reklama

Staraczki grudniowe 2012

a gdzie robiłaś licecjat marcia

marka grunt, że jakiś język znasz, niemiecki też dobry...

ja w szkole miałam angielski i rosyjski ale rosyjskiego jakoś się nie nauczyłam...
potem na studiach, de facto filologii angielskiej dowalili mi niemiecki w dodatku zaawansowany, jako, że nigdy nie uczyłam się niemieckiego całe 3 lata wydawałam kasę na korki by jakoś zdać egzamin na koniec lektoratu.
żeby było zabawniej, potem na magisterce miałam 2 lata hiszpańskiego i w sumie ten język najlepiej mi wchodził, szkoda, że po magisterce nie pociągnęłam dalej tego hiszpańskiego, jakieś korki bym wzięła i może teraz bym gadała po hiszpańsku tak samo jak po angielsku. :confused:

reklama
Marka, ja tak samo, jedynie Deutsch i to też już wiele zapomniałam...angielski znam tyle co teksty z filmów :zawstydzona/y:

A tu mała ciekawostka ode mnie, którą znalazłam w internecie, a że "siedzę" trochę w tym temacie to postanowiłam się z Wami podzielić:

Kamień kwarc - wspomaga płodność kobiet i mężczyzn. Działa zbawiennie na brzuch i nerki.
:-) jak już będę bardzo zdesperowana to kupię sobie jakąś zawieszkę z kwarcem :P Tonący nawet brzytwy się chwyci ;)

0_0_productGfx_c47e0c4622825ed38618bb5c330ba535.jpg

Ostatnia edycja:
nanncy ja noszę w portfelu runy napisane na karteczce ale jakoś średnio to pomaga, no chyba, że nie powinno się tego nosić w portfelu tylko jakoś bliżej "centrum dowodzenia" czyli np w kieszeni spodni albo w majtkach, hehe :-D :rofl2:

Dziewczyny, wrócę na chwilkę do starego tematu bo chyba nie dam rady znaleźć w naszych poprzednich rozmowach.
Kupowałyście testy ciążowe na allegro? Czy może zawsze w aptece?
Zbieram się do zakupu i nie wiem jakie wybrać...

mi niemiecki sie przydal od dziecka , jak jezdzilam do siostry to przynajmniej umialam sie dogadac z dziewczynami na osiedlu :) takze nie ma tego zlego nie:) a angielski mi pozniej juz nie wchodzi niewiem czemu :baffled:
nanncy - ja tylko w aptece najzwyklejsze bralam bo takie byly...

Ostatnia edycja:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry