• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Sierpień 2009

• Starter tematu Starter tematu mags777
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
reklama
jezeli masz zwolnienie za np. od 4 lutego do 4 marca to zus może Ci wypłacić pieniądze dopiero na 10 kwietnia

a więc rozmawiałam z wychowawczynią syna przez telefon, nie idę na zebranie, powiedziałam jej o ciązy i że wiem o wszystkim. uff ulzyło mi:-)

a teraz zmykam na budyń waniliowy:happy: a maluchy na kisielek:tak:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Nic nie wiem.
Nio dzis Maggie fajnie:)
A ja ide na ślub siostry w czewcu,miałam być świadkową ale bez kościelnego nie moge a szkoda...

Malinka, to dziwne... U mojej kolezanki na slubie swiadkiem na slubie koscielnym byl czlowiek NIE WIERZACY. I wyraznie o tym ksiedzu powiedzial i nie bylo problemu. Nie wiem, czemu Tobie ksiadz robi problemy??

hej, czytam o tym świadkowaniu do ślubu i chyba rzeczywiście to jest tak, że jak się nie ma kościelnego ślubu to nie można. a to dlatego, że trzeba przed ceremonią księdzu dostarczyć zaświadczenie ze swojej parafii że jest się praktykującym i zaświadczenie potwierdzające odbytą spowiedź. a bez kościelnego to nie wiem jak by było z rozgrzeszeniem... nie wiem bo ja akurat mam ślub kościelny i nigdy tego problemu nie miałam:sorry2:a co do chrztu dziecka, to ksiądź i tak udzieli bo dziecko jest "niewinne", ze tak to ujmę. tak jest u nas w każdym razie.

to tez nie do konca wszedzie... ja swiadkowalam z tym nie wierzacym. Ksiadz od zadnego z nas nie zadal zadnych pisemek z naszych parafii ani zaswiadczenia o spowiedzi. Te papierki to tylko mlodzi musza miec. Na moim slubie tez (inny kosciol, inny ksiadz) ksiadz nie chcial zadnych zaswiadczen od swiadkow poza dowodami osobistymi.

A co do chrztu - musze potwierdzic, co napisalas - ksiadz ma OBOWIAZEK ochrzczenia dziecka, jako "niewinnego". Nie wolno karaz dziecka za grzechy rodzicow. Jesli ksiadz nie chce ochrzcic, mozna sie poskarzyc do kurii (poradzil tak naszym znajomym ksiadz, ktory z checia ich dziecko (nieslubne) ochrzcil.

Dziewczyny czy macie tak, że jedna strona brzuszka jest większa od drugiej. Mi się wydaję, że moja Kruszynka przebywa częściej po prawej stronie i zawsze brzuszek mam tam większy. Nawet A to zauważył. Dziwne.

DELI - jak ja sie ciesze, za o tym napisalas. Juz myslalam, ze to tylko u mnie i ze to dlatego, ze ja po prawej stronie mam blizne od lona az do pepka, jakies 15cm po operacji otrzewnej i ze skoro miesnie byly przeciete to tera nie trzymaja.... ale operaja byla jakies 11 lat temu. Wiec w sumie to pocieszajace, ze nie tylko ja jestem taka "krzywa" ;-)

EMY - na krwotok z nosa sprobuj nawilzac mieszkanie, lub rob sobie parowki. Bo to moze byc wysuszenie sluzowki. Ja mialam krwotoki co dzien przez jakies 2 tyg az mi lekarz kazal nawilzac powietrze bardziej. I wiesz, ze przeszlo? Moze Tobie tez pomoze?

reklama
No napisałam, bo akurat patrzyłam na brzusio z znów ta prawa strona. Teraz jest akurat równo, ale czasami czuje taki nacisk na jedną ze stron jakby chciało ściankę przesunąć, bo jemu ciasno :))))))))))))))))).

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry