale to pozostalosc po pierwszej ciazy. teraz smaruje sie jak mi sie przypomni, ale na razie nie widze nic nowego na ciele:). kiedys uzywalam Mustelle, ale nie dosc, ze cholernie droga (ponad 100zł) to jeszcze nic nie warta, wiec jak beda chcieli Was naciagac, a Wy w przyplywie litosci dla swojego ciala bedzieice chcialy ja wyprobowac to ie robcie tego. teraz mam balsam do ciala Ziaja i od czasu do czasu nakladam i nic sie nie robi

mloda1 mi tez sie strasznie dluzy czas;D niuewiem jak wytrzymam jeszcze ponad 2 mies :( jatez mam wlasnie brzuszek mały jak narazie. a co do exa to brak slow ale mam nadzieje ze trafie na spoko sedzie i jakos to bedzie
gjoasia mi tez sie wydaje ze te drozdze kremy nie sa wcale niewiadomo jak lepsze te tansze tezmoga byc bardzo dobre.
ja staram sie smarowac 2 razy dziennieale czasem mi sienie chce ;] brzuch mnie swedzi czasem straszniee ale mam nadzieje ze juz mi sie rozstepy nie beda bardzo robic..:)

heh e no faktycznie tempo mamy niezle;DD

anowi Ja miałam takie tygodnie, że nie mogłam spać, bo nie wiedziałam o czym myśleć. Ciągle rozmyślałam, co powiem exowi, jak mu dosram... To nie miało sensu, bo tylko mi nie dawało spokoju, a przecież w ciąży tego spokoju potrzeba.
samsamotna Ja też niczym nie smaruję, podobnie jak Abundzu nie przywiązuję takiej wagi do wyglądu. A teraz to już szczególnie nie prędko jakiś facet mnie nagą zobaczy :) Zresztą słyszałam, że to genetyczne, a u mnie i mama i babcia mają rozstępy i taka samą figurę jak ja, więc natury nie przechytrzę.

reklama
bezsenna znajdziesz kogos szybciej niz ci sie wydaje nie martw sie ;] ja tez codziennie przed zasnieciem mysle sobie jak to bedzie..mysle o exie..to jest nienormalne wiem ze nic tym nie zmienie a tylko sie zadreczam glupimi myslami;/
mam dosc tej pogody. a jak tam u was tez pada??

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry