reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

No być może zaczynają szaleć bo sobie z ciekawości przeglądalam wozki (wiem wiem o wiele za wczesnie) i na widok mojego wymarzonego trójkolowca się poplakalam.

f2wlk6nllyt56xuu.png

201702250929.png
Kochana ja jeszcze w ciąży nie jestem a już z Damianem mamy wózek , łóżeczko i imiona wybrane [emoji14] także spokooo :D
Jaki dokładnie wózek chcesz ?

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej dziewczyny! Uhuhu depresyjne nastroje tutaj dzisiaj! To ja tez posmęcę: ja myśle, ze na 90% znów mi się nie udało. Cycki mnie bolą jakby mnie ktoś pobił ale już to przerabiałam także wiem, ze u mnie to o niczym nie świadczy. Poza tym już mi się zaczyna sączyć typowy przedokresowy śluz, który za 2/3 dni przerodzi się w zaróżowione plamienia i potem powoli @ się rozkręci jak na karuzeli. Także znowu dupa z tego, już nawet się nie łudzę!
Ale! Wczoraj przed snem naczytałam się ile jest metod by wspomóc zajście w ciąże także na pewno jakieś rozwiązanie będzie dla nas. Już nie wierze, ze mamy takiego pecha, ze żadna metoda nam nie pomoże. Doczytałam, ze nawet w tak beznadziejnej sytuacji jak facet nie ma wogole plemników w nasieniu, to wydobywają je jakaś cieniutka igiełką skądś tam (lubię poczytać lekka lekturę przed snem) takze nie ma sytuacji bez wyjścia! Byle do stycznia! A jeszcze dziś się dowiedziałam, ze chyba moja siostra z mężem przyjedzie do mnie na święta także ten... głowy do góry ;)
Identycznie rozkręca mi sie @ . Śluz zmienia sie momentalnie pare dni przed i potem różowe az do zarżnięcia świnki :p

Ja jiz nie pamiętam :) ale w różnych miejscach może się zagnieździć :) podobno najważniejsze żeby na tylnej ścianie wyżej. A czy prawa czy lewą stroną czy środek to już chyba obojętne :)
Mi na początku ciąży tez jeden konował zrobił USG przez powłoki brzuszne i powiedział że są bliźniaki. Nawet gdzieś mam zdjęcie ze widać niby dwa zarodki. Ale... Poszłam do mojego gin który zrobił dopochwowo USG i powiedział że to nie bliźniak a krwiak...

No ja się strasznie wczoraj wkurzyłam i poryczałam jak wyszłam z przychodni :( Nie dość, że nie dostałam ani skierowania na badania, ani nie założyła mi karty ciąży to odmówiła mi wydruku z usg o który ją poprosiłam. Dobiło mnie, że nawet na fotelu nie sprawdziła szyjki a na usg powiedziała, że coś tam jest i coś tam tyka ale jest za małe żeby zmierzyć, ręce mi opadły bo pewnie jakby zrobiła usg jak należy to bym już usłyszała serduszko. Nie mam pojęcia czy na tylnej czy przedniej ścianie, nic nie wiem :(

No ja się strasznie wczoraj wkurzyłam i poryczałam jak wyszłam z przychodni :( Nie dość, że nie dostałam ani skierowania na badania, ani nie założyła mi karty ciąży to odmówiła mi wydruku z usg o który ją poprosiłam. Dobiło mnie, że nawet na fotelu nie sprawdziła szyjki a na usg powiedziała, że coś tam jest i coś tam tyka ale jest za małe żeby zmierzyć, ręce mi opadły bo pewnie jakby zrobiła usg jak należy to bym już usłyszała serduszko. Nie mam pojęcia czy na tylnej czy przedniej ścianie, nic nie wiem :(
To jest właśnie NFZ ... Dlatego tylko prywatnie a zwłaszcza w ciąży.

Napisane na CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja tez ogladalam wozeki hehe. Ciuszki kolezanka mi daje,wszystko zostawia. Nie wiem czy bedzie mi dane to wszystko uzyc, ale mam taka cicha nadzieje :D

Napisane na X5max_PRO w aplikacji Forum BabyBoom

Identycznie rozkręca mi sie @ . Śluz zmienia sie momentalnie pare dni przed i potem różowe az do zarżnięcia świnki :p
U mnie póki co dużo mlecznego.
Ale skurcze jak na @ z dnia na dzień coraz mocniejsze :/ cycki oba bolą, więc też pewnie @ przyjdzie :(
A miałam cichą nadzieję że uda się niemal idealna różnica 4 lat między dziećmi :(
Mój stary (gdzie myślałam że on razem z dystansem do tematu) wczoraj się zbulwersował że ktoś zakatował 3,5 latka (dziecko w wieku naszego syna), a że chlanie, patola i partnerka tego zwyrola w 8 ciąży... A że porządni ludzie się starają i zajęć w ciążę nie mogą długie miesiące czy lata. A potola dziecko za dzieckiem ma....

reklama
Idź Kochana do innego lekarza...

Do góry