reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sposoby na zasypianie

zasnął Piotrek... 1 godzina 50 minut...

ale zasnął sam bez większego płaczu, sam wszedł do łóżeczka, sam się przykrył SAM

HURRRRAAAAAA

wczesniej zasypiał ok 30 minut do 1,5 godziny w zalezności od dnia alke tylkow w towarzystwie... tzn ktoś musiał przy nim siedzieć i nie obywało sie bez cyrków.,...

a dzisiaj trochę sprzatania więcej będzie miał(sam sprząta) ale sam zasnął...

jak sie cieszę :)

reklama
benita_29 pisze:
Boze,tak dawno tu nie pisalam ,ale ostatnio w ogole nie moge sie pozbierac.Moja corcia w dzien juz nie spi,no moze sie zdzremie w 10-15 minut co 5 godzin i to wszystko.Jest nadzieja na spacerkach,ale tez nie zawsze.A kiedy jest w domu to caly czas placze,a ja juz nie wiem co mam robic zeby przestala- spiewanie,bujanie,kolysanie,karmienie,robienie glupich minek(idzie najlepiej).Strasznie sie slini dzis i wczoraj,ze bartek rzucil haslo ze moze juz pierwsze zabki sie pojawiaja  ;D ,ale wiem ze to niemozliwe.Wasze dzieciaczki tez tak marnie spia w dzien??? Nawet nie zdarze przeczytac co pisalyscie tu ostatnio...  :(

benitko: slyszalam, choc zadko sie to zdarza, ze niektore dzieci wczesnie zabkuja. musisz poobserwowac maluszka :)

azik pisze:
pobijam rekordy... metoda  zuśnij wreszcie (samodzilene zasypianie) usypiam już Piotrka ok 2 godzin....

zdemolowal cały pokoik  - ale nie wyje...
może się uda...

wczoraj wieczorem zasypiał tak 0,5 godziny tylko wtedy strasznie płakał..

ale na noc zawsze łatwiej uspic...

za to Bartek rewelacja :) śpi śpi śpi... chyba ta metoda nie na tego smyka działa :)
Ojej,Azik,a ja jak zaczne rano usypiac majke tak koncze wieczorem po kapieli i karmieniu,w sumie usypiam 12 godzin ::) ...koszmar.W nocy znacznie lepiej,.bo za zwyczaj przespi od 20 do 24 a pare dni temu az do 1 i to jest jej najdluzszy sen.Potem jeszcze try godzinki-od 24 do 3 ,a potem to juz marnie bo potrafi co godzinke sie budzic.

catherinka pisze:
pytia pisze:
Właśnie wyczytałam w jakiejśc gazetce, że u trzy miesięcznego dziecko wzrasta zapotrzebowanie na pokarm nocny i w związku z tym zaczyna ono z powrotem budzić się w nocy co dwie godziny na karmienie... A więc zbliża się koniec radości z dłuższego spania...

O nie... Wiem, że u nas jeszcze do tego daleko, ale... Pytia! Zawsze piszesz coś pocieszającego i uspokajającego a teraz co??!!??  ;) ;) ;) ;D ;D ;D

Jak to co? W tej wieści pocieszające jest to, że kiedy nasze pociechy zaczną się znowu budzić w nocy na częste karmienia, my już będziemy wiedziały, że to normalne i nie będziemy się zamarwiać ;D hihi

benita_29 moja Mała też tak "ładnie" ;) śpi jak Twoja...chociaż w nocy to jej się dłużej spać zdarza (na sen nocny nie narzekam) tylko czemu nie śpi w dzień? - ale i do tego już się przyzwyczaiłam - muszę zabierać ją wszędzie ze sobą i gadać, gadać do niej...niekiedy podnie przed kompem, ale jak tylko ją umieszczę w łóżeczku, to oczy jak dwa radarki... ;D

Ja się Wam przyznam, że na moją działa mruczenie (wolę Pati nie obciążać moim śpiewem ;D ) "Lulajże Jezuniu". Wiem, że to nie na czasie, ale to taka kojąca melodia, że pomaga w usypianiu :)

Ja czytam Jaskowi wierszyki ( ze spiewem u mnie kiepsko- jakos caly czas gubi mi sie melodia)- obecnie hitem jest Brzechwa- i wierszyk- do biedronki przyszedl zuk- powtarzany w nieskonczonosc ( znam juz na pamiec)

reklama
moj sie wlasnie nacycowal i zasnal grzecznie
az dziwne bo ostatnio byly cyrki
korzystajac z tego i ja sie oddale do wyrka :laugh:

Do góry