reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Sierpniowe mamy 2015

Zuzi to sie jakoś inacżej umówimy :-)

Cinamona życzę prawidłowych wyników &&&&&

Amawell ale sie strachu najadlas... Dobrze,ze wszystko sie wyjaśniło &&&&&

Beata a dlaczego sie boisz wizyty?
Przepraszam ńie jestem w stanie nadrobić całego weekendu :baffled:

Piszecie o goleniu ....krocza? W poprzedniej ciazy 2 x poprosiłam męża, ale tak mu sie ręce trzęsły i ten strach w oczach,ze odpuściłam. Lusterko i heja, jakoś to było :-D

Natka jak zajęcia w SR? Moj M teraz by chciał chodzić,ale ńie mamy z kim tak często synka zostawiać. Oboje nie bardzo cokolwiek z SR z Franiem... Został net :\

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Dziewczyny ciesze się, że u Was z szyjkami sie uspokoilo! bo to straszne z tym skracaniem :no:

co do szkoly rodzenia - jestesmy z mezem zachwyceni! bedziemy mieli 5 razy po okolo 2h zajec. Polozna rewelacyjna - puszcza prezentacje i wszystko opowiada + odpowiada dokladnie na zadawane jej pytania :-D warto bylo sie zapisac, maz bardzo zadowolony :-) az jestem zaskoczona, ze sie tak wciagnal - w srode idzie ze mna na warsztaty MAMO TO JA:tak: i chce zeby go zapisywac na inne jak tylko beda po pracy jego (ma nowo stanowisko i ciezko mu sie zwolnic wczesniej) :tak: Ogolnie to mi bardzo dobrze robia te warsztaty i szkola rodzenia - uspokajaja mnie i naprawde jest ciekawie.

Zapisałam się tez w piatek na warsztat wyprawkowy, jeszcze kilka ciekawych bedzie ale to przelom kwietnia/maja - oczywiscie wszystko refundowane przez NFZ :-)

co do wyprawki - jutro dodam zdjecia bo dzisiaj juz padnieta jestem :-D

sann.... ale podsuneli ci dobra rade! zMIENIAJ SzPITAL! bo jesli oni nie sa przygotowani na 32tygodniowe dziecko, to na co sa przygotowani?
nie mowie o 25tyg, ale 32?
s
zukaj szpitala, gdzie sa przygotowani na male dvieci, bo to bedvie swiadczylo o dobrym sprzecie w razie w na oddziale.

ja sie te
z strasznie boje wczesniacvych porodow i nie mowie tu o 34tyg, bo to dviecko praktycznie jest bezpieczne (36tygodniowa ciaza jest uznawana za ciaza donoszona)
moja prvyjaciolka urod
zila w 25+5 tyg chlopca.
miala ro
zwarcie od 24tyg, lezala plackiem w szpitalu ze skurczami przez tydzien, udawalo im sie je powstrvymywac przez 8dni z wiekszym badz mniejszym skutkiem. pelne rozwarcie miala 2 dni :-( i urodvila malego (z reka na glowie!!!! pvechozil przez kanal) 35cm, 900g.
le
zal 3miesiace w szpitalu.
silny skubaniec byl i jest! oddychal sam (podali jej sterydy) nie mial absolutnei
zadnych komplikacji, tylko nie produkowal sobei sam jeszcze erytrocytow, wiec mial 3 razy krew dotlaczana.
ma tera
z korygowan 9 meisiecy i chodzi :-) mega inteligentny, zadnych powiklan. nic totalnie. ale on od poczatku byl twardy.
jack go wzielam na rece w 2tygodnie po urodzeniu, to moja dlon byla jak jego caly tors... kruszyneczka.

i to jest cos co mnei absolutnie pr
zeraza, dlatego patrze na te nasze suwaki i modle sie,zeby dni do chociaz 29tygodnia mijaly szybko, a wtedy niech sie dzieje juz co chce.

(mi pojutr
ze mija ewentualna szansa na zalozenie szwu... bo wchodze w 24tydzien. mam nadzieje,ze szyjka zamkniet ai dluga.... rozwazam pojscie do polskiego gina jutro,zeby sprawdzic)

Ostatnia edycja:
Beatko dlaczego tylko na fotelu bedziesz miala badanje. Szyjke najlepiej mierzyc przez usg dopochwowo.

Anney ja tez sie modle o kazdy kolejny dzien, tydzien.

