reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2015

reklama
A ja wlasnie wstałam na 3 na mierzenie cukru i oczywiście niski jakis wyszedł Eh.. Ciekawe czy jakbym budzika nie miała czy by mnie to obudziło ?! Przeważnie budziło, ale może dlatego mam rano wysokie cukry bo "samo" spadało i sie regulowało w organizmie..
Noi przeczytałam was i leeeeze juz 15 min a mam jeszcze z 2,5h spania do 6 Eh.. Wiedziałam ze cieżko bedzie sie ułożyć do spania grrr...

Dacie radę z glukoza trzymam kciuki :) ja z cukrzyca a nigdy nie miałam z glukoza badania :p

Cześć mamuśki :)

Magduś ma rację, jest tu sporo mam po stracie i stąd też więcej stresu, jest też sporo pierworódek i wszystko jest nowe , a więc i budzi trochę strachu :). Ja jednak cieszę się na każde usg, jedynie przyszłe połówkowe trochę tłamsi uczucie błogości, ale wierzę,że po wizycie będę latać ze szczęścia ^^

Co do glukozy piłam w poprzedni piatek i mi smakowało hahaha, tzn złe słowo- może nie smakowało, ale na pewno nie mdliło. To po prostu za słodka woda. Słodkie lubię a więc może dlatego. Jak byłam mała słodziłam herbatę 4 łyżeczkami cukru także...ten tego :p. zresztą myslałam,że mam cukrzycę ciążową, co by akurat się pokrywało z faktem,że glukoza nie mdliła, mieszczę sie jednak w normach o czym już wiecie :)

Akuku gratuluje udanej nocy, ja ostatnio też dobrze śpię, budzę sie 1 raz w nocy na siku, a czasami budzę sie tylko tak O! i zasypiam ponownie.

Beata a dlaczego juz teraz masz glukozę? No i dlaczego 2 kubki?? Ja miałam bo było podejrzenie cukrzycy c. , a Ty? w 225 tyg będę miała znowu, ale to tradycyjnie.

3mam kciuki za wizytujące mamusie :))

EDIT: Swędzi mnie skóra, co to może być? Wysuszenie?
Nie swędzi mnie od dłoni dzięki Bogu (bo to oznacza chorobę groźną dla ciężarnych) , ale swędzą mnie pośladki, brzuch czasami uda i ręce...

Ostatnia edycja:
Ja glukoze mam zrobic tydzien przed nastepna wizya czyli gdzies za 3 tyg.
Jakos nie mam zlych wspomnien po tym z poprzedniej ciazy.

Zaraz wchodze na sale pilatesu[emoji1]
Trzeba ruszyc dupsko...

Lili nie wiem dlaczego dwa kubki. Kupilam tą 75 i ona ją rozsypala do dwóch kubkow. Może w jednym bylaby za slodka?;-) no mnie właśnie mdlilo i dalej mdli:-\
A nawilzasz czyms skore? Mnie tez zaczela swedziec i bardzo sucha się zrobila kubilam w aptece balsam dla dzieci od 1mc i pomoglo. I tak ładnie pachnie że po urodzeniu moja Amelcię tez bede nim smarowala

a podaj nazwę tego balsamu jak wrócisz do domu ;)) . Smaruje oliwką z Rossmanna i Bio Oil, ale po nich wydaje mi się,że jeszcze mocniej swędzi :-/

M utknal gdzies w trasie bo mu auto padlo ;/;/ a miałam robic figurke a m miał zajac się emiskiem :( jak widać wszystko pod gore... pewnie nocke zarwe żeby wszystko porobić i musze 2 biszkopty upiec..i czekam na paczki ehh.

ja nie chciałam nikogo urazic :) chodzi mi tylko o to ze trzeba probowac się nastawiac pozytywnie i odpuchac zle myśli które i tak nic nie wnosza. Ja staram się nastawiac pozytywnie i martwic się będę jeśli będzie taka potrzeba. Puki co jest wszystko dobrze i tego się trzymam :)
Wiem ze jest ciężko bo sama stracilam wczesna ciaze.. do tego EMis na pierwszym usg miał wyrostek przepuklinowy.. i lekarz mowil ze jak się nie wchłonie to cesarka i musiałby mieć operacje. ale ja myslalam tylko o tym ze na pewno się wchłonie i ze będzie dobrze :) tak tez było. Sa rzeczy na które nie mamy wpływu i zamartwianie się przedwczesne nie ma zadnego sensu. Wiem ze nie do końca możemy nad tym zapanować - bo i mnie cos czasem zlapie :) pewnie zadziej niż was, bo najzwyczajniej nie mam tyle czasu i jedyne myśli które mnie drecza to jaka plec dziecka.
Mam nadzieje ze stresować będziecie się coraz mniej :)
WSZYSTKO BEDZIE DOBRZE!!! i wszystki sierpniowe maluszki urodza się pięknie terminowo zdrowe jak rybki :D ooo!!!!

reklama
Hej dziewczyny :-D
Jutro mam wizytę juz nie mogę się doczekać :-)
Co do mojej infekcji zastanawiam się czy dobrze pobrałam próbkę moczu mam bardzo obfite upławy i możliwe że trochę dostało się do pojemniczka i z tad taki wynik.
Jestem dobrej myśli maleństwo ciągle daje o sobie znać nic mnie nie boli więc bd wszystko dobrze ;-) m

Do góry