reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Sierpniowe mamy 2015

Zuzzi lepiej zawsze sprawdzić co.się dzieje, przynajmniej masz pewność że wszystko ok :-)
My juz po spacerze, leżę z nogami do góry bo mnie pięty nawalają.

reklama
Lakara ta masc o ktoej pisze pupui to wlasnie lansinosh czy jakos tak.
Bardzo dobra jest
Znajomi przywiezli enka. Normalnie zwloki.
Ubranie tak smierdzialo wymiocinami itp ze od razu do pralki poszlo.
On prawie nic nie pamieta. Nie wiem co on pil czy bral ze az tak sie zaprawil.
Wiec mam teraz w domi trojke dzieci. Tyle ze tego trzeciego olewam...

Zuzi jedz to sprawdź. Krew to krew.

Cinema współczuję ja to chłopa tez do pralki bym wrzuciła jakby mi się tak zapraw. .. szczerze współczuję.

Właśnie wracamy ze szpitala. Ta krew to odszedł czop. Szyjka 2 cm długości, rozwarcie luźno na jeden palec. Lekarka powiedziała, że nic się nie dzieje i że raczej potrwa to dłużej niż do wtorku [emoji19] Pocieszyła mnie za to, bo powiedziała, że mały pewnie ma 3900 a nie 4200 bo mam dużo wód, a to zniekształca obraz i dziecko wydaje się większe.

Zuzzi,
Robila ci usg czy macala brzuch?
Mi tam ich pomiary zawsze sie w miare sprawdzaly. Lacznie z tym, ze drugiemu robili usg dzien przed porodem, roznica byla 50gr :-)

Cina,
W koncu 40 raz w zyciu... Dobrze, ze go to taxi nie chcialo wziac.

Lakara, Lansinoh na pewno. Purelan (z Medeli) ma ten sam sklad tzn 100% lanoliny.
Male opakowanie wystarczy.

http://www.lansinoh.pl/LanolinInfo.php

http://www.medela.com/PL/pl/breastfeeding/products/breast-care/breast-nipple-problems.html

Ostatnia edycja:
Lunera zrobiła mi szybkie usg i powiedziała, że ona zawsze patrzy na wagę dziecka, ilość wód i wielkość brzucha. No zobaczymy. Powiedziała też że z moją posturą to i 4800 dam radę urodzić. Tak czy inaczej perspektywa przenoszenia mnie dołuje [emoji17]

reklama
Ja to mam dalej takiego nerwa, że szkoda gadać. Niech już będzie czwartek. I cisza i spokój w domu. Ne nawidze jak mi ktoś sie rządzi w domu, nawet chcąc pomóc. Ja sobie coś w szafce schowam a ona mi wyjmie, nosz kurde!!! Po coś do tej szafki schowałam... Ledwo rano otwieram oczy a ona jak sie czujesz? Nie rodzisz? Ja wiem, że każdy się doczekać nie może ale mnie to wkurza, ja to nawet nie chce myśleć co będzie jak zacznie, chyba się zamknę w łazience na 10 spustów bo mnie pokręci.

Tak więc chciałabym mieć już to za sobą, a z drugiej strony najlepszym dniem ( gdybym mogła wybierać)byłby wtorek).
Jocha miałby opiekę. JA w szpitalu zostałabym może do środy a oni we czwartek wylatują...

Akuku, a w tym szpitalu to nienormalni, jak oni moga chcieć Cie wypuścić jak dzieci chore.....

Zuzzi, nic sie wagą nie martw. Wszystko pojdzie gładko.

Do góry