reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sen i spanie

reklama
wiecie co moze nasze maluchy maja okres przejsciowy? - jedna drzemka to za dużo, brak drzemki to za mało.
Właśnie w tym jest chyba sedno
U nas właśnie jak śpi w dzień to potem wariuje do 23 a jak nie śpi to taka marudna że nie można z nią wytrzymać .....no i coprawda zasypia między 19 a 20 ale i tak trzeba z nią walczyć :-D

No i u nas też by się przydała KONSEKWENCJA :tak: ale z tym to czasem trudno.... paskuda mała wie jak mnie rozbroić
"Nie nie nie spać nie spać kocham cie masia , i mnie całuje całuje :tak::-D:-D:-D
siku siku piciu ,baka, maka o i tak wkółko :-D

Wojciaszek wczoraj wieczorem nie chciał spać. Ja go wycałowałam, przytuliłam i powiedziałam, że ma sam zasypiać i do niego nie przyjdę. A ten do łóżka nie chciał iść, ale wiedział, że mu nie wolno z pokoju wychodzić, więc stał w drzwiach i nawijał:
- Mamusiuuuu, pyjć plosę (przjdź prosze). Mamooooo pyjć i pytul Łojtka (przytul Wojtka). Mamusiuuu pyjć. Mamutkuuuuu... Mamuciukuuuu... Mamusiu....
I tak z 10 min. Ja mówię do Marcina, że się cała aż rozpływam z czułości:-), jak on tak woła i że zaraz do niego pójdę (mimo, że wiem, ż enie powinnam, bo powiedziałam, że Wojtek ma sam iść spać). No ale wytrzymałam, a Wojtek w końcu się przerzucił na tatę:
- Tatusiuuuu! Tato! Tatutkuuuuu...pyjć plosę.
W końcu sie poddał i zasnął.:-)

Mamoot nieźle :) a ja myślałam że Lolo już śpi , wchodzę jakieś 5 min temu a on siedzi przy stoliku i maluje farbkami!!!! przegięcie...(oczywiście skutek dziennej drzemki) a ja spadam spać, dobranoc!!!

Kasiu, zazwyczaj nie wychodzi z pokoju. Czasem wychodzi. No i jak wstaje w nocy to wychodzi i przychodzi do nas i mówi, że chce siusiu. A dzis w nocy łaził i mówił: "Łojtkołi nudzi" (Wojtkowi nudzi się):szok:

U nas ostatnio spanie bardzo późne bo przy chorobie to i w dzień sypia więc zdaża się że jest 12 w nocy a Matek nie śpi. Jednak też mam sposób na niego. Kładę go, dostaje buziaka i gaszę światło. Słyszę jeszcze jak on sobie gada aż w końcu usypia. Natomiast tak normalnie to chodzi spać o 22. Ale absolutnie nie może go usypiać tato bo wtedy sobie gadają i czas się wydłuża. Ja mam swoją szybką metodę- buziak i dobranoc bez żadnej dyskusji a tatuś niestety daje się wziąć na litość

jak jestem sama Ola zasypia bez problemu. Kładzie się grzecznie po 21 i szybko usypia. Jak jest Adam... awantura na całego. Czasami to mnie poprostu szlag trafia.

reklama
Mati spi w dzien jak jest niania od pon do piatku:nieraz godzine nieraz nawet 3
wieczorem kladziemy go spac kolo 20.30
i powiadamy bajeczke a pozniej smyranie po pleckach i pod paszkami....
a wczoraj musialm smyrac dopoki nie zasnal, nie chcial sam..
a jak nie spi w dzien to zasypia przed 21...
a w nocy przychodzi do nas ze swoja koldra i poduszka i nie mam mocnych...
wczoraj taki nieprzytomny szedl ze wszedl w sciane, mowi 'ala' i idzie dalej do naszego lozka...

Do góry