reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Sierpniowe mamy 2015

Ancikowa tak wczoraj i dzis pije elektrolity czy co to tam ma byc. Takie na biegunke i wymioty.

Co do mojego postu to pisze i mam nadzieje ze ktos skorzysta, choc nie chce sie narzucac i wzbudzac wojny kp-mm

Tylko dziwi mnie podejscie lekarzy ktorzy wiedza ze zaladek dziecka jest malutki i w pierwszych dniach wystarcza kilka kropel siary...
A kaza dokarmiac i to czesto taka ilosca ze tylko rozwalaja dzieciom zoladki..
Niestety w polsce lekarze jezdza na konferwncje o mm ale nikt nie doucza ich o kp...
Dziecko slabo przybiera- mm..alergia -mm, za duzo przybiera - mm
Na wszystko mm .. a jakos psy swoich szczeniakow do kotow nie wysylaja..
Jeszcze troche i wymysla jak donosic ciaze poza brzuchem matki.. ttzeba zaufac naturze
. I pamietac ze to my jestesmy dla dziecka a nie dziecko dla nas.
Pierwsze miesiace sa czesto trudne ale szybko mijaja.
Pierwsze 3 miesiace dziecka to tzw 4 trymestr ciazy kiedy to dziecko chce byc ciagle przy matce. Sluchac jej serduszka, glosu, czuc sie jak w brzuszku. A ludzie by chcieli by dziecko lezalo w kolysce i jadlo tylko.

Teraz Ala puki co jest bezproblemowa. Ladnie je i spi..ale wiem tez co to znaczy dziecko kolkowe i refluksowe..
Victorek plakal prawie non stop przez pol roku.. ja nie wiedzialam o co mu chodzi.. kp ..probowalam mm (bo wtedy myslalam ze moze cos z moim mlekiem) bylo ttlko girzej.. teraz wiem ze mial refluks.. ale wtedy nie wiedzialam..
Nie wiem jak przetrwalam te pol roku.. m byl ciagle w pracy.. ja sama z dwujka dzieci.. w tym czasie przeprowadzki dwie.. alex mial poltorej roku..
Pamietam ze popadlam w depresje z roznych powodow.. m stracil prace.. te przeprowadzki i wyjace dziecko.. depresja dopadla mnie jak juz wszystko minelo..tzn jak Viki juz tak nie plakal.. na szczescie nie trwalo to dlugo.. m zabral nas na wakacje na caly miesiac objechalismy europe i wrocilam jak nowo narodzona.

reklama
Mój otulacz chyba też pójdzie w odstawkę, próbowałam w nocy kiedy mały nie mógł zasnąć i przez chwilkę się wyciszył, ale po kilku minutach ewidentnie chciał uwolnić rączki i zaczął się szamotać i płakać :( za to mamy swój sposób na wyciszenie, przede wszystkim kiedy się rozbudza to pozwala mu pospać jeszcze całkiem sporo - glaskam Leośka po główce :)

Akuku wyślę ci ten otulacz. Moze jeszcze dziś dam radę.
Co do karmienia piersią w 100% popieram co mówisz.
Oprócz samego karmienia, dzieci potrzebują tego czasu z nami i często sobie ciumkaja
Cycka i niech to robią, to w końcu czas kiedy one sie adaptują do tego świata i jedyne
Co znają to my mamy.
O karmieniu piersią nie będę gadC bo Akuku wie więcej i najlepiej wam wytłumaczy i juz wszystko powiedziała :) [emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️ jak dobrze, ze ciebie mamy!
Ja tylko mogę powiedzieć, ze uwielbiam te zapieprzone koszule mlekiem, zapach maślanki w domu i moje upaprane w ekstazie mlecznej dziecko [emoji7][emoji7] taki czas gdzie nic innego sie nie liczy, a chłopcy przychodzą i sie tylko śmieją, ze lei policzki robią sie kwadratowe haha.

Akuku, masz diarylate? Moze ci wrzucę z otulaczem.

Cina, a taka kupa jest dobra!

Anney ten otulacz nie byl tani wiec ja Ci z checia za niego zaplace ;) numer konta podaj kobito !
Diarylate to jest to o smaku borowkowym tutaj tak ? Takie saszetki ? Jesli to to to wlasnie to pije. Hehe spoko nie wrzucaj ja juz lepiej a w razie co w sklepach jest wiec m kupi ;)
Ale dziekuje ze pytasz ;)

Ooo ja tez lubie jak malej mleko splywa po policzkach i te usmiechy zaraz po jedzonku. Gdyby nie to ze Emis maly to lezalabym z jia caly dzien i tylko boki zmieniala na karmienia haha.

Pierowrodki korzystajcie z tego ze to pierwsze dziecko... ja glupia bylam ze szulalam sobie roboty w domu. Nacieszcie sie niemowlakiem bo czas szybko mija ! Za szybko.

Ale fajna [emoji7]

Mlody po dlugiej drzemce, pojadl i znowu niespokojny. Tylko na rekach w pozycji pionowej. Ulal ale nie duzo, jednak sie prezyl biedny. Po ok 30-40 min sie uspokoil, lezal w spokoju w bujaczku. Teraz jestesmy na basenie w klubue oboj nas i lezy w wozku tez spokojny. Ciagnie smoka, czekam czy sam zasnie.
Jesli byloby tylko tak to jest to do zniesienia, ale za taki dzien jak wczoraj to ja dziekuje bardzo...

Zgadzam sie z Akukku. Pierworodki korzystajcie z kazdej chwili z maluszkiem. Prace domowe moga poczekac.
Ja z rana jak Maja jest w przedszkolu staram sie znalezc troche czasu aby nacieszyc sie Hugo. No chyba ze placze jak wczoraj to placze razem z nim...

reklama
Do góry