reklama

Staraczki 2021

Hej dziewczyny, odebralam dzisiaj najnowsze wyniki. Tsh trochę urosło, więc znów będzie trzeba zmienić dawkę. Wieczorem mam wizytę u nowej gin, trochę się stresuje, co ogólnie mi powie.
IMG_20211019_112122.jpg

reklama
A powiedzcie mi dziewczyny jak to jest z tym Tsh, tzn. wiem, że przy staraniach powinno być ok 1-1,5 ale to naprawdę jest duża przeszkodą do zajęcia jak jest inaczej? Macie jakieś doświadczenia? Bo ja mam trochę pecha, ciągle mam złe dawki i mało mam takiej stabilizacji.

Tsh ogólnie nie jest stabilne.
Powinno być utrzymane w graniach 1-1,5 i o ile oczywiście nie znaczy to, że powyżej wyklucza zajście w ciążę to na pewno może to utrudniać, plus we wczesnej ciąży tsh gwałtownie wzrasta u wielu kobiet więc ważne jest żeby od początku było na odpowiednim poziomie.
Ech to ciekawe, ale w sumie jak miałam dobre to i tak nie zaszłam. Ja najpierw miałam za duże, potem za niskie, potem jakies dwa miesiące dobre i Teraz znowu poszło do góry.

Ogólnie to mówi że jest cienkie ale i tak że lepiej to wygląda niż ostatnio więc ten estrofem coś tam pomogl. Jeśli w kolejnym cyklu też słabo ruszy to jeszcze spróbujemy z aromkiem. Miała pacjentkę z takimi samymi objawami jak ja tylko u niej estrofem nic nie dał. Dołączyła jej do leczenie aromka. Już ta dziewczyna była zapisana na histeroskopie ale zaszła w ciążę więc obyło się bez zabiegu
Ogólnie to mam podejrzenie zespołu ashermana. Po porodzie miałam łyżeczkowanie łożyska i od tego czasu moje miesiączki sa bardzo skąpe. Jeśli w przyszłym cyklu Endo nie urośnie to umawiam się do doktora Dońca na histeroskopie bo mogę mięs zarosty

Cześć dziewczyny.
Mam pytanie, czy OVARIN przyjmuje się jedna tabletka rano, a druga wieczorem? Czy dwie tabletki na raz?
Czy może mieć to negatywny wpływ na cykl, np opóźnić miesiączkę?

I co z tą torbiela? Ona się wchlonie?
Nie mam pojęcia, będę mądrzejsza za jakiś tydzień-półtora, bo mam się zgłosić na początku cyklu na kontrol. Mam nadzieję, ze się wchłonie lub pęknie a jeśli nie to nie mam pojęcia jakie będzie dalsze postępowanie bo ze stresu zapomniałam zapytać 🤦🏻‍♀️
Co więcej, właśnie wyciągnęłam zapis usg i wychodzi, ze ta torbiel ma 6,5cm a nie 3,5 🙈 nie za bardzo ogarniam obraz na usg, ale jak w mordę strzelił jest 6,5cm.

Załączniki

• F3411FB7-F7D6-444A-8127-AECC3D6B5334.jpeg
    F3411FB7-F7D6-444A-8127-AECC3D6B5334.jpeg
    2 MB · Wyświetleń: 93
  • 90716A2F-7AC1-4AE4-927A-0776D9432447.jpeg
    90716A2F-7AC1-4AE4-927A-0776D9432447.jpeg
    2 MB · Wyświetleń: 95
  • 33DED63C-B319-4B06-8ED9-AB1C7413B1AC.jpeg
    33DED63C-B319-4B06-8ED9-AB1C7413B1AC.jpeg
    1,2 MB · Wyświetleń: 91
reklama
Moc te mieć negatywny wpływ jak wszystko co przyjmujemy becz wyraźnych wskazań.
1 tabletka rano i 1 wieczorem.
Mój pierwszy cykl na ovarinie wydłużył się do 47 dni, a owulacja była dopieronw 35 dc tak mnie rozregulował
Ja teraz piję fertistim i też się zastanawiam, czy przez niego przypadkiem nie mam długich cykli. Chyba zacznę po prostu brać zwykły metylowany kwas foliowy.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry