• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Staraczki 2015 : )

Dzien dobry bardzo,
Wszystkie juz pracują, piszą a ja w łóżku wlasnie wstaje,
U mnie templa znowu wyższa nie kumam tego wcale. Biorę ten bromergan czy jakos tak i mam takie zawroty głowy ze masakra,
Kamilove dasz rade, a moze faktycznie ma romans albo sie poprostu boi, przerosło go to wszystko. Jeszcze wróci z podkulonym ogonem.
Objad chyba cos jednogarnkowe ale nie wiem co
Ide kawę zrobic i leki brać

reklama
Cześć dziewczyny,

Kami, jestem w szoku jak czytam takie historie :szok: co za nieodpowiedzialny typ :no: Ty teraz musisz myśleć przede wszystkim o sobie, córeczce i maluszku w brzuchu. Super, że udało Ci się dostać tą pracę.

Lux, cieszę się że zachowasz pracę.

A ja chyba zaczynam dziś poszukiwania innej pracy, bo tu już nie wytrzymam. Tak mnie dziś wkurzyli... :-(

Witajcie!
Kami wszystko z czasem się ułoży tak, czy inaczej... Jesteś silną kobietą i na pewno sobie poradzisz świetnie, co nie znaczy ze nie możesz pozwolić sobie na chwile słabości. Emocje i nerwy nie są dobrymi doradcami, więc oboje się uspokoicie i na pewno będzie lepiej... A Jagoda jak zareagowała na to że taty nie ma w domu? Moja córcia bardzo źle znosi dni kiedy któregoś z nas nie ma w domu, zawsze jest bardzo nie spokojna, chociaż to było tylko kilka razy w przypadkach delegacji męża lub mojego pobytu w szpitalu...
U mnie @ w pełni już mam jej dosyć... potop szwedzki normalnie... ale lekarka ostrzegała że po acardzie tak bywa... a sio wredoto...

Balladyna zdrówka dla męża, niech się kuruje bo szkoda czasu! Musicie działać :)

Kami.. serdecznie współczuję całej sytuacji związanej z facetem.. już dziewczyny chyba napisaly wszelkie możliwe rady, więc ja tylko łącze się w bólu i mam nadzieję, że wróci mu rozum do głowy i stwierdzi, że on bez Waszej trójki nie potrafi funkcjonować. A co do jego nerwów na ciąże - to są zupełnie irracjonalne... sama sobie tego dziecka nie zrobiłaś, to jeśli jest zdenerwowany to może być ale głównie na siebie. A dziecko jest cudownym darem i powinien się cieszyć, że udało się tak szybko..

Operacja mojej mamy się udała, nie było powikłań, ale jest osłabiona i obolała.. mam nadzieję, że prędko wróci do zdrowia.

martaha , a to ten acard na co jest? współczuję potopu..

Ollcia, a gdzie pracujesz, co robisz?

Edyta Ale kto by wiedzial od którego domu to klucze?
Kamilove myślę sobie ze trochę nie możliwe ze z Tobą Łukasz starał się o dziecko a miał.kogoś na boku nie możliwe chyba...

balladyna, ogólnie nigdy nie miałam większego problemu ze znalezieniem pracy, najdłużej szukałam prawie miesiąc, ale to po 3 latach siedzenia w domu po urodzeniu dziecka ;-)
powiem Wam jak jest - poprzednia moja praca - byłam kierownikiem sklepu z męską elegancką odzieżą, praca super, ludzie fajni, kontakt z właścicielami rewelacja. Niestety, sama galeria a przez to sklepy bardzo nieatrakcyjna, mało ludzi i sklepy zaczęły się zamykać. Więc w grudniu zaczęłam szukać pracy. I od stycznia pracuję tu... stanowisko - pracownik biurowy, firma z branży reklamowej. W grudniu podpisałam umowę przedwstępną, tą właściwą miałam dostać po rozpoczęciu pracy. Pracuję 2 miesiące i nie mogę się doprosić umowy. Co kilka dni siada ogrzewanie i wtedy siedzę w kurtce i marznę. Na tej umowie przedwstępnej 3 dni wypowiedzenia przy umowie na okres 6m-cy, co jest niezgodne z kodeksem pracy. Dziś śląsk zasypało śniegiem... nie przewidziałam tego i do firmy wchodziłam o 8:01, dostałam od szefa oper.dol ze minutowe spóźnienie, ale nie patrzy na to, że codziennie siedzę tu pół godziny za darmo, bo polityka firmy jest na tyle dziwna, że pracujemy od 8 do 16:30, ale liczone mamy 8 godzin.
Mój mąż mówi, że widzi, że jestem nieszczęśliwa w tej pracy, bo ja jestem gaduła i potrzebuję kontaktu z ludźmi, a tu siedzę sama zamknięta i nawet nie mam do kogo ust otworzyć.
Koleżanka podesłała mi ofertę pracy jako kierownik sklepu z męską odzieżą i tam mam zamiar dzisiaj wysłać cv.

No to peeewnie, skoro już to robiłaś to tym bardziej. Najgorsze jest właśnie to kiedy się czuje wykorzystywanym. I nikt nie pomyśli że wtedy pracownik jest mniej wydajny, że się nie utożsamia z firmą itp. Myślą że wszyscy będą z jęzorem latać i pupcie całować byle tylko umowę dostać. Mnie jak przyjmowali do pracy to wyrażnie powiedzieli "na początek na czas określony" i ten początek trwał tyle ile się dało na maksa czyli 2 lata ;] w poprzedniej pracy obiecali że pensja po 3miesięcznej umowie wstępnej na pewno będzie wyższa, yhy taaaaa...

reklama
Martaha,

O dziwo młoda chyba nawet nie zauważyła, że taty nie ma :/ oni mało czasu ze sobą spędzali bo 2-3h dziennie albo i nawet to nie. Wiec dla niej to chyba nic nowego, że taty nie ma. Ale zobaczymy jak dziś będzie.

Ewelina,

Teraz to już mnie nic nie zdziwi :(

Ollcia,

Ja jesteś tu nieszczęśliwa to faktycznie warto zastanowić się nad zmianą pracy. Trzymam kciuki by to się udało

Wysłane z mojego Sony Xperia E1

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry