• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

reklama
Witajcie Dziewczyny, łączę sie w cierpieniach z wszystkimi z bolącą kością ogonową i zgagą. Ja biorę okazjonalnie Rennie, nawet pomaga (na zgagę oczywiście, nie na kość :))

Jak już Wam kiedyś pisałam, jestem lekką hipochondryczką. Wyobraźcie sobie co przeżywam dziś od rana, kiedy to zadzwoniła moja koleżanka informując mnie lojalnie, że jej dziecko, z którym bawiłam się zaledwie 5 godzin w poniedziałek ma ospę.... Moja mama zaklina się, że przechodziłam ospę, ale oczywiście znalazłam już w necie informacje, źe są tacy co chorowali na to 2 razy. Wygląda na to że od 20 do 36 tygodnia ciąży dziecku nie powinno w razie czego nic się stać, ale trudno mi sobie wyobrazić kolejne 3 tygodnie oglądania wszelkich potencjalnych "wykwitów". Dodam, że z dzieckiem tym bawił się też mój mąż, który ospy nie przechodził. Więc będziemy sobie teraz czekali na ospowy armagedon. Jutro widzę się z ginem więc już wiem o czym sobie pogadamy.....

Wiecie może coś więcej w ospowym temacie?

Dominic no to jutro się spotkamy :))) Dzwoniłam i muszę się jutro tylko przepisać do Twojej przychodni i na 16 pierwsze zajęcia :)
\o/ nie mogę się doczekać :-)
Kobietki na bóle w krzyżu dobre są ćwiczenia na odcinek lędźwiowy, na youtubie powinnyście znaleźć (mi kilka pokazała fizykoterapeutka i bardzo pomagają). Jak nie znajdziecie to mogę napisać jak się kilka z nich wykonuje. A co do drętwienia rąk w nocy to jest to co ja mam (ale u mnie wersja mega strong wymagająca już operacji) czyli związany typowo z ciążą zespół cieśni nadgarstka. Po porodzie powinno Wam przejść a jak dolegliwości będą zbyt dokuczliwe pogadajcie z ginkiem bo jest kilka możliwości: może przepisać magnez ale najpierw potrzebne jest badanie jonowe na poziom magnezu, sodu i potasu we krwi (co by niepotrzebnie nie szprycować się tabletkami), może też skierować Was na wstrzyknięcie w nadgarstki sterydów co nie jest szkodliwe dla malństwa a przynosi ulgę i likwiduje nocne drętwienie rąk z tym, że średnio po miesiącu, dwóch sterydy przestają działć.
Lemoniada nie stresuj się, będzie dobrze i nie będziesz mieć ospy, trzymam kciuki. Niestety nic więcej w tym temacie nie mogę zrobić ale wierzę, że moje kciuki przyniosą szczęście.

Ostatnia edycja:
Lemoniada-jeżeli przechodziłaś ospę to drugi raz juz nie dostaniesz ale możesz dostać od osoby zarażonej ospą -półpaśca.Wirus ospy zaraża osoby przechodzące wczesniej ospę półpaścem-nie wiem czy coś zrozumiałas z tego mojego zamotanego tłumaczenia:-D.Nie wiem co gorsze ospa czy półpasiec -ale nic sie nie martw moja córa miała ospę i półpaśca a mąż nie dostał ani jednego ani drugiego-więc nie martw sie na zapas.Wszystko będzie dobrze -trzymam kciuki !!!!!! ale doktorka na wizycie zapytaj.

Ostatnia edycja:
ja biorę magnez pod nazwą ASMAG B podobno właśnie można go brac w ciąży bo nie wszystkie można w naszym stanie łykać.Przepisał mi to mój gin.ale jest ogólnie bez recepty.Zajadam razem z innymi lekami 3x2 ja mam specjalnie zalecone w takiej dawce na skórcze macicy.

Obserwując moje ciało i czytając to, co Wy piszecie, mogę stwierdzić, że to forum z każdym dniem będzie coraz to obszerniejszą listą naszych dolegliwości. Niestety wchodzimy w etap, kiedy tylko narzekanie nam pozostanie w naszym stanie i czekanie do rozpakowania:-( Ja już mam: ZCN, bóle pleców, bóle łydek, opuchliznę nóg i stóp, zgagę....

Ostatnia edycja:
Witam sie umeczona jak zwykle ostatnio :-) Dolaczam do grona cierpiacych na wszelkie bolesci, u mnie nie ma juz chyba dolegliwosci, ktorej bym nie przechodzila :-D;-) Na skurcze bire MAGNE B6 1x dziennie i biore go w sumie od poczatku ciazy, co do no -spy to ja lykam forte ale taycia mozesz spokojnie brac nospe zwykla, jest lagodniejsza od tej forte i jak to moj lekarz mowi " nie zaszkodzi a moze pomoc" :-) Na zgage polecam migdaly albo kiwi - mi pomaga. Tylko dalej nie wiem co pomaga na to moje pieruńskie rozejscie spojenia :wściekła/y: npiernicza mnie tak, ze nie moge sie wyprostowac po wstaniu z łozka, a nie chce łykac srodkow przeciwbolowaych poki jeszcze jestem w stanie ten bol wytrzymac. To chyba tyle ode mnie :-)

Czesc dziewczynki :)
Ale u nas wczoraj sniegiem sypalo ...szok:szok:
Ja tez juz ledwo łaże, a wstawanie z łóżka to jakiś koszmar i sie boje co to bedzie w czerwcu. Chyba mnie będą dźwigiem podnosic z łóżka:baffled:
Młoda kopie wsciekle a najghorzej jak tak nisko, ze mam wrazenie ze miedzy samymi moimi nogami. Wtedy boli.
Jakoś ostatnio nie mam nastroju na pisanie, młody ciągle chory, pieniędzy brakuje i nie wiem kiedy damy rade kupić rzeczy dla młodej a Wy już wszystko macie :( i to mnie stresuje. Ciagle sie boje ze wyladuje duzo wczesniej w szpitalu i jak wtedy damy rade :( A jeszcze urzędy, banki i moj durny były mąż - totalny kolowrotek normalnie. I wez sie tu człowieku nie denerwuj. A potem cisnienie 180/100 z samego rana i nog do kapci nie moge wsadzic po nocy..
No to pomarudzilam jak zwykle :)
buziaczki kochane moje :*

reklama
heloo po raz kolejny a wiec z naszej szkoly rodzenia nici przelozone spotkanie na 9 maja;/ no nic juz niedlugo,
zamawiam dzis lozeczko bo przeraza mnie lista a czasu coraz mniej...
troche sie wqrzylam przedluzalam umowe chcialam inny telefon powiedzieli ze nie ma wiec wzielam co bylo dzis dzwonili do meza z ofetra i nagle taka bogata oferta ze myslalam ze wyjde z siebie, na szczescie nie minelo jeszcze 10 dni i odsylam im to fakt znowu 44 zl w dupie ale przynajmniej bede miala trwalszy telefon a nie jakiies G...o ...
nom whcodzimy w 3 trymetr jak to wszytskie moje znajome dziewczyny mowia najciezszy;P nie ma co sielamac zaniedlugo sie rozpakujemy i o wszytskich bolaczkach zapomnimy:-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry