reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

Bishopka ja z rana czuje bardzo wyraźnie ruchy i czasami w dzien tez ale to chyba zależy u mnie pod dnia czy od czegoś bo raz maleństwo urzęduje na całego a raz jest delikatne:-)

reklama
Dziękuję za miłe powitanie. Trochę mnie uspokoiłyscie z tymi ruchami.
Szuszu moja to już 4 ciąża, z tym, że jedną poroniłam:-( W sumie to nie pamietam jak to jest z tymi ruchami, gdyż ostatnio je czułam jakieś 12 lat temu :)
W każdym razie poczekam do wizyty, moze sie wzmocnią .

Dziękuję za miłe powitanie. Trochę mnie uspokoiłyscie z tymi ruchami.
Szuszu moja to już 4 ciąża, z tym, że jedną poroniłam:-( W sumie to nie pamietam jak to jest z tymi ruchami, gdyż ostatnio je czułam jakieś 12 lat temu :)
W każdym razie poczekam do wizyty, moze sie wzmocnią .

Może Twój maluszek jest po prostu mniej ruchliwy. Ja w poprzedniej ciąży już na tym etapie wyraźniej czułam ruchy, no ale Wiki była strasznym wierciochem:-)

Miejmy nadzieje, ze maluszek jest mniej ruchliwy, bo starszy syn tak mi dokazywał, że aż strach. Na sekundę z oczu nie można było go spuścić :-) dwa razy był zszywany, raz w gipsie i w ogóle. Także moze lepiej aby faktycznie tak było. Aby do wtorku.
Mam pytanie jeszcze czy juz coś kupujecie dla dzidzi, a jeśli tak to od czego zaczynacie? Ja musze zacząć od zera. Pooddawałam wszystkie rzeczy twierdząc, że jak mnie będzie miało być trzecie dziecko to tylko wtedy kiedy będzie mnie stać na wszystko. dziś tego żałuję, miałam piekne ciuszki itp., które oddałam za darmo, a dziś muszę wwszystko kupić. Koszt kolosalny.

Bishopka w dziale o zakupach, i "dobrych radach zakupowych" jest lista z wyprawką miłej lektury :-). Pomału się zakupy zaczynają, bo kupić wszystko na raz to koszmarny wydatek

Oli wiem co trzeba kupic, tylko nie wiem od czego zacząć. kupiłam 10 pieluch tetrowych, ale mysląc o moim poprzednim poronieniu ciagle się obawiam, że coś sie wydarzy. I tak jak kupiłam pieluchy to sobie tłumaczyłam, że najwyżej będą do mycia okien jak się coś stanie. Wiem, ze to głupie, takie myslenie, ale ono jest silniejsze ode mnie. Dlatego zapytałam od czego Wy zaczynacie. Czy są to ubranka, wanienka, czy inne gadzety ?

Ja akurat mam wszystko po synku, ale zaczynałam kupować właśnie od drobniejszych rzeczy, ubranka, wanienka, pościel....Chyba nie ma reguły. Jak ci wygodnie.
Myślę, że już jesteś w tak zaawansowanej ciąży, że będzie wszystko dobrze ;-)

dzień dobry w środowy poranek :-)!
z kubkiem mojej ulubionej gorącej czekolady mogę przystąpić do zmagań z wyzwaniami dzisiejszego dnia...;-)

WITAJ Bishopka!

Ostatnia edycja:
reklama
Oli wiem co trzeba kupic, tylko nie wiem od czego zacząć. kupiłam 10 pieluch tetrowych, ale mysląc o moim poprzednim poronieniu ciagle się obawiam, że coś sie wydarzy. I tak jak kupiłam pieluchy to sobie tłumaczyłam, że najwyżej będą do mycia okien jak się coś stanie. Wiem, ze to głupie, takie myslenie, ale ono jest silniejsze ode mnie. Dlatego zapytałam od czego Wy zaczynacie. Czy są to ubranka, wanienka, czy inne gadzety ?

Witam w naszym gronie :))

Widzę, że nie tylko ja mam opory przed zakupami z tego samego powodu co Ty. Kupiłam już 3 body ale miałam straszne myśli że co będzie gdyby...... Ale musimy wierzyć że teraz będzie dobrze i w sierpniu będziemy tuliły nasze zdrowe maleństwa !!!!
Ja po połówkowym (gdzie ma nadzieje że już maleństwo się ujawni) wybieram się na zakupy i zaczynam śledzić all :D Bo w czerwcu lub lipcu nie wiem czy z moim kręgosłupem dałabym rade jeździć po sklepach.
Czy Ty już wiesz kto u Ciebie mieszka ??

Do góry