Natka no to super ze Wam sie podobalo. Do mnie ma przychodsic polozna dopóki nie bede mogla wrocic na zajecia. Miala dzis zadzwonic zeby sie umowic ale cisza byla moze jutro zadzwoni a jak nie to zglosze sie do szkoly zeby im przypomniec.
My bylismy raz z M i jemu tez sie podobalo i byl tez ze mna na warsztatach Mamo to ja :-)

Cześć mamśki, ale miałam dziś z szalony i owocny dzień, ale o tym za chwilkę ;)

Anney też mam spore upławy, zapytałam o nie dziś lekarza, uznał,że moje są prawidłowe, że to normalne ,że jest ich więcej i mam się martwić dopiero jak będą śmierdzieć lub zmie ią kolor na brunatne, krwiste itp

Borysiatko ja tez mam w ciązy dziwne sny i co dziwne- prawie wszystkie pamiętam!!

Magduś jak zaraz po tym byłoby drugie i znów byście musieli poscić, to zaraz po drugim byłoby trzecie i czwarte i piate - wiecznie na głodzie :p

Lunera gratuluje udanej wizyty :))

Pupui a na L4 nie możesz iść? W ciązy w ogóle można nocki?

Werci ja piłam glukozę z 3 tygodnie temu i za chwilkę znów będę ja pić, na szczęście mi smakowała w miarę więc sie nie stresuje :)

Loveboild, zabąbistą kurtkę ma Twój mały na zdjęciam (FB), przeeeeeeeee zaj***sta!

Amawell cieszę się,że z szyjką wszystko ok, chyba każda z nas o nią się martwi po tym co niektóre dziewczyny nasze muszą przechodzić <tylę>

Natka w Poznaniu pewnie terminów co niemiara na szkoły rodzenia, ja będę chodziś w Śremie bo mam bliżej mimo że jestem powiat Poznański. Termin zajęć mam na maj dopiero
Natka a podaj jakie to będą jeszcze warsztaty ?? Chętnię się przejdę

Byłam dziś na wizycie u Dżina prywatnego i wchodzę na poczekalnię widzę tam 3 ciężarne, okazało się,że spóźnienie ok 30 minut w kolejce - ok. Na samym wejciu do poczekalni stała dziewczyna z dużym brzuchem, ale nie przyjrzałam się dokładnie, weszłam do WC się obmyć i jak wyszłam to już Ona była w gabinecie. Nie mineły 2 minuty a lekarz wychodzi z gabinetu i krzyczy to jej faceta,że ma przyjć, bo zaczyna się akcja porodowa ... My tak z pozostałymi dzieczynami na siebie - yyy co on wołał? ze poród? Nieeeee chyba nie i się śmiejemy,że w razie czego lekarz odbierze :D. A tu po chwili wyszedł jej facet i się pożegnał wybiegając prawie z gabinetu. Po chwili ona z lekarzem- wtedy spojrzałam- miała bemben że Hoo Hoooooooooooooo! I rzeczywiście- jechali rodzić :).

U mnie wszytsko ok, lekarz sprawdził szyjkę, powiedział, że rzadko sie ona skraca do niebezpiecznych rozmiarów- co mi się nic a nic nie zgadza z częstotliwością przypadłości u nas na forum ....macica mi urosła juz za pępek, generalnie wszystko ok. W piatek mam połówkowe u innego lekarza też prywatnie, podobno jest świetny za jedyne 200 zł :D

Po lekarzu podjechałam pod adresy dziewczyn z którymi się wymieniam i udało mi się uzyskać własciwie za darmo (bo wymieniłyśmy sie na moje rzeczy których nie potrzebuje) - łózeczko turystyczne, przewijak na komodę, oliwkę Nivea pielęgnacyjną, 3 pary Bodów, spodeneczki, pajacyka, dwie wanienki jedna z siedziskiem dla malutkiego, kosmetyczkę na oliwki i kremy, aspirator do noska dla niemowlaczka i jakieś drobiazgi :)). Zmęczona ale zadowolona

lilija, no to rzeczywiscie fajny dzien!!! :-):-)
gratuluje zdobyczy!! :D

lucalew, dokladnie. kazdy jeden dzien jest blogoslawienstwem.
(ta moja prvyjaciolka jak le
zala, to odliczali po dniu wlasnie. aaaa. powodem przedwczesnego porodu bylo lozysko w sktrzepach! wypadalo z niej kawalkami, po urodzeniu malego. mieisac wczesniej w jednym tygoniu zmarl jej dviadek i w autobusie kierowca przykleszczyl ja drzwiami/w londynie/ i nei wiadomo czy to bylo od tego,czy miala wade lozyska)

reklama
Lilija niezła historia z tym porodem [emoji16]
A opcja z wymienianiem się super! Ja ostatnio większość zbędnych rzeczy oddałam więc nawet nie mam się na co wymieniać gdybym miała z kim.

Do góry