reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sen i spanie

Ja tez sie zgadzam z dziewczynami, ze sumka jakies felietony powinna pisac:))):-):-):-):-):-)

A Mati dzisiaj mame zaskoczyl i zasnal sam w lozeczku, ostatnie dni zasypial padniety na rekach...zeby juz tak bylo na stale...i spal ponad godzine, co sie rzdako zdarza, bo regula jest 35 min
a w nocy sie budzi i czasem placze jak daje mu piers, wiec nie wiem o co chodzi, dzisiaj sprobuje dac mu wody z niekapka,,,zobaczymy ..a budzi sie czesto..oj czesto i jest przez to niewyspany tak jak mama zombie....

reklama
A Wojciaszek ostatnio szaleje w dzień i bardzo mało śpi w dzień, ale za to wieczorem pada od razu po położeniu do łóżeczka. Śpi przyzwoicie, bo do 5.00, miauknie kilka razy i śpi dalej do 6.30. A potem - rodzice bawcie się ze mną!:baffled::-)

A ja juz chyba mojego diabola rozgryzlam:-) Chociaz zobaczymy czy sparwdzi sie to dzisiaj...Jak tak to juz bede miala spokoj z zasypaniem mlodej...

Wczoraj mloda spala po poludniu od 17.00do18:00 no i wieczorem jak byl czas do spania po kapieli zaczely sie wariacje...Wylazila mi ciagle z wyra wiec musialam przy niej co chwile zostawac...Po godzinie odpuscila i zasnela...

A dzisiaj od 13:00 juz sobie spi i to bedzie jej ostatnia drzemka...
Z moich wyliczen najlepiej chyba pasuja jej dwie na dzien...

Pati czytalam w Dziecku ze miedzy koncem ostatniej drezmki a wieczornym snem powienien byc odstep 3-4 godziny, zeby dziecko moglo ladnie zasnac..
a Mati dzisiaj zalicza 3 drezmke, zasypia sam ladnie, a teraz tylko raz zaplakal przez chwiel i oczka mu sie zamkenly....tradycjyjnie pewnie na 35 minut...i tez mysle ze to juz ostatnia drezmka...

A Martusia właśnie śpi... dzisiaj pobudka ok. 6.30, potem spanko od 9 do 11- czyli dotąd jak zwykle. Po południu zwykle zasypia ok. 14.30 i śpi jakieś 1,5- max do 2 godzin, a potem w zależności od nastroju kąpiel i lulu ok.20.30-21. Ale dziś w żłobku nie mogła zasnąć, więc jak wróciłyśmy do domu po 17 to była padnięta więc ją położyłam, bo do 20 bym jej nie dała rady przetrzymać. Tylko tak myślę, że za jakieś pół godziny ją chyba obudzę, bo wieczorem będą cyrki.

Oli śpi zawsze po obiadku. Zasypia koło 14, śpi tak 1,5-2 godzin i wieczorkiem koło 19 kąpiel, kolacja i przed 20 panna leży sobie w łóżeczku. Tam w zależności od zmęczenia potrafi i pół godany rozrabiać ale na szczęście odpukać zasypia ładnie sama. Tylko w nocy nie wiem co z nią zrobić bo potrafi od 1 nawet co godzinę się obudzić, smoczek i śpi dalej. Co zrobić żeby przespała noc a przynajmniej pół???

Pati czytalam w Dziecku ze miedzy koncem ostatniej drezmki a wieczornym snem powienien byc odstep 3-4 godziny, zeby dziecko moglo ladnie zasnac..

Jednak to wszystko zależy od malucha: Wojciaszek śpi właściwie codziennie po południu od 16.00 lub 17.00 do 18.00-18.30, a po kąpieli zasypia o 20.00. Bez problemu. A nawet jeśli fika w łóżeczku, to sam się bawi i nie płacze.:-)

reklama
Mamoot - jak widac na przykladzie Wojciaszka - nie ma reguly...
U nas dzisiaj pobudka 6.16 i spanie dopiero o 10.30 prawie 90 minut...Mati padl po zdjedzeniu kaszki
a po poludniu spal 45 od 15.14...
pozniej chwile w samochodzie jak wracalismy od znajomych i juz tak szybko wieczorem nie zasnla..troche pofika a z reguly prawie od razu zasypia taki jest padniety...
a dzisiaj w nocy Mati obudzil sie tylko 2 razy..o 24 i 2- o tej drugiej zamiast cuca chcialam dac mu wody troche
napil sie wody ale nee mogl dlugo zasnac i dla mojego i jego spokoju dostal cyca i poszedl ladnie spac....
Tez czekam kiedy bedzie tylko jedna pobudka o 24 a pozniej spanie do rana, zebym sie wyspala...

Do góry