• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Staraczki 2015 : )

reklama
Kasik a daj przepisa na biszkopt :-)

Ja mam bardzo prosty i raczej szybki przepis :)

Składniki na dużą tortownice:
* 10 jaj
* 10 łyżek cukru
* 8 łyżek mąki pszennej
* 2 łyżki mąki ziemniaczanej
* łyżeczka proszku do pieczenia

(normalnie do biszkoptu dodaje jeszcze 1,5 łyżki octu i 3 łyżki oleju, ale nie w przypadku torta, bo tort jest sączony ponczem i za wilgotne było by ciasto) :)

Przygotowanie:
Ubijać mikserem: Białka oddzielić od żółtek. Ubić białka na sztywną pianę. Dodawać po jednej łyżce cukier ciągle miksując. Jak będzie tak sztywne, że po obróceniu miski nie będzie się wylewać - dodać żółtka i zmiksować.
Mieszać zwykłą łyżką: Dodać kolejno mąkę pszenną i mąkę ziemniaczaną (dobrze jest przesiać je przez sitko, wtedy ciasto jest pulchniejsze). Na koniec proszek do pieczenia. Wszystko dokładnie wymieszać i przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia.

Piec ok. 40 min. w temperaturze nie wyższej niż 170 stopni. :)

Lux wieczorny seksik na przeprosiny zawsze jest fajny :-) no więc zrobiłam test, linia ciemniejsza jak wczoraj, nie aż tak mocna jak kontrolna ale ciemniejsza dużo jak na wczorajszym tescie. Śluz owulacyjny nie występuje, dużo białego takiego zbitego nierozciagliwego. I bądź tu człowieku mądry..

Julka,

Ja nie wiem co to może oznaczać bo nie do końca wierze w wykrywanie ciąży przez testy owu. Sprawdzalam na sobie i nie działa. Brak zupełnie drugiej kreski :no:

Ale trzymam kciuki by było tak jak chcesz &&&:)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry