reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

Witam:-)

Chciałam Wam tylko pogratulować:-) jestem miesiąc przed Wami ale termin porodu mam na koniec lipca więc może w sirpniu urodzę hehe:-)

Życzę Wam spokojnej ciąży i wszystkiego najlepszego:-)

P.S. Napiszcie do mederatora by Was dodał na głowny bo przecież jest Was już dużo:-)

reklama
Witajcie sierpnióweczki. Chciałam wam zyczyć zdrowej ciązy i dzieciaczków o czasie:-)Gratuluję wszystkim serdecznie:-)
Podczytałam waszą dyskusję i może was tym uspokoje, ze teraz kobieta w ciązy jest chroniona( jesli jej umowa jest dłuższa niż do końca 3 miesiąca ciązy) od pierwszego dnia jej trwania. Możecie się nie martwić, ze ktoś się dowie, ze jesteście w ciązy w 10 t i was wywalą. A co do dyscyplinarki w ciązy to musiałyby być niezłomne dowody bo sprawa bardzo podejrzana i w sądzie wygrana. Interesowałam się tym bo jestem na L4 od 4t. Pozdrawiam raz jeszcze))))))))
Dzięki Wisieńka:-) Trochę mnie uspokiłaś...Pozdrawiam:-)

Witam:-)

Chciałam Wam tylko pogratulować:-) jestem miesiąc przed Wami ale termin porodu mam na koniec lipca więc może w sirpniu urodzę hehe:-)

Życzę Wam spokojnej ciąży i wszystkiego najlepszego:-)

P.S. Napiszcie do mederatora by Was dodał na głowny bo przecież jest Was już dużo:-)
Dzięki powiedz gdzie można napisac dokąłdnie bo nie umie teo znaleźć rozkojarzona jestem strasznie:-) Pozdrawiam:-)

Ja pracuje na umowe zlecienie i mam ja na dwa lata, ale nie mam zapewnionego zadnego chorobowego,a zwolnić mnie nie mogą.
czyli najlepiej było by jak by sama sie zwolniła dla dobra fasolki, wiem że nie moge pracować na nocki ale narazie szef nic nie wiem i boje sie mu powiedziec:-(

na taka umowe jak sie pracuje to nie masz zadnych praw typowych jak przy umowie o prace
-na umowe o zlecenie nic ci nie przysluguje, pracodawca moze cie zwolnic nawet jak jestes w ciazy nie musi nawet podawac powodu zwolnienia tak samo przy umowie o dzielo, jedynie umowa o prace daje jakies prawo ciezarnej kobiecie. a dokładnie tak to wyglada:

-na umowe o prace na czas nieokreslony masz wszystkie prawa tzn pracodawca nie moze cie zwolnic i przysluguje ci macierzynski i wychowawawczy i l4 oczywiscie

na umow o prace na czas okreslony w wypadku ciazy pracodawca moze zwolnic jesli ciaza w momencie konczenia sie umowy ma mniej tygoni niz 12 (3 miesiac) jesli w momencie zakonczenia umowy ciaza ma wiecej tygodni to pracodawca nie moze cie zwolnic i umowe musi przedluzyc do czasu porodu, przysluguje ci l4 ale macierzynski i wychowawczy juz nie jesli pracodawca nie zatrudni cie na dluzej niz tylko do porodu...

to tyle, w kodeksie pracy wszystko znajdziecie jest osobny rozdzial poswiecony na takie sprawy ;-) (ja na uczelni mialam prawo pracy w zeszlym semestrze wiec wszystkie te dane sa swierze i raczej nic nie pokreciłam)

Ostatnia edycja:
a jak liczysz???? ja od ostatniego dnia miesiączki i mamy 6 tyg ciaze skonczona i 4 dni 7 tygodnia ja to tak rozumuje a TY????
a i jak byłam ostatnio u lekarza dokładnie tydzień temu powiedziała ze to 5 i pol tygdonia ciąży od ostatniego @;-)

Ostatnia edycja:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry