reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

reklama
Witajcie Sierpniówki,
Ile, łącznie, godzin na dobę śpią Wasze pociechy? Mój synek śpi łącznie 11,5-12,5 h, najczęściej 12 h. Wydaje mi się, że to mało, w kilku źródłach natrafiłam na info, że roczne maluchy śpią ok 14 h, ale zakładam, że to teoria, dlatego chciałabym byście podzieliły się praktycznymi danymi na ten temat :-) Martwię się, że mój maluch ma niedobór snu.
Z góry dzięki

Pozdrawiam

Hej Meggy

Roczny Maluszek powinien spać przynajmniej 12h. Z tego coczytałam w poradniku, powinno przesypiać już całą noc i mieć jedną drzemkę wciągu dnia 2h. Wszystko jednak zależy od dziecka ;-)

Kasia śpi mi od 12 do 14h, ale to wszystko zależy od dnia iJej humoru. Przesypia mi już od dawna całą noc i ostatnio przeszła na tylko jedną drzemkę w dzień :-)

Jestem zdania, że dziecko śpi tyle godzin ile potrzebuje ;-)

Witaj Meggy :-)
U nas Nikoś przesypia też tylko 12 h musi być jakiś cud , żeby spał więcej ech. Noc śpi całą ma jedną drzemke ale za to krótką tylko godzinną , parę razy się udało 2h przespać w ciągu dnia. Wolałam jak spał dwa razy , bo teraz tylko maruda jest wieczorkiem ;)

Ale tu pusto dziś...
No nic pomykam odespać ;)
dobrej nocki

U Nas 10-11 h w nocy i potem jeszcze z 3h w ciągu dnia ( 2 drzemki, pierwsza koło 9 rano dłuższa , druga popołudniowa krótsza).

Jejku,ale moje Dziecko się zrobiło nieznośne. Normalnie wszystko wymusza płaczem, coś nie tak... ryk,ale to jaki..... mam nadzieję,że mu to minie,bo czasami jest okropny (ale i tak Go bardzo kocham :tak:)

reklama
Taycia, u mnie Kasia tez była taka marudna. Od kilku dni jest grzeczna jak aniołek i mnie słucha, zero wymuszania i płaczu bez powodu. Chyba mi dziecko podmienili :-D Oby tak dalej… :-)

Dasz radę jeszcze trochę i z brzusia wyskoczy drugi Szkrab ;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry