reklama

Staraczki grudniowe 2012

reklama
Witajcie dziewuszki!

Ja dzis monitoring o 14.30 po stymulacji, ale jakoś nic nie czuje, nic w jajnikach się nie dzieje ;/ hmmm. no ale sie okaże ;)

Annie - a widzisz , babo jedna! piękna tempka!

Anulka - działaj działaj :)

Nanncy - trzymaj się!

Marcia - no ja Cię z tym wstawaniem wczesnym to podziwiam!

Co do mierzenia tempki - ja już też z automaru biorę termometr :P

Dziś byłam badania krwi i moczu zorbić, jutro wyniki - zobaczymy jak tam moje zdrowie ;)

Annie tempka elegansio ! Mi też Ovufriend dzisiaj fiksuje.

Góralka faktycznie do tego się nabiera wprawy, moje początki w mierzeniu to był jakiś dramat. Albo wcześniej wzięłam lek na tarczyce i popiłam zimną wodą po czym mierzylam tempke w ustach, albo wsadziłam krzywo :/ wykres jak Himalaje i ogólna kicha. Później dopiero wyczaiłam idealne dla mnie i stabilne miejsce czyli w pochwie. Budzę się sięgam po termometr wkładam i czasem nawet z nim przykimam na kilka minut, wyjmuję i albo wstaję do pracy, albo w weekend idę dalej spać i sprawdzam ile wyszło dopiero później (termometr zapamiętuje ostatni pomiar). Dzięki temu że mam go pod kołdrą i głęboko ;) to nie budzę tym "pikaniem" męża, a pika skubany chyba z 6 razy!

Nanncy oby ta @ szybko Cie zostawila w spokoju

Kasieczek pochwal się po wizycie co tam widziałaś :)

A my jutro jedziemy nad morze do Kołobrzegu! Razem ze szwagrem i szwagierką na weekend we 4. Co ciekawe to teściowie nam ten wyjazd stawiają i mamy sobie tylko dojechać. Jupiii !!!

Kasiu a powiedz mi jak to dokładnie wyglada ten monitoring tzn. dokładnie mi chodzi w którym momencie dostajesz zastrzyk? bo ja cały czas mam stresa ze w nastepnym cyklu sie nie wstrzele w odpowiedni moment i wtedy kiedy moja gin przyjmuje bo jeden wtorek to bedzie 12 dc a nastepny to juz 19 dc i bedzie pytanie czy to ewentualnie bedzie cykl z wczesniejsza owulka czy pozniejsza bo jak wczesniejsza to ok 15 dc powinna byc i wtedy wizyta w 12 dc byłaby ok a 19 dc to juz za pozno wiec musze dokładnie wiedziec jak to wyglada. Boze co za dylematy!:szok: A tak poza tym to jakos tak mokro mam i biały śluz.. annie a jak tam u ciebie w majtkach?:-D

Kasia napewno wszystko będzie dobrze :-D zdrowaś jak koń :-D

Anulka zazdroszcze teściów :-D może nad morzem cos zmajstrujecie :tak:

marcia juz nie mam powodzi tylko czuję delikatną wilgoć i od kilku dni mam kremową wydzielinę... a jak u Ciebie między nogami?? :-D testowałaś wczoraj blender??

Marcia - ja chodze na monitoring ( usg dowcipne) w 10 dc , i sprawdza gin czy oęcherzyki urosły. w poprzednim cyklu 11 dc robilam zastrzyk SAMA i 13 dc była owulka na bank bo takiego bólu dostałam - co w wywoływanej owulce jest normalne! no i wtedy mi mówi kiedy ma być bzykando staraczkowe! i gdzies w 16 dc ide na monitoring by sprawdzic czy zastrzyk działał i pękły pecherzki!

Annie - ja jestem 3 miesiąc już przeziębiona, wiec z tym koniem to tak nie do końca :-D

Kasia czyli gin ci powiedzial po usg zebys zrobila zastrzyk np. Za dwa dni tak? I ty dostajesz ten ovitrell czy jakos tak? Ile placisz?

annie kochanie mam wilgotno a blender wyprobowany i ujerzdzam koktajle

Annie - jeśli coś mieliśmy zmajstrować to raczej zmajstrowaliśmy wczoraj :-) (dzisiaj na wszelki wypadek strzelimy poprawkę)
Wszystko wskazuje na to, że miałam wczoraj owulację .
Troche szybko bo w 11 dniu cyklu, no ale cóż. Gdyby nie testy owu i obserwacje, to bym prawdopodobnie przegapiła, bo się nastawiałam na owu na piątek (13 dc).
Zobaczymy jeszcze jak tempka się zachowa i jak mi ovufriend wyznaczy owu. Poszłabym do gina na monitoring sprawdzić co tam się dzieje ale jakoś nie chce mi się i szkoda mi kasy...

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry