reklama

Staraczki 2014 :)

Majdaczek tylko ja juz tak robilam przez ponad rok i lipa... ale my czesto sie tez nie przytulamy (moj maz nie ma takich potrzeb woli odczekac nawet bo pozniej jest mu przyjemniej a poza tym ciezko pracuje fizycznie to nieraz jest padniety...) dlatego chce teraz policzyc i zmierzyc i w te dni trafic:) ale nie bede sie nastawiac ze sie teraz uda... nawet pokupilam sobie zapas testow i inofolicu na nastepny cykl.... mam jeszcze tylko procz sierpnia wrzesien i pazdziernik potem przerwa (ze wzgledu na moja prace)

reklama
AnnaMaria89, mam to samo - ledwo zaczęliśmy się starać, a ja zastanawiam się, czy wszystko jest w porządku, bo całe życie boisz się i zabezpieczasz, a jak przychodzi co do czego, to myslisz sobie, że tak na prawdę nie wiesz czy wszystko działa tak jak powinno... Staram się odrzucać tego typu myśli i wątpliwości, ale wiadomo, że się pojawiają...

Witaj Polsie, widzę ze nowa jestes... coraz wiecej nas:)
Pewnie wątpliwosci sa szczegolnie po kazdej @... i niby siebie uspokajam ze przeciez nie mialam nigdy wiekszych problemow , @ zawsze na czas i fizycznie wszystko niby ok, wiec moze jest wszystko ok... to znow sie zastanawiam czy moze z mezem jest wszystko ok ale u niego w rodzinie ok i sam nie mial chorob... tak sie uspokajam dlatego po staraniach spontanicznie ze wzgledu na to ze nie przytulamy sie codziennie to chce sprobowac konkretnie:) i zobaczymy ...

A czy inofolic moze przyspieszyc owu? bo w sumie nei przypomianm sobie zebyw 10dc juz powoli plodne sie zaczynaly a chyba zzaczynaja bo na testach owu kreska coraz ciemniejsza i sluz coraz bardziej rozciagliwy (co tak szybko zdziwiona jestem bardzo, szczegolnie po tamtym cyklu gdzie owu byla spozniona)

Ostatnia edycja:
Tak, postanowiłam dołączyć, zaczęliśmy się starać i pomyślałam, że warto czasem zaczerpnąć wiedzy z doświadczeń innych i ewentualnie podzielić się własnymi :) Trzymam kciuki za wszytkie Staraczki :)

Napisz mi jak możesz jak nazywa się dokładnie to badanie i jakie są koszty, zadzwonię w inne miejsce i może jutro rano przed pracą podskoczę.

badanie to beta hcg (jak tak powiesz to wszystko będzie jasne) a dokładnie to gonadotropina kosmówkowa + podjednostkaB, u mnie tylko takie jest wiem, że czasami bez podjednostki można zrobić i podobno tańsze wtedy jest to badanie. Ja zapłaciłam w ALAB-ie 34 zł, ale jak byłam wcześniej w małym prywatym lab. zapłaciłam 50zł.
Sprawdź gdzie w Twoim mieście są laboratoria wydaje mi się ze najlepiej w sieciówkach robić - taniej jest. Myslę, ze przy szpitalu powinno być jakieś lab.

badanie to beta hcg (jak tak powiesz to wszystko będzie jasne) a dokładnie to gonadotropina kosmówkowa + podjednostkaB, u mnie tylko takie jest wiem, że czasami bez podjednostki można zrobić i podobno tańsze wtedy jest to badanie. Ja zapłaciłam w ALAB-ie 34 zł, ale jak byłam wcześniej w małym prywatym lab. zapłaciłam 50zł.
Sprawdź gdzie w Twoim mieście są laboratoria wydaje mi się ze najlepiej w sieciówkach robić - taniej jest. Myslę, ze przy szpitalu powinno być jakieś lab.

Sorry, że Cię tak męczę pytaniami, ale jakbym zrobiła jutro, to po ilu dniach muszę powtórzyć?

majdaczek - jak zrobisz jutro rano - wynik będziesz miała tego samego dnia i już będzie on swiadczył o ciąży lub o jej braku. Ja w ogóle nie powtarzałam tego badania...nie chciałam się niepotzrebnie stresować, mi wystarczyła informacja że jestem w ciąży. Jeśli chcesz sprawdzić, czy przyrost hormonu jest prawidłowy, czyli czy ciąża rozwija się prawidłowo możesz powrórnie zrobić badanie po 2 dniach...przyrost powinien być min. 60%... o ile dobrze pamietam... (dziewczyny nie mylę się??)
aa i nie sorruj...po to tu jesteśmy zeby sobie pomagać, nie?? :-) Leć na betkę i dawaj znać :-)

reklama
rurka dziękuję Ci za pomoc, niestety szybko tej bety nie zrobię, bo dzwoniłam po ośrodkach zdrowia w pobliżu i mają teraz sezon urlopowy i nie pobierają badań codziennie. Dopiero w środę, a wynik miałabym w piątek :-(
A czy przed takim badaniem trzeba być na czczo? Bo znalazłam jeszcze laboratorium, które pobiera materiał do badań do 17.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry