reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Sierpniowe mamy 2015

Nareszcie skonczylam!!! Czlowiek jeden wieczor wczesniej zasnie i potem caly dzien was musi nadrabiac:tak:

Gratulacje Amawell!!! Sliczny jest :-)

Sann, swietna wiadomosc, teraz nareszcie sie wyprzytulacie z mala do woli.

Cinamona - ja tez uwazam, ze na cale szczescie teraz ta ospa nizby miala zlapac jak urodzisz... A tak z glowy, pare dni ciezszych a potem nie bedziesz sie musiala o malego bac. Ja moich z tego wzgledu szczepilam na ospe wlasnie, zeby nic nie przyniesli od dzieci do noworodka. Ale z druga dawka chyba nie zdarzymy, bo miala byc w czerwcu a tu caly czas jakis katar, nie dam mlodszego teraz zaszczepic.

Pupui, glowa do gory, hormony i goscie sobie pojda to zaraz wrocisz do formy.

Ruda i inne watpiace w swoje sily mamy - to dosc normalne, ze mozesz czuc sie niespokojna z powodu swojego niedoswiadczenia. Ale nie ma sie czym martwic, na pewno sie nauczysz. Dziewczyny wszystko juz napisaly, ja osobiscie moge polecic cwiczenia na misiu albo lalce, jesli to mialoby ci przyniesc spokoj :-) Zawitkowski np pokazuje kilka fajnych sztuczek, na pewno znajdziesz w necie.

A co chlopow - to ja na mojego strasznie cieta teraz bylam. Ale udalo mi sie spojrzec na to z innej strony, odpuscic troche z wysokiego tonu i juz jest lepiej miedzy nami. Nawet nie jestem zla na te noze, chociaz ostre jak cho...ra i ucielam sobie dzis paznokiec :angry:
Ale latwiej mi jak sie na niego nie denerwuje o byle co.

reklama
A jeszcze odnosnie ladies power, robilam wczoraj babski wieczor w odnowionym mieszkanku, taka parapetowa lamana baby shower. Bylo strasznie fajnie, hitem okazala sie moja sukienka slubna, zrobilysmy sobie sesje (zadna z nas sie nie dopiela, hahaha) I az szkoda mi, ze nie bedziemy sie juz codziennie widywac... Od poniedzialku koniec z robota, ostatnie tygodnie bede sie lenic :tak:
Dobrze, ze mam was!

Ruda nigdy nie pozwol nikomu wmowic sobie ze sobie nie dasz rady i sama w to uwierz! Juz teraz jestes najlepsza mama dla swojego malenstwa i zawsze bedziesz robic wszys5ko tak by dla dziecka bylo najlepiej. Nie martw sie na zapas. To przychodzi bardzo naturalnie. Dla pocieszenia powiem ze ja tez musze sie nauczyc mojego 4 dziecka bo kazde jest inne. I tak samo kazda z nas nie odrazu wie czemu dziecko placze itd. Po kilku dniach/tygodniach juz wiesz ze placze bo glodne..bo cieplo..zimno ..mokro itd. Tak naprawde tylko Ty jako mama bedziesz wiedziala co kiedy robic.. wiadomo czasem jest to bladzenie po omacku a czasem udaje sie znalezc przyczyne odrazu.
Uberania nie ma sie co bac :) potrafisz sie ubrac to i dziecko ubierzesz ;) zasada tylko jedna warstwa wiecej.. czyli np kocyk ;) nie przegrzewac. Sprawdzac karczek ;)
Jakby co pytaj na foru zawsze ktos pomoze.

Cinamona oo ospa u was. Oby wiecej krostek nie syszlo juz ;) starszaki bardzo delikatnie przeszli ospe. Emil jeszcze nie mial.

Pupui mam nospe ale sama nie wiem czy brac .. ehh
Jak mnie wszystko wnerwia. Glowa mnie tak boli ze nie wiem co mam ze soba zrobic.. chyba sie kawy jeszcze napije na noc.
Chyba wezme ta nospe moze uda sie przytrzymac mala jesz 19 dni? Jak myslicie ?

Wieksza dawke magnezu jeszcze wezme.

Dziekuje za gratulacje dziewczyny :-)
Ten porod byl lepszy niz pierwszy- czulam ze kontroluje sytuacje i daje rade przetrwac skurcze i urodzic- od poczatku o 19.30 siadalam do kolacji jak poczulam pykniecie i odeszly mi wody- w ogole caly dzien bylam poddenerwowana a popoludniu spalam 2 h jak zabita. O 8.30 pojechalismy do szpitala nie mialam jeszcze skurczy- jak mnie badali o 9.30 to nie mialam rozwarcia- skurcze zaczely sie o 10.15 i od razu takie co 2 minuty i minute- o 11 mialam juz 10 cm...bardzo bardzo intensywny porod i to bez wspomagania, o 11.15 zaczelam przec a 10 minut przed polnoca maly byl na moim brzuchu... Pepowine przecieli dopiero 20 min pozniej i to bylo niesamowite jaki maly byl spokojny- w miedzyczasie mnie szyli bo peklam przy wychodzeniu ramionek a potem naturalnie urodzilo sie lozysko
Tak wiec zamiast indukcji mialam naturalny porod i wiecie co jestem zadowolona

Och to wspaniale Amawell, że tak gładko poszło! Oby pęknięcie szybko i ładnie się zagoiło! Buziaki dla Was [emoji8] [emoji8] [emoji8]

reklama
Do góry