reklama

Sposoby na zasypianie

koga pisze:
ivon - a próbowałaś chwilkę odczekać i w tym czasie pogłaskać córeczkę albo do niej mówić

mój Maks czasami przy odkładaniu zamiauczy, zwłaszcza rano o 5 , 6 ale po jakichś 30 sek przestaje

Próbowałam i na chwilę jest cisza, a za kilka minut znów płacz, ale może dziś spróbuję jeszcze raz.

reklama
u nas ze spaniem jest meksyk. Zaczęłam zastanawiać się czy to nie jest wina materacyka (może jest za twardy). kupilismy piankę z koskosem. Karola śpi na tej kokosowej części...

A Mojemu Synowi to nie wiem co się stało, ale chyba jakiś cud !!! Już nie zasypia o 20 przy cycu tylk pobawi się troszkę ze mną albo z Rafałem, około 20:30/21 kładę Go do łózeczka, daję mu malutką maskotkę Kubusia Puchatka - pogada do Niego, pochichota i robi nynu - normalnie Anioł :) :) :) A to, że później chodzi spać tłumaczę tym, że i mnie i Rafała niw widzi parwie przez cały dzień i chce z Nami dłużej pobyć... Poza tym jak mnie nie ma to Teściowej śpi góra godzinę w ciągu dnia a jak wracam to siię pzryssie, naje się a potem lezymy i razem zasypiamy na około 2 h... Słodki jest :)

na noc Maks zasypia sam ale nie zawsze zaraz po jedzonku, czasem jak sie wierci niespokojnie to nachylam się nad nim, patrze mu w oczka i śpiewam ..aaa kotki dwa a on zastyga i patrzy na mnie zdziwiony, pośpiewam doslownie pare minut i już jest spokojny :)

U nas ostatnimi czasy masakra z zasypianiem. W dzień czasem usypiam Jaśka blisko godzinę, a łobuziak śpi potem 40 minut i się budzi! Zauważyłam, że zrobil się wrażliwy na hałasy, na spacerze potrafi go obudzić przejeżdżający samochód, a kiedyś nic go nie ruszało. W dzień jest tak ciekawy wszystkiego, że nie może się skoncentrować na zasypianiu i ciągle się przewraca na boki i brzuszek ::) Wieczorem też ładnych parę razy muszę wracać do pokoju, żeby go przywrócić do pozycji wyjściowej, bo lezy jakoś dziwacznie przekręcony i marudzi.
Ej, gdzie te czasy, kiedy kładałam go, wychodziłam z pokoju a po 5 minutach spał snem sprawieliwego!

reklama
Od tygodnia nie usypiałam Filipa wieczorem :( Ale jeśli chodzi o dzień to jak się naje to zasypia przy cycu. To są gdzieś dwie drzemki na dzien po 30-90 minut.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry