reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Staraczki 2014 :)

AnnaMaria też tak miałam po inofolicu, więcej śluzu płodnego. Przynajmniej w poprzednim cyklu, bo w ty, jakoś nie zauważyłam, a może dlatego, że przestałam się wpatrywać w swój organizm. Jeżeli jest Ci z tym lepiej, to poobserwuj swój organizm kilka cykli, a jak nic nie wyjdzie, to odpuść sobie. Mnie strasznie męczyła ta ciągła obserwacja, mierzenie temp., itd. Dostawałam schiza jak temperatura skakała, więc odpuściłam sobie.

reklama
AnnaMaria powinna coś Ci podpowiedzieć, ale za bardzo się na tym nie znam, bo nie chodziłam na monitoring. Zapytaj dziewczyn, które miały wykonywany, bo wiem, że tu na wątku były takie.

Dziewczyny doradźcie mi, kupiłam wczoraj witaminy dla kobiet w ciąży i w ich składzie jest kwas foliowy, pisze, że 400mg, tj. 200% dziennego zapotrzebowania. Moje pytanie, czy Ja mam jeszcze dodatkowo brać zwykły kwas foliowy? Bo magnez chyba będę brać jeszcze dodatkowo, bo pisze, że jest tylko 13% dziennego zapotrzebowania. Doradźcie mi.

Więc dziewczyny, które monitoring robiły? jak to jest z nim? bo nie wiem czy jest sens isc - jak byla owu to mi potwierdzi? a jak jeszcze nie to mniej wiecej powie kiedy???

A jak właściwie jest tymi witaminami dla kobiet w ciąży, bo czytam inne fora i różnie kobiety piszą, jedne brały od razu, a drugie dopiero ok. 10 tygodnia. Nie wiem czy już mam zacząć brać?

Majdaczku moj gin powiedzial ze puki morfologia jest ok to mam nic nie brac. Jest taka pora roku ze warzywa i owoce wystarcza. Tylko kwas foliowy i vit D3.

Ja może oduszcze sobie ten cykl a w nastepnym juz pojde na monitorig:) i bede wiedziala co i jak barzdiej niz po tych testach... kwestia taka czy na niego moge isc do swojej ginki na nfz jak do tej pory... nie chce placic...

Dzień dobry :-)

Motylek- kciuki za wizyte :-)
Majdaczek- kciuki trzymam za bete :-) i nie martw sie, na pewno bedzie dobrze:tak:

Odnosnie cyklu i staran to ja nigdy nie bralam nic na wspomaganie, tylko kwas foliowy... a moze powinnam cos jeszcze? nie wiem... Temperatury nie mierze, wykresu nie prowadze.. tylko zwracam uwage na sluz i dni plodne... sluz owulacyjny zawsze poznaje bo jest go bardzo duzo i bardzo wtedy tam mokro.. no i jajniki kluja i pobolewaja...okresy sa regularne..prawie jak w zegarku... niby wszystko wyglada ok...a sie nie udaje... moze za bardzo chcemy?

Ale juz sobie obiecalam, ze jak do konca roku dalej nic nie bedzie to oboje zrobimy sobie badania :).

A u nas deszczowo, pochmurnie, ale mimo tego zycze wszystkim pieknego dnia :-)

reklama
Do góry