reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

sierpien 2006

Irlandia pieknie powiedziane , wiem co przeszliscie z malenstwem do tej pory , ale juz niedlugo i bedzie u ciebie na raczkach ;)

moje malenstwo mnie zniewolilo juz w 5 tygodniu chyba juz na zawsze ;D uczucie the best ;D

reklama
Niesamowite, prawda, jak można pokochać kropeczkę wielkości jednego milimetra, widzianą na pierwszym usg.

Kurcze, wyczytałam gdzieś na bb, że w Plejadzie w Sosnowcu kompletna klapa jeżeli chodzi o ciuchy ciążowe, a tam właśnie zamierzałam się wybrać. Został mi jeszcze jeden sklep w Gliwicach polecony przez koleżanką, ale jak tam nic nie znajdę, to już nie wiem.

No i słyszałam, że spodnie, które mają dzianinową wstawkę na brzuchu nie są najlepsze, bo pomimo sporego brzucha ciągle spadają. Może faktycznie jest tak w przypadku ciężkich spodni, czyli dżinsów, sztruksów, jakichś bojówek z mnóstwem kiszeni.

Jak nas czytają doświadczone ciążówki, dajcie znać czy tak faktycznie jest i napiszcie co najlepiej się nosi, bo nie chcę wydać dość sporej kasy na takie galotki i rzucić je w kąt bo nie będzie się dało w nich chodzić.

Irlandia...tak jak powiedziala Silunia...pieknie to powiedzialas

Kazda z nas jest zakochana w swoim dzidziusiu od pierwszego wejrzenia

kasia z tymi spodniami to tak , ze niektore maja specjalna gumeczke ktora sobie regulujesz w miare rosniecia brzuszka , wiec nie spadaja , wczoraj dostalam meska od pani Agi , wlascicielka sklepu ciazowego ze wybrane przezemnie spodenki juz na mnie czekaja , dzisiaj ide mierzyc , mam nadzieje , ze beda dobre ;D choc brzuszka jeszcze wogole nie widac

dobra dziewczyny
pisze tu bo tu bedzie ogolnie
jakby sie ktoras martwila , ze mnie nie ma . Bo nie bedzie mnie tak do wtorku chyba to jestem w delegacji w Wroclawiu , niestety znow musze jechac !!!!
wiec jakby co to do wtorku ;D

lilly217 ja 2 pierwsze wizyty miałam w odstępie 2-tygodniowym (w 8 i 10 tc), bo brałam duphaston, kolejną po 3 tygodniach (13tc), a teraz jestem umówiona za 4 tygodnie (czyli w 17tc). Jeśli z ciążą i dzidzią wszystko jest oki, to nie ma powodu, żeby odwiedzać gina częściej niż właśnie co 4 tygodnie. Dopiero od ok. 6 miesiąca częstotliwość wizyt się zwiększa.

Pozdrawiam(y)  ;D

lilly21 dokladnie tak jak napisala dominique.p w ciazy jak nie mialam komplikacji chodzilam do 7 m-ca co 4 tygodnie. W obecnej ciazchodze duzo czesciej, ale mialam problemy - krwiak i krwawienia i tez biore dupaston, wiec wizyty poki co mm co 2-3tyg. Nie ma potrzeby chodzic czesciej, jezli nic niepokojacego sie nie dzieje. Rozumiem, ze jestes ciekawa swojego dzidziusia :). Pozdrawiam zycze zdrowka i spokoju w ciazy.

Moj ginekolog tez widuje sie z ciezarowkami raz na miesiac, no a ze mna raz na tydzien - dwa tygodnie (sporadycznie trzy) ale to dlatego, ze mam duze problemy z cisnieniem :)

reklama
Joaś pisze:
lilly21 dokladnie tak jak napisala dominique.p w ciazy jak nie mialam komplikacji chodzilam do 7 m-ca co 4 tygodnie. W obecnej ciazchodze duzo czesciej, ale mialam problemy - krwiak i krwawienia i tez biore dupaston, wiec wizyty poki co mm co 2-3tyg. Nie ma potrzeby chodzic czesciej, jezli nic niepokojacego sie nie dzieje. Rozumiem, ze jestes ciekawa swojego dzidziusia :). Pozdrawiam zycze zdrowka i spokoju w ciazy.

Ja na samym początku też chodziłam częściej, bo także miałam krwiaka i krwawienia, ale to było w 5-6 tyg, duphaston nadal biore, ale już wszystko jest dobrze, ale i tak się martwię bo bym chciała częściej widzieć maluszka. A na kiedy masz termin Joaś?

Do góry