• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

Tak się dzisiaj miałam oszczędzać, że cały dzień biegałam, niepoważne to trochę z mojej strony, ale innego wyjścia nie było.
Do dentysty jednak poszłam, zrobił mi 3 ząbki z czego jednego wyrwał:szok: No i niestety znieczulenie dla ciężarnych na mnie średnio działa i przy wyrywaniu płakałam:-( Ale zęby zrobił mi pięknie, uwielbiam Go;-)
Później miałam spotkania i niedawno do domu wróciłam.
Jutro jadę skontrolować szyjkę, ale mam dobre przeczucia i myślę, że się nie skróciła, tylko te wczorajsze skurcze mnie martwią.
Co do kaszlu w ciąży to też słyszałam, że jest niewskazany, sama kaszląca od tygodnia jestem:crazy:
Mi też się moj synek śni, śniło mi się też że urodziłam w 36 tyg...

Jezuu..dziewczyny podrywał mnie dzisiaj facet, patrzył się na mnie jakby mnie miał wzrokiem zjeść:-) Jestem w szoku, bo przecież kobiet w ciąży raczej się nie podrywa:-D Nie to że nieatrakcyjne, ale w 90% zajęte;-)
A klientka powiedziała, że myślała że ja to Anna Mucha:szok:
Dziwny dzień:-)
Dziękuję wszystkim za słowa wsparcia:-)

reklama
Musze sie wygadac.....czy ludziom naprawde wydaje sie ze powiedzenie kobiecie w ciazy ze zrobił sie z niej słodki grubasek jest takie urocze :/ Jej mi sie robi poprostu przykro jak mi tak mówia..nie dokonca akceptuje moje nowe ksztalty a ludzie mnie jeszcze dobijaja. fakt z dnia na dzien robie sie okraglejsza ale nie musza mi mowic tego wprost :wściekła/y:

No spore dziecatko ja z kolei bylam malutka mialam 49 cm i 3200 a moj maz 59cm i 2900 wiec nie spodziewam sie zbyt duzego chopca tym bardziej ze mial niedowage w 21 tyg :p ale Dominic nie nakrecam sie tylko sie zastanawialam heheh :-)
Szuszu 3 zeby <szok> na mnie znieczulenie dziala ale to mocne:-)

no SZUSZU ale powera mialas i tyle zabkow zalatwionych, najwazniejsze ze jestes spokojniejsza i pewnie Twoje dobre przeczucia sie sprawdza, powodzenia jutro kochana!jak widzisz aure masz wspaniala (kurcze jak Anna Mucha to niezla laska z Ciebie)!

DEVI ludzie po prostu nie maja wyczucia, juz WAm kiedys pisalam ze jedna z przelozonych pytala czy mam malego slonika w brzuchu, a dzis inna kobitka z pracy mowi: a moze to jednak blizniaki, kilka innych: a termin to juz niedlugo...? (jejku pracowac z tyloma kobietami to czasem ciezkie...) i takich komentarzy pewnie niektore z nas beda musialy czesto sluchac, a juz pod koniec to bedzie jeszcze gorzej z tym i z nasza cierpliwoscia...

szuszu ale może to i dobrze, że nie siedziałaś i nie zamartwiałaś się i pewnie masz rację i jutro u lekarza okaże się, że wszystko idzie w dobrym kierunku...
No, no, no nie dziwię się, że faceci Cię podrywają skoro wyglądasz jak Mucha:tak:a z brzusiem pewnie dużo seksowniejsza od niej jesteś:-p

devi ludzie nie mają kultury i wyczucia:no: ale Ty kochana się nie przejmuj, susumali ma rację pewnie jeszcze nie raz usłyszymy coś tak "inteligentnego" A swoją drogą przydałaby się jakaś cięta riposta, może ma któraś jakiś pomysł?

Ach dziewczynki, no niestety ja tego podobieństwa nie widzę:-)
Ale że facet mnie dzisiaj podrywał to naprawdę w szoku jestem..;-)
Dobry dzień miałam, bo zarobiłam trochę pieniędzy i stąd taka radość i pozytywne nastawienie:-)
Fajnie, że jesteście;-)
Devi, a Ty takim głupim gadaniem się nie przejmuj, uważam że ślicznie wyglądasz i bardzo szczuplutka jesteś.
O nawet koleżanka mi dzisiaj powiedziała, że jak na mój stan to mam sexi pupę:szok:
Dzień pełen komplementów, dawno takiego nie miałam:-)

szuszu- to zazdroszcze tak dobrego dnia i komplementow...ja w ciazy jeszcze nie uslyszalm ze ładnie wygladam (oprocz meza) ale nie oczekuje zeby ludzie sie mna zachywacli jak ja sama uwazam ze mialam lepsze okresy w swoim zyciu :)

karola- cieta riposta mowisz :) ja czasem staram sie cos odpowiedziec ale zwykle wychodze na tym jeszcze gorzej bo zdarza mi sie usłyszec: "o jaka zlosliwa sie zrobiłas w ciazy" :/

Devi, kilogramy ciążowe po porodzie schodzą same, uwierz bo już to przerabiałam. Też nie lubię siebie w tym stanie, może to dziwnie zabrzmi, ale tak mam. Nie czuję się bardziej kobieco, wręcz przeciwnie. Wiem jak się czujesz, ja kiedyś ważyłam 47-49kg, później po nieszczęsnych hormonach przytyłam 10kg i czułam się strasznie, wcale dużo nie jadłam a kg coraz więcej było. Zobaczysz że do pół roku po urodzeniu wrócisz do swojej wagi, ciało się zmieni to nieuniknione, ale nie na tyle żebyś źle się z tym czuła. Głowa do góry:-)

devi doskonale Cię rozumiem. Do szału doprowadzają mnie takie komentarze. najbardziej lubię tekst ' O jezu jaki Ty masz już brzuch!"

szuszu przecież Ty ładniejsza od Muchy jesteś:) Za mną to się czasami oglądają ale jak siedzę w samochodzie i nie widać ,że w ciąży:)

Dzisiaj mój wielki dzień więc trzymajcie kciuki:)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry