reklama

Staraczki - 2 połowa 2019

reklama
Do dziewczyn, które chodziły na monitoring cyklu, podzielcie się doświadczeniami. Jak to wyglada? Od którego dnia cyklu sie chodzi i co ile dni? To jest po prostu obserwacja, czy na kolejnych wizytach lekarz robi jakies badania? Pytam, bo chciałabym jakoś oszacować koszt takiego monitoringu.

Hej kobiety !
Jak Wasze starania ?
Kto się stara ? Ile cykli ? Jak to u Was ? Czy macie jakieś problemy kobiece? Jak przy tym całej sytuacji Wasi mężczyźni?
Cześć dziewczyny !

My z mężem planowaliśmy ciagle , ale to ja w zasadzie ciagle przesuwałam, a od września , potem od października , potem od listopada , a potem umówiłam się z mężem ze od końca grudnia.
Zabezpieczaliśmy się cały czas do dzisiaj . Miałam rozmowę z przyjaciółka, która powiedziała ze nie ma co się stresować , ze będzie wszystko dobrze , ze tak będę odkładać jeszcze 10 lat . Chce bardzo mieć dziecko , mąż to samo , tylko jakoś mnie przerażało ciagle podjęcie decyzji .
Do dzisiaj ... kiedy to mąż po prostu spojrzał na mnie i nie założył gumki , a ja na to nic . Po prostu wszedł i było niesamowicie :) przepraszam ze tak opowiadam cała historie, ale cieszę się ze wreszcie podjęta decyzja :) niby mamy grudzień hihi .w każdym razie cieszymy się oboje , mimo ze póki co to dzisiaj mam niepłodne ;) chodzi o sam fakt podjęcia decyzji ze to już :)

Do dziewczyn, które chodziły na monitoring cyklu, podzielcie się doświadczeniami. Jak to wyglada? Od którego dnia cyklu sie chodzi i co ile dni? To jest po prostu obserwacja, czy na kolejnych wizytach lekarz robi jakies badania? Pytam, bo chciałabym jakoś oszacować koszt takiego monitoringu.
Hej Kochana , u mnie monitoring zawsze zaczyna się od pierwszych dni cyklu. Wtedy moja doktor robi mi usg i sprawdza czy nie mam żadnych torbieli, sprawdza moje jajniki. To usg mam wykonywane przez brzuch. Następnie biorę przepisane leki, pierwszy to clomid przez 5 dni po 1 tabletce. Później spotykamy się 12dc na usg dopochwowych żeby sprawdzić wielkość pęcherzyka ona wtedy oszacowuje jak duże jeszcze mogą urosnąć i przewiduje dzień owulacji. Spotykam się 14 dc żeby sprawdzić czy pękł pecherzyk, czy doszło do owulacji. Następnie spotykam się w między 18 a 24 dc żeby zmierzyć endometrium. W międzyczasie zmieniam leki ale to już indywidualna sprawa. Później już czekam do miesiączki, jak przyjdzie to wszystko od nowa. Ja płacę w euro 200€ miesięcznie. Ale mam w tym z 4 wizyty.

Hej Kochana , u mnie monitoring zawsze zaczyna się od pierwszych dni cyklu. Wtedy moja doktor robi mi usg i sprawdza czy nie mam żadnych torbieli, sprawdza moje jajniki. To usg mam wykonywane przez brzuch. Następnie biorę przepisane leki, pierwszy to clomid przez 5 dni po 1 tabletce. Później spotykamy się 12dc na usg dopochwowych żeby sprawdzić wielkość pęcherzyka ona wtedy oszacowuje jak duże jeszcze mogą urosnąć i przewiduje dzień owulacji. Spotykam się 14 dc żeby sprawdzić czy pękł pecherzyk, czy doszło do owulacji. Następnie spotykam się w między 18 a 24 dc żeby zmierzyć endometrium. W międzyczasie zmieniam leki ale to już indywidualna sprawa. Później już czekam do miesiączki, jak przyjdzie to wszystko od nowa. Ja płacę w euro 200€ miesięcznie. Ale mam w tym z 4 wizyty.
Jestem ciekawa jak wyglada i ile kosztuje monitoring w Polsce, zainteresowal mnie ten temat i zastanawiam sie czy tez z tego nie skorzystać. Dziewczyny a powiedzcie czy ginekolog Wam to zaproponowal i po jakim czasie od momentu rozpoczęcia staran?

Jestem ciekawa jak wyglada i ile kosztuje monitoring w Polsce, zainteresowal mnie ten temat i zastanawiam sie czy tez z tego nie skorzystać. Dziewczyny a powiedzcie czy ginekolog Wam to zaproponowal i po jakim czasie od momentu rozpoczęcia staran?
My z mężem wspolzylismy z 2.5 roku bez żadnego rezultatu. A parę miesięcy temu dopiero zdecydowałam się na wizytę gdzie od razu badaliśmy nasienie ,później doktor zrobiła mi cytologia i usg. Zdecydowała od razu o monitoringu żeby dokładnie zobaczyć mój cykl skoro chcemy zajść w ciaze

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry