reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Mahoniowa wszystkiego najlepszego z okazji imienin.
25_pixels Floryda moje marzenie by tam wybrać się ma wakacje a co dopiero zamieszkać.Narazie czekam by dzieci podrosły bo tyle h w samolocie to na bank nie wytrzymają.
Więc zazdroszczę.W okolicach Chicago to chyba macie takie zimy jak w PL.A ile lat już jesteś w Stanach?

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Psychologowie dawno wycofali się już z "bezstresowego wychowania", to była jakaś pomyłka.
Natomiast leżące na podlodze dziecko niekoniecznie jest niewychowane lub rodzice nieudacznicy. To mogą być zaburzenia np ze spektrum autyzmu. Chodzę na terapię do ośrodka dla niepełnosprawnych z synem i na wiele rzeczy przestałam zwracać uwagę i oceniać, nigdy nie wiemy z czym mamy do czynienia
JustynaWM kocham Cię za ten post bo oczywiśie to mój chleb powszedni.
Tu w UK jest luz bo nikt nie zwraca uwagi na to że dziecko ma focha czy bunt ale w PL z Emi czuję się napiętnowana.Czuję jak ludzie od razu jej metkę przyklejają źle wychowanego dziecka.

Aga ja uwielbiam paprykarz....mniam mniam.Jak mieszkałam w PL ale odkąd jestem w UK nawet zwykłe konserwy mi tak smakują że hej.Brytyjczycy mają taką niesmaczną kuchnię.

Pamqsku dokładnie.Ja jak widzę taką scenę to współczuję takiej matce a nie oceniam jej.Emi w swym najgorszym czasie też miała takie ataki z rzucaniem się na podłogę a szczęście szybko jej to przeszło bo widziała że nie robi to na mnie wrażenia.

To co piszecie o zachowaniu dzieci to moim zdaniem tylko i wyłącznie wina ich rodziców i niestety będzie jeszcze gorzej jak wejdą w okres dojrzewania. 2-3 letnie dziecko rozumie już na tyle że należy wprowadzać jakieś zasady dobrego wychowania i konsekwencje. Chyba bym się ze wstydu spaliła gdyby moja córka się tak zachowywała. U nich to ewidentny brak zasad jakichkolwiek i brak konsekwencji. Przepraszam, ale mnie emocje poniosły bo niektórzy nie zdają sobie sprawy że wychowanie dziecka to ogromna odpowiedzialność.

Napisane na KIW-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Hahahaha ludzie tak teraz "wychowują" kumpeli córka bije, gryzie, kopie mamusię. Ostatnio podbiła jej oko. 2 lata prawie. A ta nic. Ona jej spokojnie tłumaczy... raz ale to raz się jej córka zamachnęła na mojego. Kazałam młodemu oddać. I tu nagle wielkie zdziwienie, bo ktoś oddaje. Jak to? Ale sytuacja się więcej nigdy nie powtórzyła, dlatego, że moj jej oddal i zobaczyła jak to jest. A mamusię i tatusia nadal okłada nawet po buzi. Z biblioteki ja wyrzucili za bicie innych dzieci. Z przedszkola za gryzienie. Nikt juz tam nie jeździ. Uwagi dostaje od rodziców na placu zabaw. A rodziców twierdzą, że to wszystkie inne dzieci ja prowokują. Są czasami rodzice, którzy maja czasami późno dzieci. I potem nie potrafią się ogarnąć.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Anntryb super wieści.Czyli też jeszcze nie znasz płci?
Kotomiś to taka tapeta.Ale dziękuje.Sorry za bałagan na zdjęciu ale u mnie nigdy nie ma idealnego porządku w domu.

A ja dzisiaj po 3 h snu tylko mąż miał mieć dzisiaj wolne ale oczywiście lipa z jego wolnego i mojego całego dnia w łóżku.Gardło ciągle boli plus zmęczona jestem.Przynajmniej Was nadrobiłam.

Witam się i ja.
leżę sobie bo córcia na tańcach, mąż w terenie a synek załapał grypę , od rana walczymy z gorączka ehh.
Dzień w pracy przetrwała ale z każda chwila utwierdzam się w fakcie że na mnie pora .

Brzuch oczywiście po 8 h za biurkiem ciągnie.
gratuluję wizyt

reklama
Do góry